Connect with us

Kultura

Snimljen atraktivan spot sinjskoj Alki u čast

Objavljeno

-

Kraju je napokon privedeno snimanje promotivnog spota o 300 godina Sinjske alke.

U spotu snimanom na najatraktivnijim lokacijama Sinja i okolice, pojavljuju se violončelistica Ana Rucner, Zagrebačka filharmonija, Akademski zbor „Ivan Goran Kovačić“, KUD Glavice i Klapa Sinj, javlja Ferata.hr.

[ad id=”68099″]

Producent glazbe Vlado Kalember istaknuo je kao će ovaj spot sigurno biti najbolji u mnogim segmentima

-Ovaj spot ima sigurno bazu da bude najbolje što smo do sada radili. Ovo je zapravo prvi spot u kojima su glavni ljudi, a ne objekti. Šteta je što se o tome što Sinj ima u smislu Alke ne priča recimo na Ognjenoj zemlji i ostalim dijelovima svijeta – istaknuo je Kalember.

Uz to što je glavna protagonistica u cijelom spotu, Ana Rucner je i producentica spota. Govoreći o ideji za produkciju spota, kazala je kako joj je ideju za ovakav spot prije četiri godine dala njena prijateljica iz Sinja Mihaela Žanko.

-Prvo želim reći kako uživam u snimanju i stvaranju za našu zemlju. Već godinu dana pripremamo se kako bi ovo bio vrhunski spot. Toliko sam ponosna i sretna što snimamo za ovu veliku obljetnicu. Sigurna sam da će ono što ćemo napraviti bit vrhunski – kazala je Ana Rucner, ističući kako je impresionirana ambijentom na svim lokacijama snimanja, alkarima, klapom Sinj, glavičkim kulturno-umjetničkim društvom, Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić i svima koji su bili dio snimanja.

Spot se snimao na vrlo atraktivnim lokacijama poput Sinjske tvrđave, utvrde Kamičak, Sinjskog hipodroma i aerodroma te u starom mlinu na rijeci Cetini. Za skladbu su korištena djela najpoznatijih hrvatskih autora – Jakova Gotovca, Ivana pl. Zajca i Mojmira Čačije, u orkestraciji Thomasa Buritcha, koja se izvode uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari