Connect with us

Politika

Smijenjeni šef uprave Holdinga Nikola Vuković: Nisam dozvolio da mi iz grada politički kadroviraju

Objavljeno

on

Foto: Hina

Smijenjeni šef uprave Holdinga tvrdi da su koeficijenti većini smanjivani, a povećanje koeficijenata dobio je dio novih direktora jer su imenovani na novu dužnost, piše u srijedu Jutarnji list.

Nikola Vuković, donedavni predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, ekskluzivno za Jutarnji list prvi put nakon smjene objašnjava razloge za razlaz s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem te način kadroviranja u Holdingu nakon donošenja novog pravilnika o organizaciji Direkcije kojim je, tvrdi, zapravo smanjio, a ne povećao plaće brojnim šefovima.

Iako je na konferenciji za medije gradonačelnik Tomašević jučer dijelom potvrdio pisanje Jutarnjeg o povećanju koeficijenata za neke direktore u Holdingu te najavio da bi nova uprava mogla revidirati te odluke, Vuković tvrdi da su koeficijenti u većini slučajeva smanjivani, a tek je dio novih direktora dobio povećanje koeficijenata jer su imenovani na novu dužnost.

Ni za jednog direktora službe, tvrdi, nije povećan koeficijent, od 29 organizacijskih jedinica prema novom pravilniku koji je donio, broj je smanjen na 14 vodećih pozicija, direktori službi koji su imali koeficijent sedam ostali su na istom, a kako je ukinuo direktore sektora, koji su imali koeficijent osam, potpuno je ukinut i taj koeficijent osam, a samo par ljudi dobilo je veće koeficijente jer su imenovani na nove dužnosti.

“Uglavnom sam imenovao stare voditelje službi na ta mjesta po novoj organizaciji. Novi pravilnik napravljen je po uzoru na bečki koncern po modelu modernog korporativnog upravljanja”, navodi Vuković.

Bivši predsjednik uprave Holdinga smatra kako su u gradu zlonamjerni ako tvrde da je povećavao koeficijente “svojim ljudima” i poručuje da su to potpuno neistiniti navodi.

“Samodol i ja ćemo uskoro izaći u javnost s pravim razlozima za ovaj razlaz. Ja kao predsjednik Uprave nisam dozvolio da meni gospoda iz grada politički kadroviraju u Zagrebačkom holdingu. Po izjavi o osnivanju, sva imenovanja i kadrovska politika su u nadležnosti predsjednika uprave. Ako gospoda ne znaju to, neka prouče propise”, poručuje Tomaševiću bivši šef Holdinga nakon razlaza s njima, donosi Jutarnji list. (Hina)

Izvori bliski bivšoj upravi Holdinga: Možemo! su sekta koja provodi svoje dogme

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR