Pratite nas

Hrvatska

SOHV: Politički predstavnici srpske nacionalne manjine ponašaju se kao agresori, a ne kao državljani RH

Objavljeno

na

Hrvati srpske nacionalnosti koji su po profesiji Srbi, a predvođeni Miloradom Pupovcem, i njihovi suradnici, orjunaško komunistički križanci, nikada neće prežaliti što im se i druga agresija na Vukovar obila o glavu.

[ad id=”93788″]

Veliki blagdan kada kršćani pravoslavne vjeroispovijesti slave Badnjak u iščekivanju rođenja spasitelja koji sublimiraju u čestitci „Hristos se rodi“, lideri srpske pravoslavne manjine pretvorili su u mučan i neugodan izljev mržnje. Umjesto prigodnih božićnih pjesama i vjerskog sadržaja za upotpunjavanje atmosfere pozvali su performera poznatog po „umjetničkom“ uriniranju, pišanju, Sinišu Labrovića.

Državljani RH svjesni su i znaju kako je protuustavno i protuzakonito postavljanje ćiriličnih ploča u Vukovaru ponovna agresija na Vukovar. Ne samo zbog nepoštivanja žrtve Vukovara, na tisuće silovanih, brutalno zlostavljanih, mučki ubijenih hrvatskih ratnika i civila, nego zbog grubog kršenja ustavno-pravnog poretka RH – postavljanjem spomenutih ploča grubo je prekršen Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina u svom članku 8, što je potvrdio i Ustavni sud RH.

ulica-puniše-račića-ćirilicaUmjesto da se pokriju ušima što su unatoč jasnom kršenju Ustavnog zakona inzistirali na nemiru i kaosu u Vukovaru, predstavnici srpske nacionalne manjine na Badnjak šalju primitivnu poruku da stoje uza svoj agresorski stav. Iako je bilo predviđeno da Siniša Labrović pred uzvanicima u Novinarskome domu urinira po crnim pločama, u zadnji je tren promijenjena odluka i Labrović ih je krenuo razbijati.

Silovali su i pljačkali, palili i ubijali 1991. u Vukovaru oni koji su sebe nazvali četnicima i jugoslavenima, oni koji su Hrvatsku htjeli izbrisati s lica zemlje – Vukovar na njihovo zaprepaštenje postade hrvatski Alamo. Vukovar na koji su se okomili iznio je hrvatsku pobjedu. Velik je Gospodin, i čudesni su putovi Njegovi.

I ponovno im se agresija na Vukovar obila o glavu. Pripremili su strategiju i pomno je i smišljeno provodili. Dvojezične škole, birači duhovi, samo-segregacija na svim razinama. Međutim, kada je javnost dobila uvid u to i takvo stanje u Vukovaru izgubili su strpljenje te svoju stihijsku strategiju pretvorili u agresiju. Potpomognuti vlašću agresivno su krenuli ćiriličiti Vukovar, i pod cijenu kršenja Ustavnog zakona. I obilo im se o glavu. Kiselim i zubo-škripavim osmjehom Pupovac se danas hvata za slamku hrvatskog mandatara – „Još nije vrijeme za ćirilicu u Vukovaru.“ A prije nekoliko mjeseci su prolili krv hrvatskog dragovoljca Darka Pajičića za tu istu ćirilicu u Vukovaru. Bili su spremni proliti i krv daleko više dragovoljaca i branitelja, čuvara mira i ratnika protiv kaosa u Vukovaru.

Unatoč počinjenom zlu, zahvaljujući ljudskosti i mirotvorstvu hrvatskih suverenista, srpska manjina u Vukovaru i Hrvatskoj danas koristi trinaest manjinskih prava uključujući i korištenje ćirilićnog pisma.

Zadnjih je dana u medijima sveprisutno pozivanje na sučeljavanje pred kamerama. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Milorada Pupovca je u protekle dvije godine redovito pozivao na sučeljavanje pred kamerama. Te iste medijske kuće tada nisu prenosile te pozive, a kamoli da se sučeljavanje dogodilo.

Izgleda da pušu novi vjetrovi pa ponavljamo poziv Miloradu Pupovcu: delegacija Srpskog narodnog vijeća – SNV s jedne, delegacija Stožera za obranu hrvatskog Vukovara – SOHV s druge strane. Nije nam važno tko će moderirati sučeljavanje: Alfier, Bago, Sever, Stanković – neka bira SNV. Uz jedan uvjet. Neka emisija bude uživo.

Žao nam je što ono najbitnije u ovom našem priopćenju pada u sjenu sramotnog i neukusnog ponašanja čelnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Svim suborcima pravoslavne vjeroispovijesti i srpske nacionalnosti, svim pravoslavnim obiteljima poginulih hrvatskih dragovoljaca i branitelja srpske nacionalnosti, i svim kršćanima pravoslavne vjeroispovijesti želimo mir i ljubav, sretan i blagoslovljen Božić – Hristos se rodi!

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Ivan Anušić: Hvala našoj Vladi – Novom podjelom NUTS2 regija ispravit ćemo nepravdu koju je SDP nanio Slavoniji!

Objavljeno

na

Objavio

Napokon je došlo vrijeme za ispravljanje nepravde koju je još 2012. SDP-ova Vlada nanijela Slavoniji, Baranji i Srijemu, stavljajući nas u istu statističku regiju sa Zagrebom! Hvala našoj Vladi i predsjedniku Plenkoviću! – poručio je osječko-baranjski župan i član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić komentirajući prijedlog nove podjele prema kojoj bi slavonske županije činile zasebnu NUTS2 regiju, odvojenu od Zagreba, što će istoku Lijepe Naše omogućiti veći postotak sredstava iz EU fondova te time brži i kvalitetniji razvoj.

Ispravljena nepravda

Anušić je istaknuo da se Slavonija napokon oslobađa nepravednog stiska u kojem se našla mimo svoje volje:

– Ovu sam temu otvorio i 2015. godine, kada sam postao zastupnik u Hrvatskom saboru. Zbog takve statističke podjele, koju možemo „zahvaliti“ čudnovatoj SDP-ovoj Vladi, Osječko-baranjska i sve slavonske županije bile su zakinute za golemi iznos EU poticaja za poduzetnike i obrtnike te kod financiranja projekata iz fondova Europske unije.

U istoj regiji s Gradom Zagrebom, koji je razvijen iznad prosjeka EU-a, umjetno nam je podignuta razina razvijenosti (Slavonija je na 40% prosjeka EU-a – op. ur.), pa smo u manjem postotku mogli povlačiti europski novac! Novom će podjelom Slavonija i Baranja moći dobiti dvostruko veći stupanj potpora!

Više ulaganja i EU novca

Dodao je da je dosadašnji ustroj statističkih regija jedan od razloga zbog čega Slavonija nije mogla sustizati razvijenije dijelove Lijepe Naše.

– Jednostavno nismo mogli pratiti pozitivne trendove, nismo mogli parirati Zagrebu ili Varaždinu kada govorimo o investicijama i poduzetništvu.

Nakon što Slavonija, zajedno s dijelom središnje Hrvatske, postane zasebna statistička regija u razini našega stvarnog indeksa razvijenosti, očekujemo znatno bolju i kvalitetniju apsorpciju i sredstava iz europskih fondova, i subvencija za poduzetnike, i poticaja za investicije na istoku Hrvatske!

 

IVAN ANUŠIĆ: Rad i upornost uvijek donose rezultat!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Rugvica: Otvoren novouređeni Trg dr. Franje Tuđmana te otkriven spomenik prvom predsjedniku RH

Objavljeno

na

Objavio

U Rugvici je u petak otvoren novouređeni Trg dr. Franje Tuđmana i spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, rad akademskog kipara Ante Jurkića.

Trg su otkrivanjem spomenika otvorili predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, izaslanica premijera i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i načelnik općine Rugvica Mato Čičak.

Obnova Trga dr. Franje Tuđmana, vrijedna više od 1,8 milijuna kuna, financirana je iz proračunskih sredstava Općine Rugvica i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU pri čemu su putem natječaja tog Ministarstva osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 850.000 kuna.

Izrazivši zadovoljstvo što se Rugvica pridružila mnogim gradovima i općinama diljem zemlje koji već imaju spomenike podignute prvom hrvatsko predsjedniku, Jandroković je rekao da time žitelji Rugvice odaju počast i vrednuju djelovanje dr. Franje Tuđmana i njegovu političku ostavštinu, bitnu za hrvatski narod i državu.

“Svi ovi spomenici potvrda su poštovanja ali i izraz zahvalnosti hrvatskog naroda čovjeku koji ga je nesebično zadužio. Ti spomenici ujedno predstavljaju i simbol hrvatske slobode u koju nas je dr. Franjo Tuđman poveo. Slobode hrvatskog naroda za koju se dr. Tuđman pripremio, pripremao i živio čak i onda kada mu je ta sloboda bila oduzeta”, rekao je Jandroković.

Izaslanica premijera Gabrijela Žalac rekla je da je općina Rugvica zbog svog prometnog položaja i blizine Zagreba jedna od najrazvijenijih općina u zemlji. Istaknula je i važnost nove NUTS 2 podjele RH što će omogućiti jačanje gospodarstva okolnih područja Grada Zagreba.

Žalac je rekla i da je danas, zajedno s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom, u natječaju koji se odnosi na poduzetničke zone potpisala odluku da općina Rugvica dobije poslovnu zonu u vrijednosti 15,6 milijuna kuna od čega je devet milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić kazao je da je ime prvog hrvatskog predsjednika utkano u temelje RH. “Energija, vizija, odlučnost ali prije svega ljubav prema domovini su ono što je krasilo prvog hrvatskog predsjenika i po tome ga se i danas prisjećamo”, rekao je.

Zadovoljstvo otvorenjem novouređenog Trga dr. Franje Tuđmana i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku izrazio je i načelnik općine Rugvica Mato Čičak istaknuvši da su puno toga napravili kako bi njihova općina bila po mjeri svih njezinih stanovnika – općina obitelji, djece, obrtnika i poduzetnika te općina investicija .

Svečanosti su, uz Miroslava Tuđmana i stanovnike Rugvice, nazočili i saborski zastupnici Davor Ivo Stier, Dražen Barišić te, Božo Ljubić.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari