Snažan potres pogodio središnji dio Italije

0

Središnji dio Italije zatresao je novi snažan potres jačine 6.5 stupnjeva jutros oko 7.40 sati. Iza ovog potresa uslijedilo ih je još nekoliko, ali slabije jačine – od 3.5 do 4.8 stupnjeva.

Potres jačine 6.5 stupnjeva pogodio je središnji dio Italije, 117 kilometara sjeveroistočno od Rima i 65 kilometara sjeverno od L’Aquile, javlja Europska geološka služba (EMSC).

Podrhtavanje tla se osjetilo i u drugim dijelovima Italije, ali i u Sloveniji, Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, prenosi EMSC.

Prema pisanju Corriere Della Sera u gradiću Norcia urušila se Bazilika Svetog Benedikta, a Reuters javlja o brojnim srušenim građevinama u centralnoj Italiji.

“Sve se srušilo. Vidim samo stupove prašine. Ovo je katastrofa”, izjavio je gradonačelnik Ussite u kojoj je proglašena zona opasnosti a naređena je i evakuacija povijesnog centra grada.

Niz jakih potresa pogodio je središnju Italiju i prošle srijede. Potresi su se dogodili u zoni Macerata u središnjoj talijanskoj pokrajini Marche. Osjetili su se u i gradovima Pescari, Anconi i L’Aquili.

Veliki potres je pogodio Marche, Lazio i Umbriju 24. kolovoza u kojem je poginulo gotovo 300 osoba.

facebook komentari