Pratite nas

Hrvatska

STRATEŠKI CILJEVI STOŽERA ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

Objavljeno

na

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara predstavio je  javnosti  dokument sa strateškim ciljevima rada.

U obraćanju novinarima predsjednik SOHV je istaknuo:

Hrvatska mora glasno ustati u vremenu kad nam državnost, ponos, dostojanstvo i opstanak pokušavaju slomiti  dobro organizirani ostatci  totalitarnih struktura.

Stoga Stožer za obranu hrvatskog Vukovara podastire  javnosti na ocjenu   zacrtane ciljeve. Pozivamo na suradnju sve pojedince, organizacije i institucije koji  drže da će ostvarenje navedenih ciljeva dovesti do bolje i pravednije Hrvatske.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u daljnju razradu ciljeva te stvaranje snažne strategije nacionalnog jedinstva i napretka. Svaku razrađenu zamisao ćemo autorizirati

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara ustrojili smo 10. siječnja 2013. godine kako bi Vukovar i Hrvatsku zaštitili od protuustavnog i protuzakonitog nasrtaja vladajućih na temeljne vrijednosti demokratske Hrvatske.

Planskim, mirnim, demokratskim ali energičnim akcijama uspjeli smo zaustaviti sijanje kaosa u Vukovaru , rušenje demokratskog društva i narušavanje ustavnih i zakonskih odredbi.

Iz Vukovara opet pružamo ruku javnog dijaloga, predanog, otvorenog i transparentnog rada.

Parafraziramo riječi pokojnog, ratnog ministra obrane RH Ivana Vekića Pozivam sve dragovoljce , branitelje i sve ljude dobre volje da ustanu, ne na građanski neposluh, nego na aktivan građanski otpor.

Vlastima poručujemo:Nemojte nas više izazivati da od povjetarca ne dođe do oluje.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

[ad id=”68099″]

STRATEŠKI CILJEVI SOHV-a

 1. Vukovar mjesto posebnog (i trajnog) pijeteta:

– Proglasiti Vukovar mjestom posebnog (i trajnog) pijeteta po svim točkama projekta SOHV-a. Projekt provesti izradom Statuta grada Vukovara i donošenjem odluke u Hrvatskom saboru, po uzoru na Hirošimu i Nagasaki.

– Podržati i pokretati inicijative za gospodarski i demografski oporavak i razvoj grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

– Suzbiti segregaciju u javnim vrtićima i školama Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije po bilo kojem kriteriju. Provoditi obavezno školovanje po nacionalnom programu, a pripadnicima nacionalnih manjina omogućiti dodatno obrazovanje na materinjem jeziku i pismu. U svim školama osigurati provođenje jedinstvenog programa novije hrvatske povijesti.

 1. Zaštita ljudskih prava:

– Zaštititi sve protiv kojih se vode sudski postupci vezani uz otpor prema nasilnom uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru ili zbog rada u SOHV-u kroz pružanje pravne i materijalne pomoći. Stalno upozoravati hrvatsku i svjetsku javnost na represiju vladajućeg režima prema dragovoljcima, braniteljima i svima koji se zalažu za slobodu javne misli i riječi.

 1. Zaštita temelja državnosti RH:

– Sustavnim korektivnim djelovanjem zaštititi dignitet Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih dragovoljaca, stradalnika i branitelja te pripadnika HVO-a.          Zaštititi Deklaraciju o Domovinskom ratu. Promicati istinu i zaštititi temelje stvaranja  neovisne Republike Hrvatske, Domovinski rat, vjeru i obitelj.

– Potragu za nestalim braniteljima i civilima postaviti kao glavni prioritet u svim budućim pregovorima sa susjednim zemljama na svim razinama vlasti.

– Zaštititi nacionalni identitet snažnim promicanjem hrvatske povijesti, kulture, jezika i pisma

 1. Sprječavanje rasprodaje strateških resursa RH:

– Nacionalnim mehanizmima zaštite spriječiti sklapanje štetnih ugovora i koncesija s ciljem zaštite strateških resursa RH.

(Zaštita mora, morske obale i otoka, vode, zračnog prostora, rudnog blaga i drugih prirodnih bogatstava, ali i zemljišta, šume, biljnog i životinjskog svijeta, drugih dijelova prirode, nekretnina i stvari od osobitog kulturnoga, povijesnoga, gospodarskog i ekološkog značenja za RH (sukladno čl. 52. Ustava RH)).

 1. Gospodarski oporavak RH:

– Spriječiti daljnje, namjerno, urušavanje sustava te provesti ekonomski i gospodarski oporavak RH.

– Prilagoditi obrazovni sustav društvenim i ekonomskim potrebama RH.

– Otvaranjem novih radnih mjesta zadržavati mlade i obrazovane i stvarati uvjete za povratak onih koji su napustili RH.

 1. Demografski oporavak i socijalna sigurnost u RH:

– Zahtijevati pronatalitetnu populacijsku politiku stvaranjem svih potrebnih uvjeta za provedbu iste.  Usmjeravati dio sredstava koji se koristi za financiranje „nevladinih“  udruga iz Državnog proračuna u projekt „Majka odgajateljica“.                                      – Ustrojiti učinkovite sustave koji će  skrbiti  o djeci, starcima, bolesnima i siromašnima.

 1. Domovinska (nacionalna) sigurnost RH:

– Razviti učinkovit i fleksibilan sustav Domovinske (nacionalne) sigurnosti, temeljen na dragovoljcima i braniteljima Domovinskog rata sa zadaćom zaštite Republike Hrvatske od terorističkih prijetnji, nesreća i prirodnih katastrofa.

– Jačati Hrvatsku vojsku, policiju i sigurnosne službe.

– Provoditi nacionalni sigurnosni nadzor u javnim ustanovama  i  državnim tijelima RH.

 1. Lustracija:

– Provesti opću lustraciju. Inzistirati na javnoj objavi traženih registara kako bi  saznali istinu o pretvorbi, privatizaciji i ostalim bitnim procesima koji se sustavno kriju od hrvatske javnosti.

– Osuditi i  zabraniti  sve totalitarne režime kao i uporabu i isticanje njihovih simbola. Razotkriti neokomunističke interesne grupacije koje upravljaju polugama vlasti u RH, „ nevladinim udrugama“ i medijima.

 1. Suverena nacionalna politika RH:

– Usmjeravati hrvatsku vanjsku politiku prema zemljama članicama EU i NATO-a, uz snažno, javno kontroliranje potpisivanih dogovora i sporazuma.

 1. Izborno zakonodavstvo RH:

– Izmijeniti metodologiju popisa birača. Utvrditi točan broj stanovnika RH i birača.

– Izmijeniti Izborni zakon kako bi što neposrednije birali osobu. Uvesti dopisno i elektronsko glasovanje. Omogućiti mjesnu dostupnost glasačima u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu.

            – Regulirati i snažno zaštititi institut referenduma.

 1. Rješavanje dužničke krize građana RH

– Snažno poduprijeti sve inicijative koje se bore za rješenje dužničke krize. Ujedinjenim  naporima razotkriti bankarsku lihvu građana. Zahtijevati hitnu primjenu  u praksi potvrđenih modela rješavanja tog problema.                                                      – Zakonski čvrsto urediti zaštitu jedinog doma.

 1. Zaštita Hrvata u BiH i povratak iseljenih

– Hrvatska država mora bezuvjetno zaštititi konstitutivnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini na svim razinama. Spriječiti politički progon pripadnika  HVO-a.              – Zahtijevati prioritetno stvaranje poticajnih uvjeta za ulaganja iseljeništva u RH na svim razinama te stimulirati njihov povratak.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prilaže ove ciljeve na ocjenu svekolikoj hrvatskoj javnosti. Pozivamo na suradnju sve pojedince, organizacije i institucije koji  drže da će ostvarenje navedenih ciljeva dovesti do bolje i pravednije Hrvatske.

Cijeli dokument možete pročitati u prilogu:

[document url=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2015/04/Strateški-ciljevi-SOHV-a-II1.pdf” width=”740″ height=”600″]

SOHV/Kamenjar.com

-priloge strateške ili projektne razine molimo dostaviti na  [email protected]

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Na Slunju provedena vježba ‘Vulkan 19/1’

Objavljeno

na

Objavio

Foto: MORH / T. Brandt

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju u srijedu, 20. veljače 2019. održana je završna vježba s bojevim gađanjem Vulkan 19/1, koja je sastavni dio završnog ocjenjivanja borbene spremnosti 4. hrvatskog kontingenta ojačane prednje prisutnosti u Borbenoj grupi pod zapovjedništvom SAD-a (4. HRVCON eFPBG-USA) prije upućivanja u NATO aktivnost u Republici Poljskoj, priopćio je MORH

Glavninu snaga 4. HRVCON-a čine pripadnici Topničko-raketne pukovnije Hrvatske kopnene vojske uz pridodane pripadnike iz Zapovjedništva za potporu, Glavnog stožera i Pukovnije vojne policije, a u NATO aktivnost u Republiku Poljsku će se uputiti tijekom travnja.

Ocjenjivanje je počelo 18. veljače procjenjivanjem planova te personalne i logističke spremnosti postrojbe za provedbu zadaće, a nastavilo se 19. i 20. veljače ocjenjivanjem “In Field”, gdje su se ocjenjivale taktike, tehnike i postupci postrojbe u realnim situacijama.

Bitnica SVLR 122 mm prikazala je i demonstrirala zadaće: izrada OPORD i ostalih planskih dokumenata za provedbu zadaće, uspostava elemenata zapovijedanja i nadzora, provedba razmještaja u/iz područja operacija, kretanje do topničkog područja, priprema za borbena djelovanja, provedba vatrene potpore, provedba operacija borbeno – servisne potpore, provedba zapovjedanja i nadzora i provedba zadaća sukladno matrici zahtjevanih sposobnosti.

Uz navedene, prikazane su sposobnosti preživljavanja (zaštita snaga, NKB zaštita, C-IED), sposobnost provedbe svih logističkih funkcija (održavanje, promet, opskrba i zdravstvena potpora) te uspostava i uporaba komunikacijsko-informacijskih sustava za vrijeme planiranja, pripreme i provedbe zadaće.

“Nakon demonstriranih sposobnosti 4. HRVCON-a eFP BG-USA, ocjenjivački tim HKoV-a ocijenio je kako su kandidati sastavnice 4. HRVCON-a borbeno spremni za upućivanje u područje NATO vođene aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u sklopu borbene grupe predvođene snagama Sjedinjenih Američkih Država u Republici Poljskoj.

Kandidati za upućivanje u aktivnost tijekom ocjenjivanja iskazali su iznimnu profesionalnost i predanost u provedbi zadaće te su pokazali da će na prostoru Republike Poljske u sklopu Borbene grupe dostojno predstavljati Republiku Hrvatsku i Oružane snage RH”, rekao je čelnik ocjenjivačkog tima pukovnik Karlo Krešić iz Zapovjedništva za obuku i doktrinu HKoV-a “Fran Krsto Frankopan”.

Čelnik tima Glavnog stožera OSRH za nadzor ocjenjivačkog tima brigadir Mijo Kožić nakon završnog bojevog gađanja bitnice SVLR 122 mm naglasio je: “Na ovom ocjenjivanju u potpunosti je primijenjen NATO sustav ocjenjivanja borbene spremnosti za kopnene snage – CREVAL, koji je proveo ocjenjivački tim HKoV-a ojačan s ocjenjivačima iz ZzP-a i PVP-a.

Ovim ocjenjivanjem dokazali smo da je sustav spremnosti OSRH interoperabilan s NATO standardima Savezničkog zapovjedništva za operacije, a certificirane CREVAL ocjenjivače borbene spremnosti želim pohvaliti za zahtjevan i naporan rad. Svi dokumenti ocjenjivačkog tima su izrađeni kvalitetno i prema propisima za upućivanje naših postrojbi u NATO ojačanu prednju prisutnost”.

Zadovoljstvo nakon završnog bojevog gađanja iskazao je i zapovjednik 4. HRVCON-a bojnik Predrag Srđenović, rekavši kako je to vrhunac provjere spremnosti i obučavanja pripadnika kontingenta koje je započelo u listopadu prošle godine.

“Pripadnici 4. HRVCON-a su spremni, a tijekom protekla dva dana su pokazali svoju visoku motiviranost i profesionalan odnos. Zadovoljan sam onime što su pokazali tijekom vježbe, a svoju profesionalnost u izvršavanju zadaća najbolje će iskazati u Republici Poljskoj u međunarodnom okružju”, zaključio je bojnik Srđenović.

Foto: MORH / T. Brandt

 

Osnivanjem cyber zapovjedništva Hrvatska ulazi u četvrtu dimenziju ratovanja

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Hrvatska

Josić: Na Milakovićevu popisu srpskih civilnih žrtava i imena 15 vojnika i stradalih izvan Vukovara

Objavljeno

na

Objavio

Popis sa 36 imena civilnih žrtava rata srpske nacionalnosti, koji je nedavno iznio vukovarski dogradonačelnik iz redova srpske manjine Srđan Milaković, pokušaj je izjednačavanja dvadesetak srpskih žrtava s tisućama ubijenih nakon okupacije Vukovara, pri čemu se na popisu nalaze i imena 15 vojnika i osoba stradalih izvan Vukovara, istaknuo je u četvrtak predsjednik Savjeta za branitelje grada Vukovara Tomislav Josić.

Milaković je izašao u javnost s nekakvim popisom za kojega se ne zna tko ga je napravio, rekao je Josić na konferenciji za novinare i pri tom izrazio žaljenje za svaku civilnu ratnu žrtvu, okarakteriziravši takva ubojstva zločinom za koji počinitelji moraju odgovarati.

Josić je predočio službenu dokumentaciju Haaškoga suda sa suđenja za ratne zločine u Hrvatskoj iz koje je razvidno, kako je pročitao, da su s Milakovićeva popisa od 36 osoba njih 15 vojnici, 11 civili, za sedam osoba su navedena kriva imena i prezimena, a šest osoba je smrtno stradalo u Bršadinu, Vinkovcima, Trpinji, Veri i Dardi, kao i da su uz niz imena navedeni krivi datumi pogibije.

Naglasio je da su branitelji Vukovara branili grad i nisu napadali druga mjesta te da je i presudom Haaškoga suda Srbija označena kao agresor na Hrvatsku, odgovaralo to nekome ili ne. Neistinitom je ocijenio i Milakovićevu tvrdnju da je smrt vukovarskih civila srpske nacionalnosti dovela do rata.

Josić kaže kako mu nije jasno otkuda Milakoviću popis s nizom netočnih podataka te je pozvao sve, uključujući i medije, da iznose točne podatke o Domovinskom ratu.

Upitao je i zašto izostaje medijski interes s aktualnog suđenja u Osijeku o osnivanju koncentracijskih logora, što je temelj da zatočenici srpskih koncentracijskih logora zatraže odštetu.

Također je osudio Milakovićevu izjavu da je akcija “Oluja” bila etničko čišćenje te ocijenio da je država odgovorna jer je omogućila školovanje djece koja povijest ne uče na jednak način.

Domovinski rat je ocijenio temeljem hrvatske države, te poručio kako se “nažalost, i dalje tolerira zvijezda petokraka koja je uništila Vukovar, a što braniteljima itekako smeta”.

Na pitanje zašto haaške dokumente smatra relevantnim, a pojedine sudske presude političkim, Josić je istaknuo da se ne slaže sa svim odlukama Haaškoga suda, no to je jedini sud koji se bavio ratnim zločinima u Hrvatskoj, hrvatski sudovi na tu temu nisu odradili posao, a beogradski sud je učinio sve da zaštiti svoje okrivljenike.

Josić je, dopustivši slikanje predočenih dokumenata, potvrdio da je riječ o materijalima s haaškoga suda u kojima su imena oko 8000 žrtava iz vremena Domovinskog rata, a koristili su se u sudskim procesima.

(Hina)

 

Penava: U Vukovaru su spodobe i zločinci klali Hrvate, ali Milaković se jadan osjeća nesigurno

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari