Connect with us

Hrvatska

STRATEŠKI CILJEVI STOŽERA ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA

Objavljeno

-

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara predstavio je  javnosti  dokument sa strateškim ciljevima rada.

U obraćanju novinarima predsjednik SOHV je istaknuo:

Hrvatska mora glasno ustati u vremenu kad nam državnost, ponos, dostojanstvo i opstanak pokušavaju slomiti  dobro organizirani ostatci  totalitarnih struktura.

Stoga Stožer za obranu hrvatskog Vukovara podastire  javnosti na ocjenu   zacrtane ciljeve. Pozivamo na suradnju sve pojedince, organizacije i institucije koji  drže da će ostvarenje navedenih ciljeva dovesti do bolje i pravednije Hrvatske.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u daljnju razradu ciljeva te stvaranje snažne strategije nacionalnog jedinstva i napretka. Svaku razrađenu zamisao ćemo autorizirati

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara ustrojili smo 10. siječnja 2013. godine kako bi Vukovar i Hrvatsku zaštitili od protuustavnog i protuzakonitog nasrtaja vladajućih na temeljne vrijednosti demokratske Hrvatske.

Planskim, mirnim, demokratskim ali energičnim akcijama uspjeli smo zaustaviti sijanje kaosa u Vukovaru , rušenje demokratskog društva i narušavanje ustavnih i zakonskih odredbi.

Iz Vukovara opet pružamo ruku javnog dijaloga, predanog, otvorenog i transparentnog rada.

Parafraziramo riječi pokojnog, ratnog ministra obrane RH Ivana Vekića Pozivam sve dragovoljce , branitelje i sve ljude dobre volje da ustanu, ne na građanski neposluh, nego na aktivan građanski otpor.

Vlastima poručujemo:Nemojte nas više izazivati da od povjetarca ne dođe do oluje.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

[ad id=”68099″]

STRATEŠKI CILJEVI SOHV-a

 1. Vukovar mjesto posebnog (i trajnog) pijeteta:

– Proglasiti Vukovar mjestom posebnog (i trajnog) pijeteta po svim točkama projekta SOHV-a. Projekt provesti izradom Statuta grada Vukovara i donošenjem odluke u Hrvatskom saboru, po uzoru na Hirošimu i Nagasaki.

– Podržati i pokretati inicijative za gospodarski i demografski oporavak i razvoj grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

– Suzbiti segregaciju u javnim vrtićima i školama Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije po bilo kojem kriteriju. Provoditi obavezno školovanje po nacionalnom programu, a pripadnicima nacionalnih manjina omogućiti dodatno obrazovanje na materinjem jeziku i pismu. U svim školama osigurati provođenje jedinstvenog programa novije hrvatske povijesti.

 1. Zaštita ljudskih prava:

– Zaštititi sve protiv kojih se vode sudski postupci vezani uz otpor prema nasilnom uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru ili zbog rada u SOHV-u kroz pružanje pravne i materijalne pomoći. Stalno upozoravati hrvatsku i svjetsku javnost na represiju vladajućeg režima prema dragovoljcima, braniteljima i svima koji se zalažu za slobodu javne misli i riječi.

 1. Zaštita temelja državnosti RH:

– Sustavnim korektivnim djelovanjem zaštititi dignitet Domovinskog rata i dostojanstvo hrvatskih dragovoljaca, stradalnika i branitelja te pripadnika HVO-a.          Zaštititi Deklaraciju o Domovinskom ratu. Promicati istinu i zaštititi temelje stvaranja  neovisne Republike Hrvatske, Domovinski rat, vjeru i obitelj.

– Potragu za nestalim braniteljima i civilima postaviti kao glavni prioritet u svim budućim pregovorima sa susjednim zemljama na svim razinama vlasti.

– Zaštititi nacionalni identitet snažnim promicanjem hrvatske povijesti, kulture, jezika i pisma

 1. Sprječavanje rasprodaje strateških resursa RH:

– Nacionalnim mehanizmima zaštite spriječiti sklapanje štetnih ugovora i koncesija s ciljem zaštite strateških resursa RH.

(Zaštita mora, morske obale i otoka, vode, zračnog prostora, rudnog blaga i drugih prirodnih bogatstava, ali i zemljišta, šume, biljnog i životinjskog svijeta, drugih dijelova prirode, nekretnina i stvari od osobitog kulturnoga, povijesnoga, gospodarskog i ekološkog značenja za RH (sukladno čl. 52. Ustava RH)).

 1. Gospodarski oporavak RH:

– Spriječiti daljnje, namjerno, urušavanje sustava te provesti ekonomski i gospodarski oporavak RH.

– Prilagoditi obrazovni sustav društvenim i ekonomskim potrebama RH.

– Otvaranjem novih radnih mjesta zadržavati mlade i obrazovane i stvarati uvjete za povratak onih koji su napustili RH.

 1. Demografski oporavak i socijalna sigurnost u RH:

– Zahtijevati pronatalitetnu populacijsku politiku stvaranjem svih potrebnih uvjeta za provedbu iste.  Usmjeravati dio sredstava koji se koristi za financiranje „nevladinih“  udruga iz Državnog proračuna u projekt „Majka odgajateljica“.                                      – Ustrojiti učinkovite sustave koji će  skrbiti  o djeci, starcima, bolesnima i siromašnima.

 1. Domovinska (nacionalna) sigurnost RH:

– Razviti učinkovit i fleksibilan sustav Domovinske (nacionalne) sigurnosti, temeljen na dragovoljcima i braniteljima Domovinskog rata sa zadaćom zaštite Republike Hrvatske od terorističkih prijetnji, nesreća i prirodnih katastrofa.

– Jačati Hrvatsku vojsku, policiju i sigurnosne službe.

– Provoditi nacionalni sigurnosni nadzor u javnim ustanovama  i  državnim tijelima RH.

 1. Lustracija:

– Provesti opću lustraciju. Inzistirati na javnoj objavi traženih registara kako bi  saznali istinu o pretvorbi, privatizaciji i ostalim bitnim procesima koji se sustavno kriju od hrvatske javnosti.

– Osuditi i  zabraniti  sve totalitarne režime kao i uporabu i isticanje njihovih simbola. Razotkriti neokomunističke interesne grupacije koje upravljaju polugama vlasti u RH, „ nevladinim udrugama“ i medijima.

 1. Suverena nacionalna politika RH:

– Usmjeravati hrvatsku vanjsku politiku prema zemljama članicama EU i NATO-a, uz snažno, javno kontroliranje potpisivanih dogovora i sporazuma.

 1. Izborno zakonodavstvo RH:

– Izmijeniti metodologiju popisa birača. Utvrditi točan broj stanovnika RH i birača.

– Izmijeniti Izborni zakon kako bi što neposrednije birali osobu. Uvesti dopisno i elektronsko glasovanje. Omogućiti mjesnu dostupnost glasačima u Bosni i Hercegovini i iseljeništvu.

            – Regulirati i snažno zaštititi institut referenduma.

 1. Rješavanje dužničke krize građana RH

– Snažno poduprijeti sve inicijative koje se bore za rješenje dužničke krize. Ujedinjenim  naporima razotkriti bankarsku lihvu građana. Zahtijevati hitnu primjenu  u praksi potvrđenih modela rješavanja tog problema.                                                      – Zakonski čvrsto urediti zaštitu jedinog doma.

 1. Zaštita Hrvata u BiH i povratak iseljenih

– Hrvatska država mora bezuvjetno zaštititi konstitutivnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini na svim razinama. Spriječiti politički progon pripadnika  HVO-a.              – Zahtijevati prioritetno stvaranje poticajnih uvjeta za ulaganja iseljeništva u RH na svim razinama te stimulirati njihov povratak.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara prilaže ove ciljeve na ocjenu svekolikoj hrvatskoj javnosti. Pozivamo na suradnju sve pojedince, organizacije i institucije koji  drže da će ostvarenje navedenih ciljeva dovesti do bolje i pravednije Hrvatske.

Cijeli dokument možete pročitati u prilogu:

[document url=”https://kamenjar.com/wp-content/uploads/2015/04/Strateški-ciljevi-SOHV-a-II1.pdf” width=”740″ height=”600″]

SOHV/Kamenjar.com

-priloge strateške ili projektne razine molimo dostaviti na  [email protected]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari