Pratite nas

Hrvatska

STRATEŠKI CILJEVI STOŽERA ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

Objavljeno

na

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara predstavio je  javnosti  dokument sa strateškim ciljevima rada.

U obraćanju novinarima predsjednik SOHV je istaknuo:

Hrvatska mora glasno ustati u vremenu kad nam državnost, ponos, dostojanstvo i opstanak pokušavaju slomiti  dobro organizirani ostatci  totalitarnih struktura.

Stoga Stožer za obranu hrvatskog Vukovara podastire  javnosti na ocjenu   zacrtane ciljeve. Pozivamo na suradnju sve pojedince, organizacije i institucije koji  drže da će ostvarenje navedenih ciljeva dovesti do bolje i pravednije Hrvatske.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u daljnju razradu ciljeva te stvaranje snažne strategije nacionalnog jedinstva i napretka. Svaku razrađenu zamisao ćemo autorizirati

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara ustrojili smo 10. siječnja 2013. godine kako bi Vukovar i Hrvatsku zaštitili od protuustavnog i protuzakonitog nasrtaja vladajućih na temeljne vrijednosti demokratske Hrvatske.

Planskim, mirnim, demokratskim ali energičnim akcijama uspjeli smo zaustaviti sijanje kaosa u Vukovaru , rušenje demokratskog društva i narušavanje ustavnih i zakonskih odredbi.

Iz Vukovara opet pružamo ruku javnog dijaloga, predanog, otvorenog i transparentnog rada.

Parafraziramo riječi pokojnog, ratnog ministra obrane RH Ivana Vekića Pozivam sve dragovoljce , branitelje i sve ljude dobre volje da ustanu, ne na građanski neposluh, nego na aktivan građanski otpor.

Vlastima poručujemo:Nemojte nas više izazivati da od povjetarca ne dođe do oluje.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

[ad id=”68099″]

STRATEŠKI CILJEVI SOHV-a

 1. Vukovar mjesto posebnog (i trajnog) pijeteta:

– Proglasiti Vukovar mjestom posebnog (i trajnog) pijeteta po svim točkama projekta SOHV-a. Projekt provesti izradom Statuta grada Vukovara i donošenjem odluke u Hrvatskom saboru, po uzoru na Hirošimu i Nagasaki.

– Podržati i pokretati inicijative za gospodarski i demografski oporavak i razvoj grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

– Suzbiti segregaciju u javnim vrtićima i školama Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije po bilo kojem kriteriju. Provoditi obavezno školovanje po nacionalnom programu, a pripadnicima nacionalnih manjina omogućiti dodatno obrazovanje na materinjem jeziku i pismu. U svim školama osigurati provođenje jedinstvenog programa novije hrvatske povijesti.

 1. Zaštita ljudskih prava:

– Zaštititi sve protiv kojih se vode sudski postupci vezani uz otpor prema nasilnom uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru ili zbog rada u SOHV-u kroz pružanje pravne i materijalne pomoći. Stalno upozoravati hrvatsku i svjetsku javnost na represiju vladajućeg režima prema dragovoljcima, braniteljima i svima koji se zalažu za slobodu javne misli i riječi.

 1. Zaštita temelja državnosti RH:

– Sustavnim korektivnim djelovanjem zaštititi dignitet Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih dragovoljaca, stradalnika i branitelja te pripadnika HVO-a.          Zaštititi Deklaraciju o Domovinskom ratu. Promicati istinu i zaštititi temelje stvaranja  neovisne Republike Hrvatske, Domovinski rat, vjeru i obitelj.

– Potragu za nestalim braniteljima i civilima postaviti kao glavni prioritet u svim budućim pregovorima sa susjednim zemljama na svim razinama vlasti.

– Zaštititi nacionalni identitet snažnim promicanjem hrvatske povijesti, kulture, jezika i pisma

 1. Sprječavanje rasprodaje strateških resursa RH:

– Nacionalnim mehanizmima zaštite spriječiti sklapanje štetnih ugovora i koncesija s ciljem zaštite strateških resursa RH.

(Zaštita mora, morske obale i otoka, vode, zračnog prostora, rudnog blaga i drugih prirodnih bogatstava, ali i zemljišta, šume, biljnog i životinjskog svijeta, drugih dijelova prirode, nekretnina i stvari od osobitog kulturnoga, povijesnoga, gospodarskog i ekološkog značenja za RH (sukladno čl. 52. Ustava RH)).

 1. Gospodarski oporavak RH:

– Spriječiti daljnje, namjerno, urušavanje sustava te provesti ekonomski i gospodarski oporavak RH.

– Prilagoditi obrazovni sustav društvenim i ekonomskim potrebama RH.

– Otvaranjem novih radnih mjesta zadržavati mlade i obrazovane i stvarati uvjete za povratak onih koji su napustili RH.

 1. Demografski oporavak i socijalna sigurnost u RH:

– Zahtijevati pronatalitetnu populacijsku politiku stvaranjem svih potrebnih uvjeta za provedbu iste.  Usmjeravati dio sredstava koji se koristi za financiranje „nevladinih“  udruga iz Državnog proračuna u projekt „Majka odgajateljica“.                                      – Ustrojiti učinkovite sustave koji će  skrbiti  o djeci, starcima, bolesnima i siromašnima.

 1. Domovinska (nacionalna) sigurnost RH:

– Razviti učinkovit i fleksibilan sustav Domovinske (nacionalne) sigurnosti, temeljen na dragovoljcima i braniteljima Domovinskog rata sa zadaćom zaštite Republike Hrvatske od terorističkih prijetnji, nesreća i prirodnih katastrofa.

– Jačati Hrvatsku vojsku, policiju i sigurnosne službe.

– Provoditi nacionalni sigurnosni nadzor u javnim ustanovama  i  državnim tijelima RH.

 1. Lustracija:

– Provesti opću lustraciju. Inzistirati na javnoj objavi traženih registara kako bi  saznali istinu o pretvorbi, privatizaciji i ostalim bitnim procesima koji se sustavno kriju od hrvatske javnosti.

– Osuditi i  zabraniti  sve totalitarne režime kao i uporabu i isticanje njihovih simbola. Razotkriti neokomunističke interesne grupacije koje upravljaju polugama vlasti u RH, „ nevladinim udrugama“ i medijima.

 1. Suverena nacionalna politika RH:

– Usmjeravati hrvatsku vanjsku politiku prema zemljama članicama EU i NATO-a, uz snažno, javno kontroliranje potpisivanih dogovora i sporazuma.

 1. Izborno zakonodavstvo RH:

– Izmijeniti metodologiju popisa birača. Utvrditi točan broj stanovnika RH i birača.

– Izmijeniti Izborni zakon kako bi što neposrednije birali osobu. Uvesti dopisno i elektronsko glasovanje. Omogućiti mjesnu dostupnost glasačima u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu.

            – Regulirati i snažno zaštititi institut referenduma.

 1. Rješavanje dužničke krize građana RH

– Snažno poduprijeti sve inicijative koje se bore za rješenje dužničke krize. Ujedinjenim  naporima razotkriti bankarsku lihvu građana. Zahtijevati hitnu primjenu  u praksi potvrđenih modela rješavanja tog problema.                                                      – Zakonski čvrsto urediti zaštitu jedinog doma.

 1. Zaštita Hrvata u BiH i povratak iseljenih

– Hrvatska država mora bezuvjetno zaštititi konstitutivnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini na svim razinama. Spriječiti politički progon pripadnika  HVO-a.              – Zahtijevati prioritetno stvaranje poticajnih uvjeta za ulaganja iseljeništva u RH na svim razinama te stimulirati njihov povratak.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prilaže ove ciljeve na ocjenu svekolikoj hrvatskoj javnosti. Pozivamo na suradnju sve pojedince, organizacije i institucije koji  drže da će ostvarenje navedenih ciljeva dovesti do bolje i pravednije Hrvatske.

Cijeli dokument možete pročitati u prilogu:

[document url=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2015/04/Strateški-ciljevi-SOHV-a-II1.pdf” width=”740″ height=”600″]

SOHV/Kamenjar.com

-priloge strateške ili projektne razine molimo dostaviti na  [email protected]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Josipu Perkoviću izrečena kazna od 30 godina

Objavljeno

na

Objavio

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu danas je odlučilo da će Josip Perković u Hrvatskoj izdržavati kaznu od 30 godina, s time da mu se uračunava vrijeme već provedeno u zatvoru. Odluku je priopćio sudac Ivan Turudić.

Perković je u Njemačkoj osuđen na doživotnu kaznu jer je kao pripadnik tajne službe u bivšoj državi u vrijeme komunizma sudjelovao u likvidaciji hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. godine blizu Münchena, piše večernji List

S obzirom na to da je jedan od uvjeta za izručenje Perkovića Njemačkoj temeljem europskog uhidbenog naloga prema odluci našeg Vrhovnog suda u siječnju 2014. bio da Perković “nakon pravomoćnosti odluke o kaznenoj sankciji bude vraćen u Republiku Hrvatsku radi izvršenja kaznene sankcije”, trebala je to biti rutinska, formalna odluka vijeća kojim predsjeda Ivan Turudić, sudac i predsjednik Županijskog suda u Zagrebu. Ali problem je što u nas nema doživotne kazne, a nema nikakve dvojbe da nitko ne može izdržavati kaznu težu nego što se može izreći po hrvatskim zakonima.

Prema našem Kaznenom zakonu najteža kazna koja se može izreći dugotrajna je kazna zatvora od 40 godina te iznimno za kaznena djela izvršena u stjecaju 50 godina zatvora.

Ova odluka ne odnosi se na Zdravka Mustača, za kojeg se još ne zna hoće li njegov slučaj rješavati sud u Velikoj Gorici ili u Varaždinu, jer je potonji odlučivao i o izručenju.

Perković i Mustač najvjerojatnije u siječnju u hrvatskom zatvoru!?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Pume nastavljaju povijesnu hodnju prema Varaždinu

Objavljeno

na

Objavio

Foto: OSRH

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u četvrtak, 13. prosinca 2018., nastavili su svoj put hodnjom od Našica do Varaždina, drugom etapom od Kutova do Slatine u dužini od 28 kilometara.

Dolaskom u Slatinu, pripadnici Puma zapalili su svijeću poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata kod spomenika 136. brigadi Hrvatske vojske, priopćio je MORH

Hodnju u dužini od 184 kilometra koja simbolizira povratak Puma u Varaždin nakon deset godina i odvija se u sedam etapa, pripadnici Puma su započeli u srijedu, 12. prosinca iz vojarne 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama.

Etape hodnje:

1. Našice – Kutovi (12.12.)

2. Kutovi – Slatina (13.12.)

3. Slatina – Virovitica (14.12.)

4. Virovitica – Đurđevac (15.12.)

5. Đurđevac – Koprivnica (16.12.)

6. Koprivnica – Ludbreg (17.12.)

7. Ludbreg – Varaždin (18.12.)

Završetak hodnje Puma predviđen je u utorak, 18. prosinca u vojarni 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu, a na putu prema vojarni, Pume će proći kraj Spomen obilježja Puma u Varaždinu gdje će položiti crvenu ružu za sve poginule pripadnike 7. gardijske brigade Pume.

 

Povijesna hodnja Puma od Našica do Varaždina

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari