Connect with us

Naši u svijetu

Snowden razotkrio program koji bilježi sve što radite na internetu! Dobio azil u Rusiji

Objavljeno

-

Najnovije otkriće zasigurno će dodatno zaoštriti raspravu u Kongresu oko nadzornih programa Nacionalne sigurnosne agencije. Računalni program Xkeyscore, koji je razvila Američka sigurnosna agencija, omogućava praćenje gotovo svih aktivnosti korisnika interneta, pokazale su najnovije informacije iz dokumenata koje je otkrio zviždač Edward Snowden.Program omogućava uvid u e-mail poruke, online chatove te povijest pretraživanja i ima dosad najveći domet za prikupljanje informacija. Dovoljno  je samo par klikova mišem i tipkovnicom, piše Guardian.

Najnovije otkriće zasigurno će dodatno zaoštriti raspravu u Kongresu oko nadzornih programa Nacionalne sigurnosne agencije. Snowden je početkom lipnja najavio kako posjeduje dodatne dokumente kojima će dokazati kolika je razina špijuniranja na internetu.

Rusija Snowdenu dala politički azil
Snowden može u Rusiji legalno boraviti jednu godinu, rekao je Anatolij Kučerena, ali nije htio, zbog sigurnosnih razloga, odati gdje će to biti. Zviždač američke obavještajne agencije NSA Edward Snowden dobio je politički azil u Rusiji i otišao je s moskovskoga aerodroma, potvrdio je njegov odvjetnik za CNN. Snowden može u Rusiji legalno boraviti jednu godinu, rekao je Anatolij Kučerena, ali nije htio, zbog sigurnosnih razloga, odati gdje će to biti. »Edward Snowden dobio je u Rusiji izbjeglički status i odlazi s aerodroma«, objavljeno je na twitteru WikiLeaksa.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas