Connect with us

Iz Svijeta

Snažan potres pogodio središnji dio Italije

Objavljeno

on

Središnji dio Italije zatresao je novi snažan potres jačine 6.5 stupnjeva jutros oko 7.40 sati. Iza ovog potresa uslijedilo ih je još nekoliko, ali slabije jačine – od 3.5 do 4.8 stupnjeva.

Potres jačine 6.5 stupnjeva pogodio je središnji dio Italije, 117 kilometara sjeveroistočno od Rima i 65 kilometara sjeverno od L’Aquile, javlja Europska geološka služba (EMSC).

Podrhtavanje tla se osjetilo i u drugim dijelovima Italije, ali i u Sloveniji, Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, prenosi EMSC.

Prema pisanju Corriere Della Sera u gradiću Norcia urušila se Bazilika Svetog Benedikta, a Reuters javlja o brojnim srušenim građevinama u centralnoj Italiji.

“Sve se srušilo. Vidim samo stupove prašine. Ovo je katastrofa”, izjavio je gradonačelnik Ussite u kojoj je proglašena zona opasnosti a naređena je i evakuacija povijesnog centra grada.

Niz jakih potresa pogodio je središnju Italiju i prošle srijede. Potresi su se dogodili u zoni Macerata u središnjoj talijanskoj pokrajini Marche. Osjetili su se u i gradovima Pescari, Anconi i L’Aquili.

Veliki potres je pogodio Marche, Lazio i Umbriju 24. kolovoza u kojem je poginulo gotovo 300 osoba.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari