Pratite nas

U potrazi za Istinom

Socijalizam s Titovim ljudskim, nakaznim likom (3)

Objavljeno

na

Metode i njegovi patenti mučenja neistomišljenika

Taj Titov ogroman zločinački aparat pod kojim su (u miru, u zemlji i svijetu) stradali milijuni, stalno se granao i umrežavao, hobotnica se reaktivirala svako malo, posebno po inozemnim hrvatskim klubovima te s Hrvatskim proljećem te se sve češće umrežavala s tajnim službama stranih država ostvarujući brojne međunarodne „suradnje“. Udba je tolika, toliko mnogokraka, da je s Titovom smrću (1980.) odumro samo manji dio njezina periferna sustava, sustava jednog ogromnog polipa, preselivši i ojačavši krake prvo u republičkim okvirima, a zatim i u novonastalim demokratskim i vojnim strukturama novih vlasti svih bivše-jugoslavenskih, danas osamostaljenih država (od 1990.). Nevjerojatno, ali slijevala se do u najsitnije rukavce.

Za služenja tzv. JNA u Postojni 1979/80 nutkali su nas sve da čitamo. Oficiri su nam svima non-stop ponavljali da se učlanimo u knjižnicu jer da je bogata odličnim naslovima. Vrlo brzo pronašao sam tri tatina, sjećam se kao danas, u svakoj od njih s prvih deset stranica vrištale su crnim flomasterom debelo podcrtane nepodobne rečenice. Ostao sam zatečen, ali time i slučajno upozoren.

Mnogo prije nego su mi pronašli dnevnik kojim sam se praznio od općeg i svakodnevnog primitivluka, bili smo na terenu, na manjoj vojnoj vježbi. Za života oca nisam mu ovo smio ni spomenuti: poručnik me glatko poslao da osiguravam streljanu i to tako da stojim iza meta!! Naravno, prošao sam brzo u stranu u borovu šumu. Tada je poručnik (kako sam kasnije saznao od vojnika) izvadio pištolj i pucao po meni. Kad sam začuo fijukanje zrnadi bacio sam se na zemlju i slušao kako zrnad udara u tvrdu koru stabala i odbija se. Brojao sam njegove hitce. Ispraznio je šaržer na mene, a za punjenja novog već sam se uspio otkotrljati u šumu. Kad sam se vratio u jedinicu, poručnik se ponašao kao da se ništa nije ni dogodilo.

No, našao je mjesto u mom sutrašnjem dnevničenju, a kako su i on i kapetan bili budale odnijeli su taj moj dnevnik (u tri teke!) u Komandu grada Postojne, pukovnicima i generalima da pripreme stvar za tužbu i za vojni sud. I tu su se debelo zaigrali! Među višim oficirima bilo je obrazovanih ljudi koji su pročitali frustracije mladog vojnika, ali i nešto puno važnije: detaljan opis gdje, kada i kako niže starješine krivotvore izvještaje, prešućuju ranjavanje vojnika na terenu i… vjerojatno i to kako pucaju po svojim vojnicima. I onda su veliku, noćnu, četnu uzbunu, dobile starješine, a ja negativnu karakteristiku pri povratku u Zagreb.

I danas se još pitam čime sam to zaslužio da me se pokušava raniti ili čak likvidirati? Prije vojske javno nisam ni djelovao, niti okupljao se igdje. Dnevnik tada nisu još ni vidjeli, nekmoli čitali… Ali udbina hobotnica je hobotnica i ona počiva na mreži njihovih odanih suradnika i njihovih privilegiranih tipova te na nizu mračnih izvještaja prepunih opakih i utuživih sumnji i bolesnih konfabuliranja podobnika koji su se njima dokazivali…, a mi Novaci nikada nismo bili ni jedno ni drugo ni smo pisali treće…

Mnogi su se s nevjericom čudili u Republici Hrvatskoj tom udbinom preživljavanju nakon „prevrata“ devedesetih, zaboravljajući da je već od 60-ih godina Udba prebacivala zaradu, glavnicu kapitala od prodaje oružja i droge u sigurne velike tvrtke i banke Zapada i Moskve. I sam Tito imao je mamutske račune u tada najpouzdanijim i najaktualnijim švicarskim bankama otvoreno zlatnim polugama podupirući terorizam i tolike državne prevrate diljem kugle po zemljama Trećega svijeta. Ali inicirajući, podupirući i štiteći i ljevičarske kilere-teroriste (kako za „domaće“ potrebe po inozemstvima) tako i protiv neomiljenih demokratskih zemlja. Preživjeli su na dobiti velikih stranih kompanija i banaka i kao takvi su vječno vrelo protu-hrvatskih organizacija štavljenih amalgamom mrskih kapitalističkih deviza uparenih sa svojim uvriježenim balkanskim koruptivnim ljestvicama i piramidama. Zato je (i) fašistička Srbija, nakon što je u RH potučena do korijena, nakon tri izgubljena rata još na nogama… na dimu preostalih jugoslavenskih (popljačkanih Hrvatskoj) para.

Taj i takav, masonsko-zločinački, Titov ogroman i diktatorski aparat, pod kojim su (u miru, u zemlji i svijetu) stradali milijuni, stalno se granao i umrežavao eto još od svibnja 1944. Baš slučajno uoči njegova (izmišljena) rođendana.

Jedan mali odjel, Titova zločinačkog sustava bio je udaljen od većeg grada, tamo negdje dolje, bez dobrih pristupnih cesta, tamo negdje u duboku moru, burom ogoljen i pust, bezvodni i beživotni Goli otok do kojega ne voze ni trajekti ni brodovi, doli policijski. Već treće poslijeratne godine, 1948., napunio ga je Tito stvarajući svjetski pojam mučeništva u komunizmu, socijalizmu s tzv. ljudskim, a u stvari, nakaznim likom.

Ali to je bilo dolje, u moru, na pustome otoku. Ipak je sasvim nevjerojatno, da su u samome središtu Hrvatske, u Zagrebu, ne tako daleko od središta grada haračili Titovi zlotvori – tzv. Lajbek milicajci i svakodnevno prakticirali sva ova najstrašnija, gore opisana divljaštva Ozne… Da su tolikih desetljeća bili uspješno prikrivani i neimenovani (sve do danas) od svojih drugova „antifašista“… A bili su gospodari života i smrti brojnih nevinih ljudi. Mučili su ih iživljavajući se na ženama i starcima, muškarcima i djeci, prije smrti…, a nakon pljačke odjeće i kuća… Mučili su ih i noću, najstravičnijim batinanjima, po kućama za koje se danas zna. U Gračanima i Mlinovima iz kojih su dopirali očajnički krikovi mučenih, još jedva poluživih.

No, jedna je kuća bila pojam najstrašnijih muka, mjesto stravičnih pogubljenja, lokus ukupna zločina u podsljemenskom kraju. I nije mogla biti tek lokalno iživljavanje pobjednika nad civilnim stanovništvom za koje, za koje zločine, za koja mnoštvena ubojstva i tolika ljudska trupla, njihove glavešine nisu znale.

Ti su milicajci Ozne, odjeveni u šarene šestinske lajbeke, posebno i poznato okrutno mučili, batinali, bolesno inventivno ubijali i strijeljali svoje sumještane svih životnih dobi, bez obzira na spol. Bez optužbe, bez suđenja, bez presude. Tako su punili skrivene jame. One u godinama i desetljećima kasnije skrivane pod prijetnjama, obavijene jezom uz bezglasni strah živućih, a onemjelih svjedoka.

Postojale su i postoje kosti pod zemljom, šutnjom obavijene među brojnim susjedima, rodbinom i dan današnjim svjedocima. Tako su prepunili (za sada poznate) tri jame u neposrednoj blizini crkve Svetog Mirka u Šestinama.

Tko zna tko sada živi u onoj jezivoj kući dolje. Ako može živjeti. Nema je na karti Titovih socijalističkih gulaga. U podrumima nečovještva i mesnici bolesna, komunističkoga uma. U kanalizaciji hrvatske, navodno, uljudbe. General Stevo stanovao je nedaleko od nje u (otetoj) i naravno luksuznoj tuđoj vili… Nekažnjeno. Nedodirnut sve do danas.

Tko zna tko je danas pod tim zatvorskim, oronulim krovom na dvije vode, u neobilježenu, zaboravljenu kućerku skrivenom gušćim zelenilom, s tihim zemljanim… stražnjim pristupnim kolnim puteljkom… bez tragova ikakvoga, pa i najstarijeg betona ili asfalta. U potleušici mokre i umorne žbuke a tolikom dvoru torture. Na Titovu gubilištu. Ordinirali su ondje jugoslavenski dr. Mengele i ostali ispuzali, a doseljeni zlodusi Titova socijalizma. Šljam pobješnjelih drugova antifašista, euforičnih egzekutora iz široke ekipe milicijskih monstruma. U kući zarasloj u zaborav i sram. Ugniježđenoj u drač i dugačke, savitljive puzavice.

– svršetak –
Javor Novak/HKV

Socijalizam s Titovim ljudskim, nakaznim likom (2)

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

U potrazi za Istinom

Trumpov čovjek slušao kako su uz pomoć bl. Stepinca Židovi preživjeli Jasenovac

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom 2. svjetskog rata u bolnicu Sestara milosrdnica u Zagrebu stizali su posebni pacijenti. Neki su ostajali kraće, neki dulje vrijeme, neki i godinama. O njima se nije govorilo javno, a kad bi u bolnicu koja je imala autonomiju jer je njome upravljala Katolička crkva, a ne NDH, ipak ušetao Gestapo, SS-ovci ili ustaška policija tražeći da vide određenog bolesnika, liječnici i sestre bi im pokazali put. Uz upozorenje.

“Slobodno uđite u bolesničku sobu. Pacijent ima otvorenu tuberkulozu i vrlo je zarazan. Želite vidjeti drugog pacijenta? Onog koji ima virusni glaukom? Evo, izvolite. Samo pripazite, za nekoliko mjeseci mogli biste i sami oslijepiti”, izvještava Sandra Veljković Večernji list.

Otkrio da mu je obitelj na popisu žrtava Jasenovca iako je preživio rat

Nakon toga, ovi bi se okrenuli na peti i izašli. Tijekom rata ta je bolnica imala više od 250 tih “posebnih” pacijenata – Židova – koje su uz dogovor zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca i Židovske općine brzim, a često i lažnim dijagnozama, skrivali i spašavali od progona i smrti u koncentracijskim logorima. Prema dosad dostupnim podacima, njih 15 rat je i preživjelo. Ovaj podatak otkrio je zagrebački poduzetnik židovskog podrijetla Marko Danon, a jučer ga je u KBC-u Sestre milosrdnice predstavio Thomasu Yazdgerdiju, posebnom izaslaniku Državnog tajništva SAD-a za pitanja holokausta te predstavniku Svjetske židovske organizacije za restituciju (WJRO).

Marko Danon, po ocu Židov, počeo je proučavati sudbinu Židova u NDH kad je jednom prigodom čitao popis žrtava Jasenovca. Na njemu je bila njegova šira obitelj, ali i otac. A svi su preživjeli rat. Oca mu je spasio sam Stepinac pomogavši mu da dođe u kuriju Rauch u Pušći. Što se još tu skriva? Od Židovskog muzeja u Beogradu zatražio je popis liječenih u bolnici Sestara milosrdnica.

“Počeli su stizati podaci, i to masa njih. Počeo sam provjeravati imena u bolničkoj dokumentaciji i zaključili smo da su imena istinita”, kazao je Danon koji ističe kako u svijetu zna za samo jedan sličan primjer – bolnica u Mađarskoj skrivala je Židove, no vrlo kratko vrijeme.

U vrijeme 2. svjetskog rata na čelu bolnice s gotovo 1200 kreveta bila je sestra Bogoljuba Jazvo, prava heroina, kako ističe današnji ravnatelj prof. dr. sc. Mario Zovak. Židovi se u to vrijeme nisu mogli liječiti u državnim bolnicama, nego isključivo u bolnici Sestara milosrdnica kojom je upravljala Katolička crkva.

Stoga je Stepinac predložio Bogoljubi Jazvo da se bolnica otvori za Židove. Predložio je to i zagrebačkoj Židovskoj bogoštovnoj općini pa je Općina počela slati osobe na liječenje i plaćala njihove troškove, govori Danon i pokazuje dokumente iz tog doba. Vrlo su jednostavni, pisani svi na sličnu šprancu: “Izvolite primiti na liečenje O. S. (inicijali su zbog zaštite privatnosti), iz Zagreba, na trošak potpisane obćine. Obćina će snositi troškove liečenja za sve potrebno vrieme.” ili pak “Umoljavamo Vas ovime, da primite na liečenje na naš trošak za vrieme, koliko će to biti potrebno J. M., koji Vam je doveden po Društvu za spasavanje 21. siječnja 1943.”. Sljedećeg dana osoba bi bila primljena u bolnicu, najčešće s dijagnozom zarazne tuberkuloze i glaukoma.

Dogovor je bio da svakoga koga Stepinac preporuči prime. Kad su 1943. jedinice SS-a došle u Zagreb i uhitile između 1000 i 1500 Židova, među kojima i 20 zaposlenika Židovske općine te njezina predsjednika dr. Kohna i nadrabina dr. Freibergera, koji su bili odvedeni u Auschwitz, odlukom nadbiskupa Stepinca Katolička crkva nastavila je snositi troškove liječenja do kraja rata.

“Teško je sada točno reći tko se zaista liječio, a tko skrivao”, govori Marko Danon, no neki su ljudi jako dugo bili u bolnici, čak nekoliko godina. Među njima je, kaže, i otac ubijene Lee Deutsch. Vjerovali su da neće odvoditi djecu pa je samo otac bio u bolnici. Nažalost, nisu imali pravo. Dječja zvijezda, najmlađa glumica koja je stala na daske zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, čudo od djeteta, ubijena je u Auschwitzu 1943. kad joj je bilo 16 godina.

Trumpov izaslanik: ‘Nikada nisam čuo ni za što slično’

“Nikada nisam čuo ni za što slično. Priča je vrlo potresna. Zahvaljujući hrabrosti zaposlenika, usprkos riziku za njih i njihove obitelji, mnogi su Židovi preživjeli. Nadam se da će se o ovoj priči čuti ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu kako bi se bolje razumjelo što se događalo”, kazao je Yazdgerdi. Predavanje je slušao i izraelski veleposlanik u Hrvatskoj Ilan Mor.

Istraživanje arhiva i svjedočenje preživjelih nazvao je važnim, a djelovanje ljudi koji su skrivali i spašavali Židove moralnom odlukom uz veliki osobni rizik. Sljedeći korak bit će postavljanje spomen-ploče na bolnicu s imenima najzaslužnijih. Uz Bogoljubu Jazvo, bit će i liječnici Vatroslav Florschütz, Aleksandar Blašković, Vinko Panac, Milan Žepić i Kurt Kühn.

Večernji list

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

U potrazi za Istinom

Petar Penava – Odgovor na knjigu Tomislava Micica: ‘Enigma u potrazi za varanjem Hrvata’

Objavljeno

na

Objavio

Nedavno je kontroverzni Tomislav Micic (dalje TM) izdao knjigu “U potrazi za Hrvatskom“ u kojoj je na nekoliko mjesta i o meni napisao obicne lazi i izmisljotine. Cak je i u kazalu imena naveo slijedece podatke o meni: “Penava, Petar, udb.-njemacki zbir 227, 407, 408, 344, 414“. TM me na drugom mjestu optuzuje da sam lazno svjedocio na münchenskom sudu protiv jugokomunistickih i udbaskih krvnika Perkovica i Mustaca, koji su bili jedni od glavnih organizatora likvidacija hrvatskih politickih emigranata diljem svijeta.

Hrvatska javnost nije dovoljno upoznata sa nedjelima koje je TM pocinio kako u emigraciji tako i u slobodnoj i neovisnoj RH. Zato je moja duznost i obaveza da odgovorim na njegove lazi, podvale i dezinformacije. Takodjer je i moja duznost i obaveza da napisem sve ono sto je on u svojoj knjigi presutio i izostavio a da bi sebe mogao pokazati kao neku pozitivnu osobu i u nekom pozitivnom svjetlu.

Kao sto je hrvatskoj a i svjetskoj javnosti poznato, za grozno ubojstvo Stjepana Durekovica 28.07.1983. u Wolfratshausenu pored Münchena, osudjeni su na dozivotne kazne zatvora: Krunoslav Prates, Zdravko Mustac i Josip Perkovic. Oni nisu osudjeni zbog pomaganja u ubojstvu vec kao “supocinitelji“. Ovo svirepo ubojstvo Durekovica obiljezuju “podmuklost“ kao i “niske pobude“. Niske pobude “postoje kada motivi ubojstva s gledišta općeg ćudoređa zaslužuju prezir i kada su na najnižoj razini.“ Toliko o pravnim kvalifikacijama njihovih presuda.

Sudjenje Krunoslavu Pratesu 2008. godine u Münchenu

Nakon raspada Jugoslavije i velikosrpske agresije na Hrvatsku, mnogi su se iskreni domoljubi vratili u domovinu i stavili se novoj hrvatskoj vlasti na raspolaganje u obrani nase drzave. Tako sam i ja dosao u Zagreb gdje sam bio u cestom kontaktu sa TM-om. U tim nasim kontaktima TM mi je ispricao detalje o likvidaciji Stjepana Durekovica 1983. u Njemackoj.

Tom prilikom TM mi je ispricao da je Josip Perkovic imao jednog dugogodisnjeg suradnika u hrvatskoj emigraciji i da je on bio tajnik Hrvatskog Narodnog Odbora i glavni urednik njihovog glasila “Hrvatska Drzava“. Taj Perkovicev suradnik je bio Krunoslav Prates i on je imao dva pseudonima: “Stiv“ i “Boem“. Prates je preko dr. Ivana Jelica, predsjednika HNO-a, upoznao Stjepana Durekovica. Nakon nekog vremena Prates je pomagao Durekovicu u tiskanju njegovih antijugoslavenskih knjiga i tako stekao njegovo povjerenje. Krunoslav Prates je posjedovao jednu garazu u Wolfratshausenu pored Münchena koju je nakon nekog vremena preuredio u tiskaru. Pratesova tiskara je bila idealno mjesto za likvidaciju Durekovica. Durekovic je, naime, vjerovao Pratesu i mislio je da skoro nitko ne zna da ta garaza-tiskara postoji. Josip Perkovic i Branko Trazivuk su isli u Luxembrugu na sastanak sa Krunoslavom Pratesom koji je ovom prilikom Perkovicu predao kljuc od tiskare u kojoj je kasnije Durekovic ubijen. Svu ovu akciju oko ubojstva Durekovica vodio je Zdravko Mustac.

Kada je njemacka policija uhitila Krunoslava Pratesa, TM mi je ispricao da je Prates optuzen za pomaganje u ubojstvu Stjepana Durekovica 1983. u Wolfratshausenu. Nakon nekog vremena otisao sam u Stuttgart gdje me je TM nazvao i zamolio za hitan sastanak. Sastanak smo dogovorili u hotelu Schlossgarten u Stuttgart-u. Ja sam dosao prvi u hotel i sjeo sam za stol. Za drugi stol su sjela dva sluzbenika kriminalisticke policije  iz Stuttgart-a (LKA Baden-Württemberg) koji su snimili nas ragovor. Ja sam tek kasnije saznao da je nas razgovor snimljen kada sam od bavarske kriminalisticke policije (LKA Bayern) pozvan na razgovor.

Nakon kratkog vremena dolazi i TM u hotel. On naruciva kavu i otvara temu oko Pratesa i Perkovica. “Znas Petre, sta ste sve vi radili po Njemackoj. Postavljali bombe i palili jugo klubove. Perkovic sve to zna. Ako osude Pratesa eto ti i Perkovica. Mi moramo svim sredstvima sprijeciti istragu i svjedociti za Pratesa.“

Kada sam shvatio kuda TM okrece vodu i kakva mu je namjera, ja sam ga samo slusao. TM nastavlja pricati da ce i Tomislav Durasovic svjedociti u korist Pratesa jer je Durasovic u svojoj knjigi “Svjedok olovnih vremena“ povoljno pisao o Pratesu. TM mi predlaze da odem sa njime u Frankfurt kod odvjetnika Rosebrocka kojeg ce on angazirati da brani nevinog Pratesa. TM nastavlja pricu i tvrdi da su Perkovic i Mustac spremni financirati Pratesovu obranu.

Ja sam o svemu ovome dao izjavu njemackim istraziteljima koji su vodili istragu i koji jos uvijek vode istrage o ubojstvu Durekovica i ostalih Hrvata koje je UDBa likvidirala (Bebana, Kostica, Nizica, Zagajskog, atentati na Luku Kraljevica).

“U procesu protiv Pratesa svjedočio je i hrvatski politički emigrant Petar Penava iz Stuttgarta, koji je, kako kaže, za vrijeme tog procesa dobio brojne prijetnje smrću, ali ih se ne plaši, nego se u Njemačkoj sprema za novo svjedočenje protiv Josipa Perkovića i za raskrinkavanje Udbinih nedjela.

– Za vrijeme münchenskog suđenja Krunoslavu Pratesu otvoreno su mi likvidacijom prijetili Perkovićevi kolege, najavljujući kako će me pojesti crna noć, crne vrane i rđa. Udbaši me nisu uspjeli zaplašiti kao ni za vrijeme likvidacija nedužnih hrvatskih domoljuba koji su ubijeni samo zato što su voljeli svoj narod i zemlju – kaže emigrant, a kasnije i djelatnik hrvatskog SIS-a Petar Penava, koji je na Perkovićevu umiješanost u ubojstvo Đurekovića 1983. godine u Münchenu bacio novo svjetlo posvjedočivši na sudu u Njemačkoj kako je Krunoslav Prates osobno upravo Perkoviću predao ključeve tiskare u kojoj je kasnije likvidiran Đureković.“

Izvor: https://www.maxportal.hr/vijesti/emigrant-petar-penava-sefa-hrvatske-udbe-josipa-perkovica-poslat-cu-na-dozivotnu-robiju/

Sve sto je kontroverzna Enigma TM o meni i o mome svjedocenju protiv Pratesa i Perkovica napisao je obicna laz i kleveta.

TM u potrazi za laznim svjedocima

TM je isao i u Dubrovnik kod pokojnog profesora Muse i nagovarao ga da svjedoci u korist Pratesa. Prof. Musa ga je, naravno, odbio. TM je bezuspjesno tvrdio da je Perkovic veliki Hrvat i da on nije organizirao niti jedno ubojstvo hrvatskih emigranata u Europi vec da su to odradjivali Savezna UDBa i Beograd.

Nakon neuspjeha sa cestitim Hrvatima koji nisu nasjeli na njegove price, TM ide u potragu za srpskim kriminalcima da mu pomognu laznim svjedocenjima. Tako TM stupa u kontakt sa Centinim sinom i moli ga da mu pomogne pridobiti Andriju Draskovica za svjedoka obrane. Naime, Andrija Draskovic se je tada nalazio u zatvoru i oni su njega prilikom njihovih posjeta trebali intruirati i pripremiti da svjedoci na sudu u Münchenu i da kaze da je Arkan ubio Durekovica. Medjutim, münchenski sud i sudac dr. Dauster su uhvatili Draskovica u lazi. Njemacki istrazitelji su znali sve detalje oko toga kako je TM pokusao uvuci Draskovica kao laznog svjedoka obrane. Draskovic je, nakon sto je uhvacen u lazi, priznao da je sve te podatke o ubojstvu Durekovica citao u zagrebackom Globusu kojeg mu je poslao TM!

Ovo je ziva istina!

Novac za Pratesova njemackog odvjetnika

TM je od Josipa Perkovica dobio oko 35.000 Eura da ih preda njemackom odvjetniku Krunoslava Pratesa. TM je odvjetniku Rosebrocku prvi puta predao 10.000 Eura, drugi put mu je po jednom vozacu autobusa poslao 12.000 Eura i trecom prilikom mu je jos dao 8.000 Eura. Ostalih 10.000 Eura TM je zadrzao za sebe kao nadoknadu za svoj odradjeni “posao“.

Sudac Dauster i drzavni odvjetnik Weiss ovako su komentirali svjedocenje TM na sudjenju Perkovicu i Mustacu video-vezom iz Zagreba:

“Posebno je sudac dr. Manfred Dauster ispitivao Micica o vezama Perkovica i Nobila s Pratesovim odvjetnikom Rosebrockom koji je na saslušanju pred sudom priznao da je, preko Micica, primio 23.000 eura od Nobila. Micic je danas izjavio da su ga dvojica neimenovanih Hrvata zamolila da pokuša angažirati Rosebrocka kao branitelja Krunoslava Pratesa. Micic je potvrdio da je predao Rosebrocku 23.000 eura, ali je ustvrdio da Nobilo i Perkovic s tim nemaju ništa.

Sudac Dauster prokomentirao je ovakav iskaz svjedoka rijecima: “Nikada mi nitko nije ovako u lice lagao”. U raspravu se također umiješala sutkinja iz Zagreba napomenom da svjedok ocigledno ne želi odgovarati na pitanja na primjeren nacin, na što joj je Micic odgovorio da ocigledno nema pojma o predmetu. Na ovo je regirao sudac Dauster vrlo oštrim upozorenjem svjedoku.

Saslušanje je nastavljano serijom pitanja o skukobima Micica s Petrom Penavom. Micic je potvrdio da poznaje Penavu i da zna sadržaj Penavine izjave na suđenju Mustacu i Perkovicu pred sudom u Münchenu te da je da primio izvješce o Penavinom iskazu. Na pitanje tko ga je o tome obavijestio, rekao je da mu je sadržaj Penavinog iskaza ispricao Tomislav Đurasovic, bivši politički emigrant koji je bio nazocan na suđenju kad je ispitivan Penava.

Kako sudsko vijece nije imalo daljnjih pitanja za Micica, svjedocenje je nastavljeno ispitivanjem od strane zastupnika optužbe Lienharda Weissa. Odgovarajuci na Weissova pitanja, Micic je naveo da je od srpnja 1991. radio za SIS i da mu je šef bio Josip Perkovic. Prema iskazu, sve aktivnosti SIS-a bile su demokratske i u skladu s propisima. Dodao je da je on uvjeren da Josip Perkovic nije kriv za ubojstvo Stjepana Đurekovica jer mu je sam Prekovic rekao da se radilo o akciji savezne Udbe i da je savezna Udba poslala kriminalce da likvidiraju Đurekovica.

Razmjena pitanja i odgovora između Weissa i Micica završila je Weissovom izjavom upucenom Micicu. Weiss je doslovce rekao: “Gospodine Micic, Vi lažete ovdje u sudnici samo da biste bili sigurni da ce hrvatske novine sutra donijeti naslov: ‘Micic: Perkovic je nevin!’ Još k tome to ste izveli na tako nezgrapan nacin da Vam nitko u sudnici ne vjeruje”.

Izvor: www.narod.hr od 27. srpnja 2015.: Sudac Dauster: Nikada mi nitko nije ovako u lice lagao!

Novac za Vinka Sindicica

Prije izrucenja Perkovica i Mustaca u SR Njemacku, TM krece u jos jednu akciju spasavanja svoga “oca“ Perkovica i “ocuha“ Mustaca. Naime, Vinku Sindicicu je Josip Perkovic obecao 100.000 Eura nagrade ako povuce svoj iskaz koji je dao njemackim istraziteljima u slucaju ubojstva Durekovica u kojem je tesko teretio i Perkovica i Mustaca. Nakon toga Vinko Sindicic odlazi kod javnog biljeznika i izjavljuje, da su njegove izjave koje je dao njemackoj policiji cista izmisljotina odnosno konstrukcija njemackih istrazitelja. Ali, umjesto obecanih 100.000 Eura, Vinko Sindicic dobiva sitnis od svega 15.000 Eura. Taj novac mu je predao nitko drugi nego TM! Vinko Sindicic i njegova talijanska prijateljica Maria Rodriquens su sve detalje oko ove predaje novca ispricali na münchenskom sudu.

Sindičić je sastavio i jednu izjavu, prije promijenjenog iskaza, i jednu nakon tog iskaza, a koje je sakrio radi svoje sigurnosti. Za taj promijenjeni iskaz je dobio 15.000 eura.

Izvor: https://direktno.hr/direkt/udbin-killer-sindicic-svjedocit-ce-i-dokrajciti-perkovica-i-mustaca-13107/

TM izmislja da sam ja na sudu u Münchenu izjavio, da mi je Perkovic dao eksploziv da ga podmetnem kod nakladnika Rolf Schulz-a pored Münchena, koji je trebao objaviti Titove memoare. To je jos jedna perfidna udbaska podvala i obicna laz. Ja to, naravno, nisam nikada govorio niti sam pred sudom svjedocio. Svjedocio sam samo ono sto mi je TM pricao o ubojstvu Stjepana Durekovica. To je ono sto njega stvarno muci i zbog cega on mene u svojoj knjigi lazno prikazuje.

Toliko o mome svjedocenju u Münchenu i istini. Sve sto TM u svojoj knjigi pise je obicna laz!

Jozo Vrbic

TM u svojoj knjigi pise da sam dijelio letke nekog Joze Vrbica sto je isto obicna laz. Ja tog Vrbica nikada u zivotu nisam vidio. Pokojni Rudolf Arapovic mi je jednom prilikom rekao da ako dobijem nekakav pamflet od tog Vrbica da ga odmah bacim u smece. Moja njemacka adresa je bila javna jer sam ja bio predstavnik Hrvatskog Lista za Europu. TM pokusava mene ovom podvalom ocrniti i pokazati kako sam ja u emigraciji stetio hrvatskoj stvari.

Istina je, da su TM izbacili iz HNV-a, Hrvatskog Lista i Kroatische Berichte jer se je pokazao i dokazao de je osoba od nepovjerenja i da ne odradjuje svoje preuzete poslove i obaveze.

TM nastavlja dalje sa neistinom i tvrdi da sam ja sirio “Hrvatsku revoluciju“ koja je bila glasilo HRP-a. Ja nisam nikada sirio njihovo glasilo. Clanovi HRP-a nisu znali tko je njihov clan slicno kao sto je to bio slucaj i kod HRB-a. HRP i HRB su imali isti cilj: rusenje svake Jugoslavije. TM nije imao saznanja o nasim aktivnostima i zbog toga je sve nas optuzio da smo udbasi.

Ali zato TM ne pise o svome ocu Perkovicu i ocuhu Mustacu koji su na Visem Zemaljskom Sudu u Münchenu zbog supociniteljstva u likvidaciji Stjepana Durekovica osudjeni na dozivotne kazne zatvora.

Prijetnje Amerikancima

TM pise da sam ja osudjivan zbog svoje firme ali presucuje izrucenje dr. Andrije Artukovica kada me je nagovorio da zaprijetim Amerikancima da cemo napraviti osvetu i da cemo im dignuti konzulat u zrak. Zbog te prijetnje sam bio uhicen. Nakon toga dolazi TM sa odvjetnikom Rosebrockom kod mene u zatvor da me oslobodi. Ali njemacki sud je to odbio jer su Amerikanci ulozili protest i naredili Nijemcima da im cuvaju predstavnistva.

Gradjevinska firma

TM suti kao zaliven i ne spominje da je samnom otvorio gradjevinsku firmu P+M Bau GmbH koja je bila prijavljena na adresi njegovog zemljaka Tome Sedle u Frankfurtu. U Frankfurtu smo poceli raditi i kada je trebalo isplacivati radnike TM im je bacao suzavac u oci i galamio na njih da mu treba novac za borbu i hrvatske stvari.

Ja sam odmah napustio fimu kada sam vidio sta sve on radi i kako se ponasa prema svojim radnicima. TM je preuzeo firmu i jedno je vrijeme radio na podrucju Bodenskog jezera. Radnici na tim gradjevinskim poslovima su bili vecinom Hercegovci koje je sve prevario i kojima nije isplatio place. Zbog utaje poreza i neplacanja socijalnih i mirovinskih obaveza TM biva osudjen na dvije godine zatvora.

Ovo je jos jedna epizoda iz “uspjesne“ poslovne karijere TM koja je prebogata raznoraznim aferama. TM njih, naravno, presucuje!

Isto tako TM presucuje svoje dobre i dugogodisnje veze sa jugoslavenskim kriminalcima koji su harali po Frankfurtu. Na prvom mjestu je njegov burazer Ljubomir Magas – Zemunac. Sa Zemuncem, Bagaricem i Andrijom Draskovicem, zvanim Rene, jer je nosio odijela od Renea, je ispio bezbroj kava.

Andrija Draskovic se sumnjici za ubojstvo Albanca Hadrija u Briselu 1990e. Draskovic i Zemunac su bili udbini placenici. Goran Vukovic-Majmun ubio je Zemunca 1986. pred sudom u Frankfurtu. TM stupa na scenu i organizira obranu za likvidiranog Zemunca.

TM je u tu svrhu pokusao pridobiti Zeljka Sunjica i mene da svjedocimo protiv Vukovica. Sunjic i ja smo tada bili u istom zatvoru zajedno sa Vukovicem. Nas dvoje smo bili pozvani kao svjedoci na sud u Frankfurtu. Sunjic je odbio bilo sta reci. Ja sam samo rekao da sam bio u istom zatvoru sa Vukovicem i da o tom slucaju nista ne znam niti mogu reci. Jos sam izjavio da sam dobio informacije da se tu radi o medjusobnom obracunu jugoslavenske Udbe. Nakon moga svjedocenja napustam sud i TM mi prijeti sto nisam lagao protiv Vukovica jer je Zemunac njegov Hrvat.

TM u svojoj knjizi spominje i Jozu Vukelica, koji je bio ljubavnik njegove zene dok je on boravio u zatvoru. To mi je sve ispricao moj suborac i prijatelj Nediljko Vegar. Zato je TM u svojoj knjigi objavio lazno pismo koje mu je navodno iz zatvora pisao i poslao Nediljko Vegar. Za ovaj falsifikat TM imam svjedoke.

TM-Enigma je sirio lazi da Luka Kraljevic nije slijep i da na njega uopce nije izvrsen atentat. Isto je tako sirio lazi o Tomislavu Naletilicu i tvrdio da mu je zena bacila otrov u oci i to iz ljubomore. Kada se je TM vratio u Zagreb, u krilo svoga Perkovica, sirio je lazi da Sindicic uopce nije pucao na Stedula.

TM nastoji svojim udbaskim podvalama diskreditirati sve postene Hrvate emigrante.

TM suti i o tome kako je, nakon sto je Racan preuzeo vlast, optuzio Nediljka Vegara, Vernera Ilica i mene da smo podmetnuli pakleni stroj pod neki partizanski spomenik na Mirogoju te u Kumrovcu pod masovnog ubojicu i zlocinca Tita. Kada mu je ta akcija propala onda nas je prijavio policiji da planiramo oteti Perkovica. Bijedna SOA me je prisluskivala i pozivala sve osobe na razgovor sa kojima sam imao kontakt. Optuzio je Franju Bubalo, Dragoju, Prebeka, Vukusica i mene, ali mu je sve to palo u vodu.

Njegov caca Perkovic i ocuh Mustac leze dozivotno u zatvoru i ja znam da mu nije lako.

TM je svjetska Varalica koji je masovno Hrvate varao. Da ih je sve postrojiti koje je prevario, bili bi to dugi kilometri.

  1. DIO

 

TM pise u knjizi kako ga je KOS trazio gdje je stanovao. Moram za hrvatsku javnost reci da to nije istina. Njega su trazili njegovi radnici koji su kod njega radili i koje nije uredno isplatio.

Trazili su ga Tomislav Naletilic i Stanko Lasic. Naime, UDBa je izvrsila atentat na Naletilica tako sto su mu bacili kiselinu u oci. Taj atentat na Tomu Naletilica je priznao i opisao udbin zlikovac Bozidar Spasic u svojoj knjigi. TM je nazivao ljude i sirio lazi da na Naletilica nije izvrsen antentat vec da je to ucinila njegova ljubomorna supruga. Iz tog razloga se je on zamjerio Naletilicu i kada je Naletilic saznao da je TM kod Perkovica on mu je minirao kucu u Gracanima.

TM pise da nije mogao normalno raditi zato sto ga je UDBa stalno progonila.

TM se je medju prvima vratio u Jugoslaviju i odmah je kupio stan za 150.000 DM u Zagrebu i poslije kucu u Zagrebu u Gracanima. Ako TM zbog progona UDBe nije mogao normalno zaradjivati novac, neka onda objavi tko mu je i zasto dao taj novac sa kojima je kupio vrijedne nekretnine.

TM ne spominje svoju bracu i ne pise o njihovoj suradnji sa UDBom. Ali zato lazno napada mene jer nisam htio lazno svjedociti protiv Vukusica i Vukojevica a pravdati njegova Pratesa i Perkovica. To je pravi razlog zasto je on mene lazno oklevetao i zasto sam ga tuzio.

TM se pravda za ubojstva Milicevica i Milosa. Postoji li razlog zasto TM ne moze otici slobodno u Njemacku? Kao sto je poznato, ubojstvo u Njemackoj ne zastarjeva!

TM pise u svojoj knjizi kako se je “borio“ za Hrvatsku.

Hrvatskoj javnosti i hrvatskim domoljubima moram slijedece reci: TM se je odmah smijestio kod svoga cace Perkovica i ocuha Mustaca te je vodio istrage o hrvatskim emigrantima. Istrazivao je tko minira partizanske spomenike i kuce zlocinaca. Za to je optuzivao nevine ljude. Eto, to je bila njegova “borba“ za Hrvatsku. A bojisnicu je samo sa televizije poznavao.

Uskoro izlazi moja knjiga i dozivljaji “NA NISANU UDBe” u kojoj ce biti dosta govora i o tom zlikovcu TM-u.

  1. DIO

TM pise i o pokojnom Nikoli Milicevicu-Bebanu. TM navodi da je pok. Beban bio kockar i da ga je to stajalo glave. Naravno da je to sve obicna laz i izmisljotina.

Istina je da je pok. Beban TM-u posudio 7.000 DM i da mu ih ovaj nije vratio.

Pok. Beban je susreo TM u bistrou Dinamo, koje je bilo u vlasnistvu Marijana Konte, uhvatio ga za vrat i dao mu ultimatum do kada da mu vrati pozajmljeni novac. To je bilo dan prije ubojstva Bebana.

Nekoliko sati prije ubojstva Bebana, TM salje Marijana Sutu, zvanog Mrma, u lokal Slavonske noci da izvidi da li se unutra nalazi Milicevic. Marijan Suto-Mrma obavijestava TM-a da je Beban unutra i nekoliko sati poslije on je ubijen na parkiralistu gdje je stanovao.

Hrvatska emigracija ne stoji iza TM-a i njegove knjige koju je izdao najvjerovatnije po uputama UDBe i KOSa samo da ocrni hrvatske borce. Njegova knjiga je puna lazi i udbaskih dokumenata.

Pokojni Marko Veselica mi je rekao da je TM jedini iz Hrvatskog Proljeca kojega UDBa nije dirala i koji je bez problema otisao vani u Njemacku. Njega je navodno u Zadru pridobio i angazirao KOS.

Hrvatski povjesnicari bi morali istraziti tko je TM.

Uglavnom, otkad je TM dosao u emigraciju, ubijeni su Bruno Busic, Nikola Milicevic i legionar Jozo Milos.

Petar Penava

* Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne moraju nužno odražavati stajališta portala

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari