Connect with us

Vijesti iz regije

Janezu Janši i njegovoj obitelji prijete smrću

Objavljeno

-

Foto: Hina

Slovenski premijer Janez Janša dobio je pošiljku u kojoj se njemu i njegovoj obitelji prijeti smrću, a sličnu prijetnju dobio je i Matej Tonin, ministar obrane i mlađi koalicijski partner u Janšinoj vladi, objavili su u nedjelju navečer slovenski mediji.

Kako javlja Slovenska televizija, premijer je dobio prijetnje smrću u pošiljci koja je bila poslana na njegovu privatnu adresu, što je potvrdio i premijerov kabinet. Policija istražuje slučaj.

Vijest su prvi objavili portal Siol.nez i televizijska postaja Nova24.tv, mediji bliski Janšinoj vladi.

Mediji su prenijeli da su Janša i Tonin u petak na svoje adrese dobili pisma koja su sadržavala prijetnje smrću i u kojima je bilo “streljivo većeg kalibra”, a prijetilo se i članovima Janšine obitelji.

Nova24.tv, koju je osnovala Janšina Slovenskademokratska stranka (SDS), navodi da to nije prvi put da se na taj način prijeti sadašnjem slovenskom premijeru.

“Očito je da se radi o posljedici stvaranja psihoze od strane mainstream medija. Hoće li to konačno otrijezniti one koji još uvijek vjeruju u dobre namjene potomaka komunističke revolucije?”, retorički navodi na svom portalu spomenuta tv postaja.

Janša mainstream medije često optužuje da su iz političkih motiva na strani ljevice koja želi srušiti njegovu vladu, te da mediji i lijeva oporba stoje iza prosvjeda kojima se zahtijevaju prijevremeni izbori. (Hina)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari