Connect with us

Pregled

Slovenski ministar Hojs zaustavljen na hrvatskoj granici

Objavljeno

on

Slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs u ponedjeljak je zaustavljen na hrvatskoj granici, kada je išao platiti režije i obići nekretnine, ali je vraćen u Sloveniju jer, kao ni majka s kojom je bio u autombilu, nije imao potreban PCR test, piše u četvrtak Jutarnji list.

Policijska uprava istarska u ponedjeljak, 8. veljače 2021., nije imala najavljen dolazak na granični prijelaz nijednog ministra Republike Slovenije, odgovorili su na upit Jutarnjeg lista iz PU istarske o vraćanju s granice slovenskog ministra Hojsa, koji je s majkom došao na granični prijelaz.

Ponedjeljak je u Sloveniji bio državni praznik, Prešernov dan, pa je ministar odlučio obići majčinu nekretninu i platiti račune, ali je vraćen s hrvatske granice. U razgovoru s novinarom 24ur.com Hojs je rekao da se nije želio koristiti svojom diplomatskom putovnicom, nego da se želio vlastitim očima uvjeriti koliko Hrvati provjeravaju razloge za prelazak granice.

Međutim, kako ni on ni majka nisu imali važeći PCR test, nisu ispunjavali uvjete za ulazak u RH i hrvatska ih je policija vratila s granice, a vjerojatno nisu imali ni namjeru ne napuštati svoju nekretninu i ostati u samoizolaciji u Hrvatskoj ili testiranje obaviti u Hrvatskoj.

Hrvatska policija ponudila mu je, rekao je za slovenske medije, da ode u karantenu ili se vrati u Sloveniju, pa se on odlučio vratiti, a odlučio je da se neće koristiti diplomatskom putovnicom koju posjeduje.

Slovenski ministar unutarnjih poslova mogao je najaviti svoj dolazak hrvatskoj policiji i bio bi propušten s obzirom na to da ima diplomatsku putovnicu.

No, pitanje je bi li isto vrijedilo za njegovu majku, donosi Jutarnji list, navodeći da policija, osim podatka da nisu imali najavljen dolazak, nije odgovorila ništa o okolnostima vraćanja slovenskog ministra s hrvatske granice. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari