Connect with us

BiH

Službena potvrda: Dodik: Bit ću kandidat na sljedećim izborima

Objavljeno

-

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će biti kandidat na predstojećim općim izborima u BiH, kao i da ga opozicija pokušava u tome spriječiti jer je svjesna njegove snage.

“Čak i da me sklone, naša struktura je dovoljno snažna da pobijedi, a možda bi bila i snažnija u tom slučaju”, smatra Dodik.

Prema njegovim riječima, početkom srpnja će Glavni odbor SNSD-a utvrditi kandidature, te da očekuje uvjerljivu pobjedu.

“Na ovim izborima SNSD ulazi u jednu od odlučujućih bitaka, ne za svoje postojanje, nego za poziciju Republike Srpske. Sva politika muslimana u Sarajevu se zasniva na tome da razgradi homogenost srpskog nacionalnog, a time i političkog korpusa, a kada u tome uspiju onda lakše ostvare neke svoje male uspjehe”, rekao je Dodik za Televiziju “MIS” iz Sidneyja.

On je naglasio da se vlast u Republici Srpskoj uporno bori da do toga ne dođe, ali i da građanima osigura što bolje uvjete za život, povećanjem plaća, mirovine, te borbom protiv različitih izazova, kao što je bila pandemija virusa korona.

“Pokušavamo dati odgovore na te izazove koji su smisleni. Naša financijska situacije je stabilna, te sa svime što ima pokazuje svoju vitalnost i sposobnost, te smo dostigli i pokrivenost uvoza izvozom 81 posto”, rekao je Dodik, prenosi HMS.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari