Pratite nas

Herceg Bosna

Službeno je počelo snimanje filma Mijat Tomić (Video)

Objavljeno

na

film mijat tomić

Mijat Tomić, simbol otpora Osmanskom carstvu u 17. stoljeću, dobri duh Vran planine, zaštitnik siromašnih i noćna mora ondašnjih aga i begova, unatoč usmenoj predaji koja i danas živi u duvanjskom kraju, polako pada u zaborav ili točnije njegov lik nema pažnju koju je svakako zavrijedio.

[ad id=”93788″]

Mijata Tomića filmom iz sjene izvlači bračni par Mara i Branko Perić. Snimljen je kratkometražni film, a počelo je snimanje dugometražnog filma.

”S obzirom da je dobro odjeknuo kratkometražni film, odlučili smo se snimiti i dugometražni film, na istu tematiku, istog junaka”, rekla je ranije za medije Mara Perić.

Činjenica je kako Mijatova djela jesu legendarna, ali sam Mijat nije legenda, on je bio stvarni lik, rođen oko 1610. godine.

Zanimljivo je da je Mijat za ono vrijeme bio pismen čovjek. I danas se u Dubrovačkom muzeju čuva njegovo pismo u kojem prijeti Imotskom kadiji da će mu doći na prag sa svojom družinom ukoliko ne smanji harač narodu.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Herceg Bosna

Ljubušaci upalili baklje u čast Vatrenih

Objavljeno

na

Objavio

Nogometna euforija danas vlada u Hercegovini pred povijesnu utakmicu Hrvatska-Francuska koja se igra u Moskvi s početkom u 17. sati.

Navijači iz Ljubuškog su za tu prigodu u znak potpore Vatrenima razvili veliku zastavu Hrvatske i zapalili baklje u njihovu čast. Zastava je dimenzija dimenzije 32x16m.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Herceg Bosna

Široki Brijeg: Crkvena zvona za Domovinu i Vatrene (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatska je u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva! Naši su reprezentativci u produžecima polufinalne utakmice pobijedili Engleze rezultatom 2-1 i ostvarili zasad najbolji uspjeh u povijesti!

Dragi Bog nas je nagradio!

Zvone Briška zvona za Domovinu, za Vatrene. Slava i čast našoj nebeskoj zaštitnici širokobriškoj Gospi! Bože hvala ti!

 

Slavlje u Širokom Brijegu

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori
Sponzori