Pratite nas

Komentar

Smrt Paičića otvara prostor za optužnicu protiv Ostojića i Sabadoša

Objavljeno

na

Umro je maloljetni Dragovoljac Domovinskog rata, i vukovarski bojovnik Darko Paičić.

[ad id=”68099″]

Koja životna priča. Mješavina tuge i radosti, a na koncu jedne beskrajne nepravde koja vapi svojom boli do neba. Najprije ratnik u Vukovaru, potom je nakon pada prošao strahote i po logorima smrti u Srbiji.

Slijedeća je kobna epizoda bila ćirilične table i brutalno nasilje, formalno, hrvatskog policajca Saše Sabadoša.

Međutim, ni tu nije kraj nepravde prema Darku Paičiću. Vrhunac slijedi u bezobraznoj, beskrupuloznoj interpretaciji događaja koju je javnosti ponudio ministar policije Ranko Ostojić. Interpretacija potpuno u maniri lažljive zločinačke komunističke historiografije. Bez obzira je li u pitanju likvidacija zarobljenika na Križnom putu, ubojstvo Bugojanske grupe ili udbaške likvidacije hrvatskih emigranata. Objašnjenje je uvijek bilo tipa ‘međusobni obračuni’, ili ‘samoubojstvo zbog rastrojenosti’ ili ‘u pijanom stanju’ i slična objašnjenja kojima su komunističke ubojice prikrivale vlastite zločine.

Ministar Ranko Ostojić i izvršitelj Saša Sabadoš na svojoj savjesti nose život mladog hrvatskog ratnika Darka Paičića i to najprije njegovu invalidnost i zdravlje, a potom i život koji su mu ukrali. Sramota kojom je Ranko Ostojić pokušao oblatiti Darka Paičića, da je u pijanom stanju pao i sam se ozlijedio, najbolje oslikava doktrinu stranke i ideologije kojoj Ostojić pripada. A ona se svodi na tri riječi: pljačkanje, ubijanje i laganje.

Darko je pronašao svoj mir. Ostojić i Sabadoš? Teško da će nakon ovoga. Ovakav rasplet otvara prostor za dizanje optužnica protiv njih za ubojstvo i prikrivanje ubojstva. Imati na rukama nevinu krv je vrlo nezgodna situacija jer krv mučenika do neba vapi za zadovoljštinom. To je što se neba tiče. A na zemlji? Do zastare treba proći najmanje dvadeset godina. I to računajući od danas.

Marko Jurič/direktno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Višnja Starešina: Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom

Objavljeno

na

Objavio

Doživotna kazna zatvora prvostupanjska je presuda Ratku Mladiću na suđenju u Haagu za zločine u Bosni i Hercegovini.

Težina nijedne kazne ne može se izjednačiti sa strahotama počinjenim pod njegovim zapovjedništvom, no okrivljujuća presuda barem nosi zadovoljštinu.

O presudi, njezinom značenju i odjecima u Temi dana na HRT-u govorili su novinarka Višnja Starešina i
predsjednik Upravnog vijeća Memorijalnog centra Srebrenica Sadik Ahmetović.

“To je potpuno očekivana presuda i to ne samo nakon presude Radovanu Karadžiću, već i nakon presude u predmetu Srebrenica, osobito generalima Tolimiru i Popoviću koje su potpuno rekonstruirale mehanizam genocida i mehanizam likvidacija u Srebrenici.

Dakle, Srebrenica je jedan od najbolje odrađenih slučajeva pred Haškim sudom i jedno od najvećih postignuća tih suđenja je to što je utvrdila kako izgleda mehanizam likvidacije”, rekla je Višnja Starešina.

“Ako i doživi drugostupanjsku pravomoćnu presudu, ona je svakako ‘zabetonirana’. Zašto Mladić nije suđen za Škabrnju? To je također zabetonirano već samom optužnicom. Zdravko Tolimir je bio s njim u Škabrnji, cijelo vrijeme je bio s njim od Knina do Srebrenice. I Zdravko Tolimir je mozak zločina”, kazala je Starešina.

Na pitanje zašto nije djelovalo hrvatsko pravosuđe istaknula je da ono može još uvijek djelovati. “Pitanje je zašto se ne organiziraju suđenja u odsutnosti, barem zbog istine, da nam se ne nameće teza da su neki lokalni zli ljudi upravljali svime”, naglasila je Starešina.

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Slijedi masovna beatifikacija ‘novog sveca’ u njihovom kalendaru. Nebeskom!

Objavljeno

na

Objavio

Ratko Mladić ide na doživotnu.

Razmišljam nešto da nitko ni u snu nije mislio da itko ima šanse protiv udruženih terorista i JNA.

Nikada ni pomislili nisu da mogu izgubiti rat.
Od tu iživljavanje i bestijalnosti bez mjere .
Mučenja, klanja, silovanja.
A iza njih armija!

Sve si mislim kako je to biti pripadnik naroda koji se nikada nije suočio sa svojom kolektivnom psihologijom.

Psihologijom naroda koji je potpuno kopirao svog dugogodišnjeg gazdu, Turke , u baš svakoj bestijalnosti koju su oni njima činili.
Sindrom zlostavljanog zlostavljača.

Pokušali su pronaći spas u mitologiji.
Proslavi izgubljenih bitaka.

Nametnuti se kao direktori, oficiri, žandari i milicionari, šefovi i nadređeni. Njihov zločin u poraću 45 ostao je nekažnjen. Priklonili se pobjednicima. Da bi pokazali sav sjaj svoje impotencije 91.
Primitivno, krvožderno.

Srdžba onih koji su šetali opanke stoljećima.
A svoj sram nikada racionalizirali.
Nadmeno agresivni.

I kada prijateljuju i kada ratuju .

Tek nad civilima i zarobljenicima postajali su moćni.

Govoreći o nasilju i kakve konkretne posljedice kontinuirano nasilje može ostaviti na čovjeka, sa zgražanjem gledam kako se odražava na jedan narod.

Koji je odlučio živjeti u mitologiji .

U negaciju kao najprimitivnijem obliku obrambenog mehanizma .

Zato je gotivo nemoguće uspostaviti racionalni dijalog s njima. Unatoč tome što je jezik sličan, a i zemljopisna širina.

Dijelovi mozga koji komuniciraju su potpuno različiti.

Duboko usađen u bazalne ganglije, mitologiju i odmak od stvarnosti ovaj narod na Balkanu treba godine da bi se otrijeznio.
Unatoč tome što je za lidere birao psihijatre. Koji su manipulirali ovom spoznajom.

Slijedi masovna beatifikacija novog sveca u njihovom kalendaru. Nebeskom, na lunatički način .

dr. Gordana Zelenika / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari