Connect with us

Reagiranja

SOHV: proglašavanje Hrvatske neonacističkom tvorevinom straha zahtijeva oštru reakciju

Objavljeno

-

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara zahtjeva od svih nadležnih tijela u Hrvatskoj da se odmah, ozbiljno i sukladno svojim obvezama i ovlastima pozabave grubim narušavanjem ugleda RH, te pojavama širenja mržnje i grubih neistina prema hrvatskom narodu i nesrpskom stanovništvu nakon nedavnih objava ruskog izvješća o pojavama neonacizma u Europi.

[ad id=”68099″]

“Prešućivanje i toleriranje ovakvih pojava vodi ozbiljnom narušavanju međunarodnog ugleda RH te opasnom narušavanju nacionalne sigurnosti. Koloplet proizvodnje kaosa je nastavljen Deklaracijom o nesnošljivosti i etnocentrizmu koju su kreirali politički predstavnici pojedinih manjina u hrvatskom Saboru i  zanimljivo – predstavnik vlade. Vrlo zlonamjerne, paušalne i sumnjive teze potpisali su: Nedžad Hodžić, Furio Radin, Milorad Pupovac, Mile Horvat, Dragan Crnogorac, Šandor Juhas, Veljko Kajtazi, Vladimir Bilek i predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer”, rekli su iz Stožera dodavši kako je plan nastavljen objavom ruskog izvješća o pojavama neonacizma u Europi gdje se opetovano ponavljaju najgrublje laži o Hrvatskoj, pozivajući se na hrvatske izvore i informatore.

“Vrhunac podmetaljke je podatak o 30 000  na katoličanstvo prekrštene  djece pravoslavne vjere. Ovakve akcije dolaze iz krugova bolesnika koji ne žele prihvatiti postojanje suvremene hrvatske države a obilato se hrane na državnim izvorima novca, predstavljajući se zaštitnicima demokratskih vrijednosti, te iz krugova pojedinih predstavnika srpske nacionalne manjine kojima smeta trud za postizanje skladnog međunacionalnog života i nesmetan razvitak Hrvatske”, pojasnili su te dodali: “Svima im je zajednička ponekad pritajena, a ponekad otvorena sklonost komunističkom diktatorskom sustavu koju nastoje prikriti jacnim zaklinjanjem u antifašizam a stvarno se služe fašističkim i komunističkim metodama”.

Naglašavaju kako se u oba slučaja ističe drska manipulacija primjerom otpora protuzakonitom i protuustavnom ataku na žrtvu Vukovara, kojeg protivnici hrvatskog suvereniteta prikazuju kao napad na prava nacionalnih manjina, namjerno prešućujući kršenje članka 8. UZoPNM  i nadležnosti od strane vladajućih. Od predsjednice RH očekuju primjerenu pozornost slučaju i zaštitu državnih i nacionalnih interesa Hrvatske.

Također, smatraju kako je predsjedniku Hrvatskog sabora, zbog ozbiljnosti optužbi, dužnost po hitnom postupku otvoriti saborsku raspravu i donijeti zaključak o stvarnom stanju te ga prezentirati domaćoj i međunarodnoj javnosti.

“Od  saborskog Odbora za unutarnju politiku nacionalnu sigurnost tražimo da naredi i provede ispitivanje lociranje i kažnjavanje izvora laži o Hrvatskoj osnovom kojih je Rusija objavila monstruozne konstrukcije o Hrvatskoj. Od Ministarstva vanjskih poslova zahtijevamo demantiranje navedenih laži i široku diplomatsku akciju rasvjetljavanja istine. Od DORH i obavještajnih službi, sukladno čl.325 i čl.349 Kaznenog zakona očekujemo pokretanje hitne istrage i postupaka protiv širitelja grubih neistina o Hrvatskoj”, ocijenili su te dodali kako od saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te zastupnika nacionalnih manjina u RH očekujemo javno ograđivanje od ovakovih neistina i obraćanje svim veleposlanstvima u RH.

“Ovaj monstruozni pokušaj revizionizma povijesti i sadašnjosti, proglašavajući Hrvatsku neonacističkom tvorevinom straha, isključivosti i ksenofobije zahtjeva oštru i adekvatnu reakciju mjerodavnih te lociranje i kazneni progon odgovornih”, naglašavaju iz Stožera te dodaju. “Dok predstavnici navijačkih skupina srpske nacionalne manjine po Vukovaru skandiraju ‘Nož žica, Srebrenica’, dok se najavljuju nova masovna smaknuća poput Ovčare, dok visoki predstavnici Srpske Pravoslavne Crkve u Hrvatskoj pjevaju fašističke, četničke pjesme, njihovi zaštitinici pokušavaju krivotvorenjem povijesti i sadašnjosti, Hrvatima pripisati te grijehe”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari