Connect with us

Hrvatska

SOHV: Politički predstavnici srpske nacionalne manjine ponašaju se kao agresori, a ne kao državljani RH

Objavljeno

-

Hrvati srpske nacionalnosti koji su po profesiji Srbi, a predvođeni Miloradom Pupovcem, i njihovi suradnici, orjunaško komunistički križanci, nikada neće prežaliti što im se i druga agresija na Vukovar obila o glavu.

[ad id=”93788″]

Veliki blagdan kada kršćani pravoslavne vjeroispovijesti slave Badnjak u iščekivanju rođenja spasitelja koji sublimiraju u čestitci „Hristos se rodi“, lideri srpske pravoslavne manjine pretvorili su u mučan i neugodan izljev mržnje. Umjesto prigodnih božićnih pjesama i vjerskog sadržaja za upotpunjavanje atmosfere pozvali su performera poznatog po „umjetničkom“ uriniranju, pišanju, Sinišu Labrovića.

Državljani RH svjesni su i znaju kako je protuustavno i protuzakonito postavljanje ćiriličnih ploča u Vukovaru ponovna agresija na Vukovar. Ne samo zbog nepoštivanja žrtve Vukovara, na tisuće silovanih, brutalno zlostavljanih, mučki ubijenih hrvatskih ratnika i civila, nego zbog grubog kršenja ustavno-pravnog poretka RH – postavljanjem spomenutih ploča grubo je prekršen Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina u svom članku 8, što je potvrdio i Ustavni sud RH.

ulica-puniše-račića-ćirilicaUmjesto da se pokriju ušima što su unatoč jasnom kršenju Ustavnog zakona inzistirali na nemiru i kaosu u Vukovaru, predstavnici srpske nacionalne manjine na Badnjak šalju primitivnu poruku da stoje uza svoj agresorski stav. Iako je bilo predviđeno da Siniša Labrović pred uzvanicima u Novinarskome domu urinira po crnim pločama, u zadnji je tren promijenjena odluka i Labrović ih je krenuo razbijati.

Silovali su i pljačkali, palili i ubijali 1991. u Vukovaru oni koji su sebe nazvali četnicima i jugoslavenima, oni koji su Hrvatsku htjeli izbrisati s lica zemlje – Vukovar na njihovo zaprepaštenje postade hrvatski Alamo. Vukovar na koji su se okomili iznio je hrvatsku pobjedu. Velik je Gospodin, i čudesni su putovi Njegovi.

I ponovno im se agresija na Vukovar obila o glavu. Pripremili su strategiju i pomno je i smišljeno provodili. Dvojezične škole, birači duhovi, samo-segregacija na svim razinama. Međutim, kada je javnost dobila uvid u to i takvo stanje u Vukovaru izgubili su strpljenje te svoju stihijsku strategiju pretvorili u agresiju. Potpomognuti vlašću agresivno su krenuli ćiriličiti Vukovar, i pod cijenu kršenja Ustavnog zakona. I obilo im se o glavu. Kiselim i zubo-škripavim osmjehom Pupovac se danas hvata za slamku hrvatskog mandatara – „Još nije vrijeme za ćirilicu u Vukovaru.“ A prije nekoliko mjeseci su prolili krv hrvatskog dragovoljca Darka Pajičića za tu istu ćirilicu u Vukovaru. Bili su spremni proliti i krv daleko više dragovoljaca i branitelja, čuvara mira i ratnika protiv kaosa u Vukovaru.

Unatoč počinjenom zlu, zahvaljujući ljudskosti i mirotvorstvu hrvatskih suverenista, srpska manjina u Vukovaru i Hrvatskoj danas koristi trinaest manjinskih prava uključujući i korištenje ćirilićnog pisma.

Zadnjih je dana u medijima sveprisutno pozivanje na sučeljavanje pred kamerama. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Milorada Pupovca je u protekle dvije godine redovito pozivao na sučeljavanje pred kamerama. Te iste medijske kuće tada nisu prenosile te pozive, a kamoli da se sučeljavanje dogodilo.

Izgleda da pušu novi vjetrovi pa ponavljamo poziv Miloradu Pupovcu: delegacija Srpskog narodnog vijeća – SNV s jedne, delegacija Stožera za obranu hrvatskog Vukovara – SOHV s druge strane. Nije nam važno tko će moderirati sučeljavanje: Alfier, Bago, Sever, Stanković – neka bira SNV. Uz jedan uvjet. Neka emisija bude uživo.

Žao nam je što ono najbitnije u ovom našem priopćenju pada u sjenu sramotnog i neukusnog ponašanja čelnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Svim suborcima pravoslavne vjeroispovijesti i srpske nacionalnosti, svim pravoslavnim obiteljima poginulih hrvatskih dragovoljaca i branitelja srpske nacionalnosti, i svim kršćanima pravoslavne vjeroispovijesti želimo mir i ljubav, sretan i blagoslovljen Božić – Hristos se rodi!

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari