Connect with us

Vijesti

SNV zbog Keleminca sazvao izvanrednu konferenciju za medije

Objavljeno

on

Srpsko narodno vijeće (SNV) sazvalo je u ponedjeljak izvanrednu konferenciju za novinare povodom “nezapamćenog divljanja filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca, a koje već nekoliko dana uznemirava stanovnike Srba”.

O činjenici da već danima u središtu Srba egzistira kamp kućica, okićena ustaškim simbolima, uz otvoreno provociranje mještana Srba od strane spomenutog Keleminca i privođenje od strane policije, govorit će Milorad Pupovac, saborski zastupnik i predsjednik SNV-a i Aneta Vladimirov, voditeljica SNV-ovog odjela za kulturu, stoji u priopćenju SNV-a.

Dan ranije, priopćenjem medijima obratio se A-HSP:

MUP RH i dalje krši zakon o javnom okupljanju u Srbu prema Autohtonoj – Hrvatskoj stranci prava koja je prije Milorada Pupovca prijavila javno okupljanje ispred spomenika u Srbu i predavanja o Domovinskom ratu od 22. 07. do 01. 08. 2021. godine.

Predsjednika stranke Dražena Keleminca policija nije uspjela strpati na psihijatriju i Zadru, a izgubili su sud u Gračacu i nisu uspjeli ga strpati u zatvor i dobiti sudsku zabranu prilaska Srbu.

Umjesto kod spomenika nalazimo se u centru Srba. Noćas 25. 07. 2021. u 03, 30 napadnuti smo od dviju grupa srba . Jedni su bili iz Beograda. Uhićeno je 8 osoba, a zadržano 5 osoba. Jedna
osoba zbog napada ide na kazneni postupak, a ostala četiri na prekršajni postupak, navode u priopćenju.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR