Pratite nas

Vijesti

SOHV: NE GLASUJTE ZA JOSIPOVIĆA!

Objavljeno

na

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara poručio je s današnje konferencije za novinare kako se članovi i simpatizeri te građanske inicijative zalažu da na predstojećim predsjedničkim izborima Hrvatska dobije “nacionalnog, a ne ideološkog predsjednika kakvog sada imamo”.

Od budućeg predsjednika Republike očekuju da potiče hrvatsko pravosuđe na procesuiranje ratnih zločina počinjenih tijekoma agresije na Hrvatsku 1991. godine, posebice u slučajevima koji nisu zanimali sud u Haagu; da inicira i poduzme pravosudne i diplomatske mjere za vraćanje Veljka Marića u Hrvatsku te za izručivanje Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj, kazao je predsjednik Stožera Tomislav Josić na konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru.

“Od budućeg predsjednika očekujemo da provede lustraciju u Uredu predsjednika – znači, Joviće, Tataloviće, Perkoviće i ostale maknuti iz Ureda predsjednika, te da neutralizira štetne utjecaje pojedinih stranih zemalja u Uredu predsjednika, u obavještajnim službama i Hrvatskoj vojsci; da strateški preusmjeri Hrvatsku od Srbije i Velike Britanije prema EU, kao i da sudjeluje u razvijanju aktivne uloge Hrvatske u procesu pristupanje Srbije EU postavljanjem uvjeta koje Srbija treba zadovoljiti, poput otkrivanja sudbine nestalih, priznavanje postojanja logora, isplate ratne odštete, povratak otetog kulturnog blaga i drugih”, rekao je Josić.

Po njegovim riječima, budući hrvatski predsjednik trebao bi također na međunarodnom planu afirmirati hrvatsku tužbu za genocid protiv Srbije, spriječiti nasrtaj političkih stranaka na demokratski institut referenduma, zalagati se za prestanak veličanja lika i djela Josipa Broza Tita u hrvatskoj diplomaciji, potaknuti istrage kriminalnih radnji u Ministarstvu obrane RH te ukazati na pogreške i posljedice vanjske politike SAD-a prema Hrvatima u BiH.

“Ovo su neke osnovne stvari kojima bi se predsjednik Hrvatske trebao baviti. Čak i neka ne usvoji ovo sve, neka usvoji pola od toga, mi ćemo podržati svakog kandidata koji bude ovo pročitao i rekao da će se zalagati za to”, poručio je Josić.

Rekao je i kako Stožer za obranu hrvatskog Vukovara podržava najavljeni referendum o davanju atocesta u koncesiju.

Dok je Josić govorio, pokraj njega su stajali članovi Stožera držeći u rukama natpise “Ne glasujte za Josipovića”.

Novinarima se obratio i Franjo Šoljić, član Stožera i predsjednik vukovarskog Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata okupljenih oko Stožera. Rekao je kako Koordinacija osuđuje nedavnu izjavu pomoćnika ministra branitelja Bojana Glavaševića jer smatra kako je Glavašević svojom izjavom iznio niz nepotvrđenih teza kojima je uvrijedio hrvatske branitelje i ratne stradalnike, izjednačivši žrtvu i agresora.

Od ministra Predraga Matića traže smjenu Bojana Glavaševića kao i da se o njegovoj izjavi očituju predsjednici Republike, Vlade i Hrvatskog sabora.

Sudjelujući prošloga vikenda u radu okruglog stola Europskog doma Vukovar i Documente – Centra za suočavanje s prošlošću na kojem su predstavljeni rezultati istraživanja potreba civilnih žrtava rata za 2013. godinu, pomoćnik ministra branitelja Bojan Glavašević je kazao kako bi trebalo istražiti zašto velika većina hrvatskih branitelja i civila koji su prošli Domovinski rat boluje od niza malignih oboljenja i PTSP-a. A riječ je, kako je rekao, o populaciji koja je pobijedila u ratu i ostvarila brojna zakonska prava, dok se, kazao je, s druge strane nalazi populacija koja je bila na strani tzv. “Krajine”, izgubila je rat, nema prava, ali ni PTSP.

IZVJEŠĆE KONFERENCIJE ZA MEDIJE PRENOSIMO U CIJELOSTI:

NE GLASUJTE ZA JOSIPOVIĆA!

1.) SOHV poručuje Ivi Josipoviću da je kriv jer konstantno krši hrvatski Ustav i zakone propustom, nemarom i namjerom. Stoga pozivamo sve članove i podupiratelje SOHV da izlazak na izbore shvate kao sudbonosni zadatak i NE glasuju za Josipovića.

SOHV traži zajedništvo nacionalne, državotvorne i demokršćanske Hrvatske.

2.) SOHV podupire zaštitu referendumskog instituta jer je narod nositelj suvereniteta. Stoga snažno podržavamo referendum protiv monetizacije autocesta. Autoceste su nacionalni interes i ne smije se dopustiti njihovo upropaštavanje monetizacijom. SOHV će aktivno, na terenu pomoći prikupljanju potpisa koliko god je u njegovoj moći.

3.) Franjo Šoljić, je zatražio od ministra branitelja Predraga Matića da poduzme sve mjere za smjenu pomoćnika ministra Bojana Glavaševića te da se o svemu tome očituju i iz Ureda Predsjednika RH, Sabora i Vlade RH.

– Svojom nedavnom izjavom na tribini u Vukovaru Glavašević je uvrijedio sve oboljele branitelje, stradalnike kao i sve građane te izjednačio agresora i žrtvu. Svojim stavovima on jasno poručuje da nema niti trunke poštovanja prema žrtvi koju je Hrvatska podnijela u ratu, rekao je Šoljić.

Ivo-Josipovic-0INSTITUCIJE HRVATSKE DRŽAVE, PA TAKO I PREDSJEDNIČKA FUNKCIJA MORAJU SLUŽITI ZAŠTITI HRVATSKOG NARODA I PROMICANJU HRVATSKIH NACIONALNIH INTERESA NA UNUTARNJEM I VANJSKOPOLITIČKOM PLANU .

Temeljem usvojenog projekta ¨Platforma za bolju i pravedniju Hrvatsku¨ koja se odnosi na prijedloge i zahtjeve za zaštitu svih hrvatskih nacionalnih interesa među koje pored prirodnih resursa spadaju i politički “resursi” kao sto je to institucija Predsjednika Republike Hrvatske i sam Predsjednik, dostavljam dio točke 11. koja treba biti prijedlog i uvjet naše potpore budućem predsjedniku/ predsjednici Republike Hrvatske.
Zahtjevi za kandidate za predsjednika/predsjednicu Republike Hrvatske:

 1. Provesti lustraciju u Uredu predsjednika,

2.Neutralizirati štetne utjecaje pojedinih stranih zemalja u Uredu predsjednika, obavještajnim službama i Hrvatskoj vojsci

 1. Strateški preusmjeriti Hrvatsku od okrenutosti prema Srbiji i V. Britaniji prema Europskoj uniji i SAD-u
 2. Razviti aktivnu ulogu Hrvatske u procesu pristupanja Srbije Europskoj uniji postavljanjem uvjeta koje Srbija treba zadovoljiti, (otkrivanje nestalih, priznavanje postojanja logora, ratna odšteta, vraćanje otetog kulturnog blaga, okupacija vukovarskih ada)
 3. Na međunarodnom planu afirmirati Hrvatsku tužbu za genocid protiv Srbije
 4. Spriječiti nasrtaj političkih stranaka na demokratski institut referenduma
 5. Prestanak veličanja lika i djela J.B. Tita u hrvatskoj diplomaciji
 6. Poticati hrvatsko pravosuđe na procesuiranje zločina iz vremena velikosrpske agresije (posebice u slučajevima koji nisu zanimali sud u Haagu, kao što su Vukovar, Škabrnja, Borovo Selo itd.)
 7. Potaknuti istrage kriminalnih radnji u Ministarstvu obrane RH.
 8. Poduzimanje pravosudnih i političko-diplomatskih mjera za vraćanje Veljka Marića Hrvatskoj
 9. Poduzimanje pravosudnih i političko-diplomatskih mjera za izručivanje Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj
 10. Ukazati na pogreške i posljedice vanjske politike SAD-a prema Hrvatima u BiH
  13. Razmotriti potrebu osnivanja posebne državne službe za kazneni progon počinitelja zločina tijekom Domovinskog rata, po uzoru na Izrael.

14.Poticati suradnju, skrb i partnertstvo s Hrvatima u BiH, te iseljeništvu, zauzimanjem za rješavanje njihove ravnopravnosti u izbornom procesu i Saboru RH.

 1. Otvarati kontruktivni, stručni, znanstveno politički dijalog u iznalaženju rješenja gospodarske krize.
 2. Poticati primjenu poznatih, uspješnih, modela u suzbijanju dužničke krize građana.

Ivo Josipoviću, krivi ste!
Kršite hrvatski Ustav, propustom, nemarom i namjerom!

Zato pozivamo sve članove i podupiratelje Stožera
da ne glasuju za Ivu Josipovića.

I

1.)  Dopustili ste grubu povredu članka 9. Ustava RH.

„Državljanin Republike Hrvatske ne može biti prognan iz Republike Hrvatske niti mu se može oduzeti državljanstvo, a ne može biti ni izručen drugoj državi.”

Ivo Josipoviću, krivi ste!

Zbog Vašeg nemara i kršenja Ustava hrvatski građanin i branitelj Veljko Marić, otet na srpskoj granici, čami u njihovom zatvoru i četiri godine čeka Vašu reakciju. Veljko je uhićen primjenom ograničene Univerzalne jurisdikcije koju ne priznaju države koje drže do svog dostojanstva. Stručnjaci se slažu da je univerzalna jurisdikcija kao pojava trebala prestati pojavom Međunarodnog kaznenog suda, zbog manipulacija i kontroverzi koje su najbolje vidljive u slučaju Veljka Marića.

Veljko Marić je otet u Srbiji neposredno po prvoj, piratskoj objavi registra branitelja, za koju do danas nitko nije odgovarao. Nelegalna objava popisa pozdravljena je i najavljena iz  Vašeg kabineta urešenog likovima i djelom bivšeg Jovića, bivšeg Perkovića, Tatalovića, Lončara…

Srpsko podizanje optužnice protiv Veljka Marića je pak analogno optužnici koju bi 1965. pokrenula Savezna Republika Njemačka, na temelju arhiva SS-a i Gestapoa protiv, primjerice, pripadnika češkog ili poljskog pokreta otpora koji su navodno ubili neke njemačke vojnike. Pritom treba imati na umu što stalno i ponavljamo: srpska agresija na Hrvatsku i BiH sastavni je dio jednoga općeg srpskog nacional-socijalističkog projekta i pokreta u kojemu je JNA,  osim ostaloga, imala ulogu SS-a i Gestapo-a.

Po istim optužnicama Srbija na svome teritoriju ili na teritoriju svojih simpatizera može oteti bilo kojeg branitelja a posebno bivše zatočenike srbijanskih logora, i strijeljati ga slijedom presude agresorske JNA.

Vlada RH je 2011. Na sastanku stručne skupine zaključila da je ovakovo srpsko postupanje protivno konvencijama UN. Željko Horvatić, predsjednik Akademije pravnih znanosti izjavio je kako su ovakvi postupci „narušavanje ljudskih prava“ svih građana u zemljama nad kojima je Srbija cinično i prljavo preuzela nadležnost. Vaš ustavni zadatak je štititi ljudska prava. Što ste poduzeli?

Toleriranjem ovog pravnog, moralnog i logičkog nasilja dopustili ste grubo narušavanje ustavnih ljudskih prava hrvatskih branitelja, te nas doveli u u poziciju zatočenika, jer nikad ne znamo koga će Srbija sustavom „eci-peci-pec“, izdvojiti iz registra te intervenirati otmicom u zemljama koje su joj sklone. Imamo pravo posumnjati da izvjesni krugovi iz Hrvatske, u budućnosti na taj način žele anulirati posljednju otpornu točku-hrvatske branitelje.

 

2.) Prešućujete grubo kršenje članka 3.Ustava RH.

Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo,

socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i

čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav najviše su vrednote

ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustav

 

U Hrvatskoj je na snazi Zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije (NN 124/11) koji u drugom članku jasno određuje da samo pravosudna tijela RH mogu procesuirati hrvatske državljane za kaznena djela iz članka 1. tog zakona. Ignoriranjem postojanja ovog zakona i najavama priznavanja srbijanskih presuda otetom državljaninu RH, hrvatskom branitelju, Veljku Mariću, narušili ste ustavnu odredbu vladavine prava.

Niste učinili ništa da izbavite otetog hrvatskog državljanina ali niste propustili 2012. zatražiti ocjenu ustavnosti Zakona o ništetnosti.

Prešućivanjem, čak i odobravanjem srpskog nasrtaja na suverenost RH omogućili ste da se suludi srbijanski procesi protiv hrvatskih branitelja mogu nastaviti dok i posljednji živi – protiv svakoga s onoga famoznog popisa kojega ste svesrdno podržali. Branitelje se ubuduće može loviti kao zvijeri pravno nasilnim, jednostranim i apsurdnim pravnim aktom Srbije .

3.)  Povrijedili ste, nemarom, članak 101. Ustava RH

 

Članak 101.

Predsjednik Republike može predložiti Vladi da održi sjednicu i razmotri određena pitanja.

Predsjednik Republike može biti nazočan sjednici Vlade i sudjelovati u raspravi.

 

Niste sazavali sjednicu Vlade RH kako bi pronašli dugoročno rješenje opstanka ljudi uz nasipe Drave, Save i Dunava. Ignorirate bjelodane opasnosti I upozorenja klimatologa. Šutnjom pratite nepravilnosti pri sanaciji situacije u Cvelferiji.

 

Dužničko ropstvo značajnog dijela državljana RH, ogromna nezaposlenost, odlazak mladih stručnih ljudi iz zemlje, zakoni koji od radnika stvaraju robove, Vama nisu dostatan razlog za korištenje svojih ovlasti.

 

Opća dezorijentiranost Vlade RH nije Vas ponukala na intervenciju ,unatoč evidentnom nedostatku strateških usmjerenja za izlazak iz krize. Pozitivni primjeri borbe protiv dužničkog ropstva u najbližem susjedstvu I diljem svijeta, nisu Vas ponukali na organizaciju međudržavnog sastanka te analizu tih mogućnosti. Iz svega proizilazi kako Vam odgovara ovakav razvitak situacije!?

4.)  Nemarom kršite članak 93.Ustava RH

Članak 93.

Predsjednik Republike Hrvatske predstavlja i zastupa Repub­liku Hrvatsku u zemlji i inozemstvu.

Predsjednik Republike brine se za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti.

Predsjednik Republike odgovara za obranu neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske.

 

Mnogi stručnjaci su Vam ukazivali na potrebu hitnog rješavanja otvorenih graničnih pitanja sa Srbijom i BiH I ostalim susjedima.

Niste učinili ništa!

 

Zašto u odnosima sa Srbijom pilatovski prešućujete problem nestalih, problem povrata kulturnog blaga.

 

Na mnoge dopise predstavnika diskriminirane hrvatske manjine u Srbiji opet pilatovski šutite.

 

Što ste poduzeli na najavu Srbije da počinje projekte navodnjavanja na području Kenđija-Karapanđa koji katastarski pripadaju Hrvatskoj? Znate li da su 2012. Srbi na tome području napravili sustav navodnjavanja? Je li riječ o parcelama koje katastarski pripadaju Hrvatskoj?

 

Godinama prešućujete međudržavni sporazum sa Srbijom, iz kojeg proizlazi obveza sklapanja sporazuma o naknadi štete. Što ste poduzeli?

 

Neshvatljiva je doza ignorancije koju ste kao vrhovni zapovjednik OS RH pokazali u trenutku pada zrakoplova HRZ.

 

5.)  Ignoriranjem kršite članak 46. Ustava RH.

Članak 46.

Svatko ima pravo slati predstavke i pritužbe, davati prijedloge državnim i drugim javnim tijelima i dobiti na njih odgovor.

I ovdje ste prekršili Ustav. Vaša je ustavna dužnost odgovoriti na pitanja koja Vam se javno postavljaju. Prešutjeli ste četiri otvorena pisma SOHV, niste se očitovali zbog Veljka Marića koji Vašom sukrivnjom leži četiri godine u srpskom zatvoru. Kao i sve ovdje navedeno, peti put Vas pitamo: jeste li  1992. godine preuzeli  hrvatski dio novca SOKOJ-a i jeste li ga uplatili na račun ZAMP-a, ili je isti nestao poput slavnih, Mesićevih, australskih čekova?

 

6.)  Prešućujete i tolerirate grube, javne povrede ugleda RH.

 

Povreda ugleda Republike Hrvatske

Članak 151.

Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, hrvatski narod ili etničke i nacionalne zajednice ili manjine koje žive u Republici Hrvatskoj,
kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

 

Bivši ministar Željko Jovanović službeno je boravio na stadionu na kojem su navijači palili hrvatsku zastavu – i nije napustio stadion. Ni on, ni SDP, ni Vi niste reagirali.

 

Denis Latin, javna osoba, zaposlenik HRT-a je Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja na svome fb profilu javno nazvao „danom domovinske pljačke i paleži“ i potrudio se da objava dopre do najudaljenijeg kutka regije.

Niste reagirali.

 

Iz Srbije nam svake godine,visoki državni dužnosnici javno vrijeđaju Dan pobjede. Vi šutite. Je vaša šutnja znak odobravanja srpskih stavova?

 

Samozvani četnici, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, nam svako malo poručuju kako je Vukovar srpski grad. Opet šutite! Jeste li zbog toga blagoslovili ćirilično, protuzakonito i protuustavno nasilje nad Vukovarom.

 

II

 

Nikada niste iskoristili ovlast, sazvali sjednicu Vlade RH i kvalitetno sugerirali rješenja za dužničko ropstvo hrvatskih građana te za politiku kaosa koju provodi sadašnja vlada.

Slanjem Vašeg izaslanika na pročetničku proslavi u Srbu svjedočite da se „nova pravednost“ koju ste najavljivali temelji na dopuštanju širokih nasrtaja protiv nacionalnih interesa hrvatskog naroda.

 

Vaši „ujednačeni kriteriji nove pravednosti“ najbolnije se očituju neobjektivnom očaranošću ljepotom kape partizanke, pa rado osobno nazočite obilježavanju odlaska istarske grupe partizana u šumu dok proslavu osnivanja vukovarske, slavne 204 brigade ZNG RH ne nalazite zanimljivom. Mogli ste bar jednom obilježiti i odlazak Varaždinaca u herojsku obranu Vukovara.

 

Napustili ste,neopravdano, vukovarsku kolonu sjećanja 2013. , napustili ste 2014. Kolonu u Kninu u strahu od homilije biskupa Ivasa koju je HRT cenzurirao a vi prešutjeli.

Ignorirali ste, zajedno s Milanovićem, te izbjegli sv. Misu za Domovinu koja je sastavni dio protokola obilježavanja Dana pobjede.

 

Prešutjeli ste smrt vukovarske heroine dragovoljke HOS-a Vijolete Antolić Vicky, zatajili ste samoubojstvo bombom na Dan pobjede, branitelja Željka Kneževića u Vodicama, oglušili ste se na samoubojstvo Zvonka Bušića – niste li Vi vrhovni zapovjednik oružanih snaga RH?

 

Izjavili ste u Izraelu da postoji opasnost od ustaške guje u Hrvatskoj. Vrijeme je da hrvatskoj javnosti pojasnite gdje ste je vidjeli. Imenom i prezimenom.

 

Vaša licemjerna orjentiranost isključivo na suradnju s predstavnicima Srba u Hrvatskoj koje predstavlja Pupovac ili Džakula, a ignoriranje predstavnika srpske nacionalne manjine koji se ponašaju i žive kao politički Hrvati je nedopustiva. Pri tome šutite na neprekidna narušavanja ugleda RH koji perfidno plasira Pupovac i slični mu, naročito kroz tiskovinu Novosti koju financiraju svi građani RH

 

Vrhunac cinizma je pokušaj da nakon odluke Ustavnog suda dokažete kako ste prilikom ćiriličnog nasilja u Vukovaru radili nešto konstruktivno. Za medije ste promovirali dijalog koji nikada niste pokrenuli s načelne razine.

Vrijeme je za drugu Hrvatsku u kojoj svi odgovaraju za nemar, te za nepoštivanje zakona i Ustava.

Nećemo zaboraviti Vaše propuste.

Na kraju, ponavljamo peti put: jeste li  1992. godine  preuzeli  hrvatski dio novca SOKOJ-a i jeste li ga uplatili na račun ZAMP-a, ili je isti nestao poput slavnih, Mesićevih, australskih čekova? Odgovorite hrvatskoj javnosti.

III

Taj vampir što me kvači, to je poreznik,

Ta Mora, što me tlači, to je izdajnik.

U šarmantnoj pozi moderni poganac —

Najmio ga stranac, da nam metne lanac.

Taj klatež, što o pravdi blebeće —

On za korist tuđu laže, kleveće…

A.G.M.

 

stozer grb

S vjerom u Boga i hrvatski narod.
Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

 

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Dodijeljeno 90 ugovora u stipendiranju darovitim i potrebitim studentima Sisačke biskupije

Objavljeno

na

Objavio

Biskupijska zaklada “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” i ove godine dodijelila je, na tradicionalnom susretu stipendista i prijatelja, 90 ugovora u stipendiranju darovitim i potrebitim studentima s područja Sisačke biskupije.

Ugovore im je u subotu 9. prosinca uručio sisački biskup Vlado Košić, a uz biskupa susretu su nazočili i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler, te prijatelji zaklade: generalni vikar biskupije mons. Marko Cvitkušić, kancelar preč. Janko Lulić, europarlamentarka Marijana Petir, akademik Josip Pečarić, Anto Kovačević, Davor i Željka Vrbanek, Tomislav i Linda Kršnjavi, Tonka Jozić Novinc, Slaven Novinc, Petar Lovrić, Marija Pešun i Ivana Vujić.

Na početku sve okupljene je pozdravio ravnatelj Zaklade dr. Mosler podsjetivši da je ovo osma godina djelovanja Zaklade te kako je već na samome početku ponovne uspostave biskupije, biskup Košić prepoznao vrijednost ulaganja u znanje i mlade u ključnom trenutku njihova života.

Mosler je rekao i kako se broj stipendista kroz ove godine utrostručio te kako se osjeća da ima sve više potrebnih. „Doista nije bilo lako povjerenstvu izabrati između 160 prijava koje su ove godine pristigle, te preporučiti biskupu najbolje kandidate za stipendiste. Mislim da smo to dobro učinili, a vi ste najbolji među kandidatima i ja vam čestitam na tome.

Čestitam vam i što ste dovoljno hrabri da svaki dan donosite odluke koje će poboljšati vaš život. Vi ste se u svom mladom životu uspjeli izdići iznad prosjeka i krenuti ozbiljno u ostvarivanje svojih životnih ciljeva, a mi smo kroz Zakladu tu da vam pomognemo u tome“, poručio je okupljenim stipendistima ravnatelj.

U ime ovogodišnjih stipendista okupljenima se obratila studentica Tihana Čulinović zahvalivši svima koji pomažu, a osobito biskupu Košiću. „Osim financijske potpore Zaklade, koja uvelike olakšava naše školovanje, kao mladi akademski građani svjesni smo da smo kao stipendisti zadobili vaše povjerenje što nas dodatno motivira za kvalitetan rad i uspjeh. Radujemo se danas biti ovdje, ali također osjećamo dužnost biti još uspješniji studenti i ljudi, na vašu i našu radost.

Hvala vam što ste prepoznali potencijal nas mladih studenata i što ulažete u naše obrazovanje. Iz stečenog će znanja niknuti i djela. Do ostvarenja našeg punog potencijala tisuće je malih koraka. Hvala vam što činite uporište da i mi ostvarimo svoje talente i tako gradimo svijetlu budućnost sebi i drugima. Vaša velikodušnost uvijek će nas poticati da budemo primjer i ruka pomoći bližnjima, a vaša djela naučiti će nas prepoznati potrebite“.

U ime prijatelja Zaklade stipendiste je pozdravila europarlamentarka Marijana Petir zaželjevši im uspješnost u školovanju. „Ozbiljno shvatite tu priliku koja vam je dana, priliku da se obrazujete. Smatram da bi to pravo trebali imati svi i da ekonomska situacija u obitelji ne bi smjela biti prepreka ničijem obrazovanju.

Prije svega zbog toga što obrazovanje daje mogućnost za izvrsnost, a bez izvrsnih ljudi na radnim mjestima teško da ćemo kao država i kao narod ići naprijed. Zato smo mi prijatelji sretni što imamo priliku sudjelovati i pratiti vas na vašem obrazovnom i životnom putu. Vjerujem da ćete jednog dana kad završite studij i kad dobijete svoje radno mjesto imati priliku osvrnuti se oko sebe i primijetiti da postoje neki mladi pametni ljudi koje treba podržati te da ćete bez sumnje donijeti takvu odluku i nećete se pokajati, kao što nismo ni mi“, poručila je Petir.

Na kraju je okupljene pozdravio biskup Košić zahvalivši svim prijateljima Zaklade što financijski, moralno i svojim autoritetom podupiru njezin rad. Biskup je istaknuo i kako je u biskupiji doista mnogo potrebitih pa osim ove Zaklade tu je i Caritas, pučka kuhinja, Vrtić sv. Marije Magdalene i Zaklada „Sluga Božji kardinal Franjo Kuharić“ koja ima na brigu obitelji s više djece. „Budite vrsni u svome znanju i poslu. To darujte našoj Domovini“, poručio je biskup mladima nakon čega im je i uručio ugovore o stipendiranju.

Susret je zaključen glazbenom zahvalom koju je na klaviru izveo stipendist Antonio Ceković, student Glazbene akademije u Zagrebu.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Josip Borić: Maras je ‘glavni hejter ove Vlade’ s razinom palanačle politike bez cilja

Objavljeno

na

Objavio

Hrvatski sabor današnje zasjedanje nastavio je zahtjevima za stankom.

Željko Glasnović (nezavisni zastupnik) tražio je stanku jer želi govoriti o hrvatskoj dijaspori, Goran Aleksić (Živi zid i SNAGA) o arbitraži u Washingtonu koju su banke pokrenule protiv RH u kontekstu prakse sudova u Hrvatskoj i Europskoj uniji, Kažimir Varda (klub Stranke rada i solidarnosti, Reformista i nezavisnih zastupnika) želi govoriti o zbrinjavanju mulja od obrade urbanih otpadnih voda, Gordan Maras (SDP) o netransparentnosti i nelogičnom djelovanju Vlade RH, Marko Vučetić (nezavisni zastupnik) želi govoriti o značaju i poštivanju ljudskih prava, Marija Puh (HMS) želi govoriti o novostima u strukovnom obrazovanju, Goran Dodig (HDS, HDSSB, HSLS) želi govoriti o aktualnoj političkoj situaciji i ponašanju u Saboru, Branko Bačić (HDZ) želi govoriti o aktualnoj političkoj situaciji.

Maras je istaknuo da je Hrvatska u nikad goroj situaciji, gotovo svakodnevno se suočavamo s nekom aferom, pucamo po šavovima, raspadamo se, a HDZ je bahatiji nego za vrijeme Ive Sanadera.

Imamo preko 300.000 blokiranih, ljude tjeraju sa njihovih nekretnina, a sa druge strane Vlada kupuje 2 blindirana Mercedesa za 12 mil. kn. U isto vrijeme Vlada HDZ-a i Andrej Plenković dižu povlaštene mirovine za 500, 600 kn, a sa druge strane minimalac u RH u isto to vrijeme diže za 130 kn i šalje vrlo važnu poruku – puno nam je važnije dići povlaštene mirovine nego ljudima osigurati dostojanstven život.

Hrvatska jedina zemlja u EU-u koja stimulira poslodavce sa manjim doprinosima ukoliko prijave ljude na minimalnu plaću, naglasio je.

Josip Borić je za Marasa izjavio da je ‘glavni hejter ove Vlade’ s razinom palanačle politike bez cilja, rezultata, bez ikakve vizije. Pokušao sam shvatiti smisao ovoga što je rekao, ali nisam uspio. Čija se vlada raspala u aferama? SDP-ova. Sjetimo se, afera Spačva, Mali biskviti. To je bila samo jedna afera u nizu, rekao je Borić.

Pitao je Marasa je li odlaskom u oporbu izgubio dio pamćenja, pozivajući se na njegovo obećanje da će otvoriti 50.000 radnih mjesta, dok ih je čak 80.000 zatvorio.

Glasnović: Izvandomovinska Hrvatska trpi najveću diskriminaciju, a najviše novca šalju u Hrvatsku (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari