Connect with us

Komentar

Slovenski komunisti planiraju minirati Barbarin rov?

Objavljeno

on

Jedan gledatelj ovih je dana na mariborskoj TV-net, u izravnom telefonskom javljanju javno izrekao tvrdnju kako ima čvrste informacije prema kojima slovenski komunisti imaju namjeru minirati rudnik „Barbarin rov“ u Hudoj Jami.

[ad id=”68099″]

Navodni cilj ovog terorističkog čina trebao bi biti onemogućavanja budućeg otkopavanja preostalih žrtava ali i otkrivanje novih još neistraženih rovova smrti, kojih ima oko Hude jame.

Teško je za sada tvrditi, koliko je ova informacija uopće ozbiljna, ali je više nego očito da je postojanje dokaza kakav je “Barbarin rov” vrlo negativno po neokomunističke snage u Sloveniji i Hrvatskoj i njihov opstanak na političkoj sceni.

Još četiri neotvorena okna u Barbarinom rovu

Sudeći prema prosudbama osoba koje su sudjelovale kod prvog otvaranja odnosno ekshumacije iz rudarskog okna „Barbarin rov“, tamo zasigurno postoje još četiri okna sa zatrpanim ljudskim žrtvama.

U prilog toj tvrdnji ide i zemljovid iz 1930., na kome je podzemni rudarski rov prikazan u dužini od oko 4.800 metara. Na tom zemljovidu, naime, rudarsko de okno proteže trasom Šmihel – Huda Jama – Brezno.

barbarin_rov_skica

Zagovornici tvrdnje kako na Barbarinom rovu ekshumacije nisu završene navode da su kod traženja dozvole za gradnju kapele ispred rudnika Barbarin rova u Hudoj Jami, 1996. godine, podnositelji zamolbe naveli da se u tom rudarskom oknu nalazi 10 – 15 tisuća ljudskih žrtava.

U blizini Celja navodno postoji još jedna neotvorena masovna grobnica koja je nastala ljeti 1945. godine. Riječ je navodno o do sada neistraženom lokalitetu Pečovnik, smještenom u blizini željezničke postaje, dva kilometra južno od Celja.

Sudeći prema izjavama starijih osoba, prizori u rudnicima Pečovnika mogli bi zasjeniti već viđene u Barbarinom rovu.

D. Šimić/Hrsvijet.net

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari