Connect with us

Hrvatska

SNAŽNO nevrijeme praćeno tučom pogodilo je jutros Hrvatsku.

Objavljeno

on

SNAŽNO nevrijeme praćeno tučom pogodilo je jutros Hrvatsku. Snažan vjetar lomio je grane stabala, a obilna kiša koja jutros ne prestaje padati iznova je neke od prometnica pretvorila u “rijeke”.

Obilna kiša stvorila je i ovog puta probleme u prometu: “Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog povremenih jakih pljuskova i velike količine vode na kolniku treba voziti vrlo oprezno”, izvijestio je jutros HAK.

U Zagrebu na terenu vatrogasci

U Zagrebu i okolici prolom oblaka počeo je jutros oko 6.30 sati, a pola sata kasnije isto se dogodilo i na karlovačkom području. Javna vatrogasna postrojba i 15 dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Zagreba od 07:00 sati odradili su preko 40 intervencija. Većina intervencija se odnosi na ispumpavanje vode, a bilo je i intervencija uklanjanja stabala te prometna nezgoda.

Ispumpavanje vode vrši se na području Novog Zagreba u naselju Botinec, zatim na području gradske četvrti Trnje i na području Sesveta u naselju Sesvetski Kraljevec.

Intervencije su u tijeku, a na čekanju je više od 30 ispumpavanja, izvijestili su iz Ureda za hitne situacije Grada Zagreba.

Od ranih jutarnjih sati, zbog olujnog nevremena te kasnije obilnije kiše, promet je tekao znatno sporije pa su i do pola sata od planiranog rasporeda odstupale i tramvajske i autobusne linije. Iako se i sada vozi usporeno – kašnjenja su manja, priopćili su iz ZET-a u 10.20.

Interventne ekipe ZET-a tijekom cijeloga su prijepodneva na terenu i u najkraćem roku popravljaju kvarove koji su ponajviše nastajali zbog udara gromova, jakoga vjetra te ponegdje velike količine vode. “Putnike molimo za razumijevanje i u nastavku dana te preporučujemo ranije kretanje prema željenom odredištu.”, poručuju iz ZET-a.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari