Pratite nas

Hrvatska

SOHV: Politički predstavnici srpske nacionalne manjine ponašaju se kao agresori, a ne kao državljani RH

Objavljeno

na

Hrvati srpske nacionalnosti koji su po profesiji Srbi, a predvođeni Miloradom Pupovcem, i njihovi suradnici, orjunaško komunistički križanci, nikada neće prežaliti što im se i druga agresija na Vukovar obila o glavu.

[ad id=”93788″]

Veliki blagdan kada kršćani pravoslavne vjeroispovijesti slave Badnjak u iščekivanju rođenja spasitelja koji sublimiraju u čestitci „Hristos se rodi“, lideri srpske pravoslavne manjine pretvorili su u mučan i neugodan izljev mržnje. Umjesto prigodnih božićnih pjesama i vjerskog sadržaja za upotpunjavanje atmosfere pozvali su performera poznatog po „umjetničkom“ uriniranju, pišanju, Sinišu Labrovića.

Državljani RH svjesni su i znaju kako je protuustavno i protuzakonito postavljanje ćiriličnih ploča u Vukovaru ponovna agresija na Vukovar. Ne samo zbog nepoštivanja žrtve Vukovara, na tisuće silovanih, brutalno zlostavljanih, mučki ubijenih hrvatskih ratnika i civila, nego zbog grubog kršenja ustavno-pravnog poretka RH – postavljanjem spomenutih ploča grubo je prekršen Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina u svom članku 8, što je potvrdio i Ustavni sud RH.

ulica-puniše-račića-ćirilicaUmjesto da se pokriju ušima što su unatoč jasnom kršenju Ustavnog zakona inzistirali na nemiru i kaosu u Vukovaru, predstavnici srpske nacionalne manjine na Badnjak šalju primitivnu poruku da stoje uza svoj agresorski stav. Iako je bilo predviđeno da Siniša Labrović pred uzvanicima u Novinarskome domu urinira po crnim pločama, u zadnji je tren promijenjena odluka i Labrović ih je krenuo razbijati.

Silovali su i pljačkali, palili i ubijali 1991. u Vukovaru oni koji su sebe nazvali četnicima i jugoslavenima, oni koji su Hrvatsku htjeli izbrisati s lica zemlje – Vukovar na njihovo zaprepaštenje postade hrvatski Alamo. Vukovar na koji su se okomili iznio je hrvatsku pobjedu. Velik je Gospodin, i čudesni su putovi Njegovi.

I ponovno im se agresija na Vukovar obila o glavu. Pripremili su strategiju i pomno je i smišljeno provodili. Dvojezične škole, birači duhovi, samo-segregacija na svim razinama. Međutim, kada je javnost dobila uvid u to i takvo stanje u Vukovaru izgubili su strpljenje te svoju stihijsku strategiju pretvorili u agresiju. Potpomognuti vlašću agresivno su krenuli ćiriličiti Vukovar, i pod cijenu kršenja Ustavnog zakona. I obilo im se o glavu. Kiselim i zubo-škripavim osmjehom Pupovac se danas hvata za slamku hrvatskog mandatara – „Još nije vrijeme za ćirilicu u Vukovaru.“ A prije nekoliko mjeseci su prolili krv hrvatskog dragovoljca Darka Pajičića za tu istu ćirilicu u Vukovaru. Bili su spremni proliti i krv daleko više dragovoljaca i branitelja, čuvara mira i ratnika protiv kaosa u Vukovaru.

Unatoč počinjenom zlu, zahvaljujući ljudskosti i mirotvorstvu hrvatskih suverenista, srpska manjina u Vukovaru i Hrvatskoj danas koristi trinaest manjinskih prava uključujući i korištenje ćirilićnog pisma.

Zadnjih je dana u medijima sveprisutno pozivanje na sučeljavanje pred kamerama. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara Milorada Pupovca je u protekle dvije godine redovito pozivao na sučeljavanje pred kamerama. Te iste medijske kuće tada nisu prenosile te pozive, a kamoli da se sučeljavanje dogodilo.

Izgleda da pušu novi vjetrovi pa ponavljamo poziv Miloradu Pupovcu: delegacija Srpskog narodnog vijeća – SNV s jedne, delegacija Stožera za obranu hrvatskog Vukovara – SOHV s druge strane. Nije nam važno tko će moderirati sučeljavanje: Alfier, Bago, Sever, Stanković – neka bira SNV. Uz jedan uvjet. Neka emisija bude uživo.

Žao nam je što ono najbitnije u ovom našem priopćenju pada u sjenu sramotnog i neukusnog ponašanja čelnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Svim suborcima pravoslavne vjeroispovijesti i srpske nacionalnosti, svim pravoslavnim obiteljima poginulih hrvatskih dragovoljaca i branitelja srpske nacionalnosti, i svim kršćanima pravoslavne vjeroispovijesti želimo mir i ljubav, sretan i blagoslovljen Božić – Hristos se rodi!

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Plenković o ministrici Žalac: Čuli smo se, sve smo riješili

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade i HDZ-a, Andrej Plenković, boravio je u Krapinskim Toplicama i tom prigodom komentirao političke aktualnosti u zemlji.

Upitan o čemu je razgovarao na sastanku s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, Plenković je rekao da je, između ostaloga, bilo govora i o izborima za Europski parlament, prenosi N1

“Izbori će biti raspisani 26. ožujka”, rekao je Plenković i dodao da se s predsjednicom Republike i predsjednikom Sabora, Gordanom Jandrokovićem, sastaje svakih četiri do šest tjedana te da razgovaraju o svim aktualnostima.

Upitan za komentar o ministrici Gabrijeli Žalac i njezinim izjavama da joj se podmeće i iz same stranke, Plenković je rekao da svaki dan odgovara na to pitanje. “Ministrica radi svoj posao”, rekao je.

Na pitanje je li razgovarao s ministricom, Plenković je rekao: “Čuli smo se, sve smo riješili.”

Što se tiče izjave predsjednika SDP-a, Davora Bernardića, da je HDZ-u potreban Zakon o financiranju političkih aktivnosti, kako bi legalizirao svoje crne fondove, Plenković je rekao da je “taj stupanj katastrofalnih izjava ispod svake razine bezobraznih, čak i klevetničkih”.

Upitan hoće li se sastati s Miloradom Pupovcem, Plenković je rekao da su u kontaktu te da će se vidjeti idući tjedan.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

U Karlovcu blagoslovljen kip sv. Majke Terezije

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Kip sv. Majke Terezije iz Calcutte, rad akademskog kipara Ante Jurkića, postavljen u Karlovcu, na prilazu Nacionalnom svetištu sv. Josipa, blagoslovljen je u subotu uz nazočnost katoličkih biskupa i vjernika te predstavnika Vlade Sjeverne Makedonije, Vlade Kosova, veleposlanike Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije te izaslanike Hrvatskog sabora i Vlade.

Kip Svete Majke Terezije u Karlovcu darovala je Unija Albanaca u Republici Hrvatskoj.

Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i saborska zastupnica albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine Ermina Lekaj- Prljaskaj rekla da je su sveticu Majku Tereziju još za života poštovali mnogi diljem svijeta.

Majka Terezija – svetica koja je liječila tjelesne i duševne rane odbačenih

“Poštovali su Majku Tereziju obični ljudi, čelnici vodećih svjetskih sila, moćnici, slavne osobe i humanitarci, a posebno oni iz Reda Misionarki ljubavi, kojega je Majka Terezija osnivala i koji danas djeluje u 133 zemlje svijeta, jer su vjerovali da se humanitarnim djelovanjem može pobijediti siromaštvo, glad, bijeda i bol, da čovjek može savladati svoju najveću prepreku ljudskosti, a to je mržnja”, rekla je Lekaj- Prljaskaj.

Svetu Majku Tereziju nazvala je sveticom koja je liječila duševne i tjelesne rane odbačenih, onih od kojih su svi drugi digli ruke.

Izaslanik premijera i karlovački gradonačelnik Damir Mandić posebno je pozdravio predsjednike Zajednice Albanaca Karlovačke županije Besira Ziberija i Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj Esada Čollaku te rektora Nacionalnog svetišta sv, Josipa u Karlovcu msgr. Antuna Sentea koji su najzaslužniji za postavljanje tog kipa u Karlovcu.

Karlovac je grad susreta, na razmeđi putova, a sada ima i kip Svete Majke Terezije, koja predstavlja i albansku zajednicu i Makedoniju i “spona je nas katolika s istočnjačkim svijetom”, rekao je Mandić.

“Čini mi se je Majka Terezija sve ono što bismo svi mi htjeli biti, da iz svog utemeljenja u Isusu Kristu razvijemo, kao i ona, djelotvorno pomaganje, jer svi mi koji donosimo razne zakone, odluke i deklaracije vidimo da često ostaju samo ‘slovo na papiru’. Majka Terezija treba nam biti pokazatelj da možemo biti djelotvorni, na raspolaganju svima onima koji nas trebaju”, rekao je Mandić te poželio da Sveta Majka Terezija i njezin kip u Karlovcu budu inspiracija mnogima, da i oni budu takvi ljudi.

Mons. Šaško: Svi trebamo živjeti blizinu, osmijeh i ruke Majke Terezije

Nakon otkrivanja kipa i blagoslova, pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško poželio je da “svi živimo blizinu, osmjeh i ruke Majke Terezije”.

Ranije, tijekom mise rekao je kako je siguran da će kip Svete Majke Terezije, s rukama ispruženim za zagrljaj, biti poticaj mnogima da joj se obrate, tako malenoj i tako velikoj, poniznoj, koja je odbijala da ju se hvali i časti, da bi ih zagovarala na nebu, da bi osjetili blizinu Krista i da tu radost Kristove blizine znaju davati svim ljudima, posebno prijateljima.

Više govornika istaknulo je kako je na Veliki petak, 24. ožujka 1978. Sveta Majka Terezija s isusovcem i misionarom o. Antom Gabrićem posjetila Karlovac i crkvu sv. Josipa, što je i razlog da su članovi Zajednice Albanaca Karlovačke županije, uz financijsku pomoć Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj, upravo u Karlovcu postavili kip Majci Tereziji kao sunarodnjakinji kršćanske vjere, dobitnici Nobelove nagrade za mir (1979.), koju je papa Ivan Pavao II. proglasio blaženom 2003., a papa Franjo sveticom 2016. godine.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari