Connect with us

Hrvatska

Slučaj Imunološkog pokazuje da Vlada ne može zaštititi domaću proizvodnju

Objavljeno

on

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu je zbog Imunološkog zavoda, najstarijeg proizvođača imunobioloških lijekova u ovom dijelu Europe, kritizirala Vladu zbog izostanka sustavnih mjera u zaštiti domaće strateške proizvodnje.
“Građanska inicijativa, kojom se žele prikupiti donacije i ulozi za otkup dionica Imunološkog zavoda d.d., zorno ukazuje na izostanak sustavnih mjera Vlade Republike Hrvatske da zaštiti domaću stratešku proizvodnju, u ovom slučaju najstarijeg proizvođača imunobioloških lijekova u ovom dijelu Europe. Svjedoci smo teških poremećaja, koji traže žurno i usklađeno djelovanje svih sastavnica državne vlasti, a ovaj slučaj je samo još jedna potvrda tome”, ističe Grabar-Kitarović na svom Facebook profilu.
U Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) u srijedu je otvorena samo jedna obvezujuća ponuda za kupnju dionica Imunološkog zavoda, i to udruge Visia Croatica.
Kako je rečeno prilikom javnog otvaranja ponuda, otkupljene su četiri ponudbene dokumentacije, no pristigla je samo jedna obvezujuća ponuda. U njoj Visia Croatica za sve ponuđene dionice Imunološkog zavoda nudi nešto više od 8 milijuna kuna i navodi da prihvaća sve uvjete iz natječaja. Stručne službe CERP-a analizirat će pristiglu ponudu i mišljenje poslati na odlučivanje Vladi, rečeno je na otvaranju ponude.
Kao potencijalni ulagači spominjali su se i Jadran galenski laboratorij te PharmaS i Nexus Private Equity Partneri, u ime fonda Nexus FGS, no oni su prije isteka roka izvijestili kako neće podnijeti ponude. “U igri” je bio i nizozemski Bilthoven Biologicals.

[ad id=”40551″]

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari