Pratite nas

Šokirao me policijski razgovor s Raspudićem

Objavljeno

na

“Tko god da je odlučio da se ide u ovu akciju, tomu glava nije na pravome mjestu. Mislio sam da je šala”

Pozivanjem Nine Raspudića na obavijesni razgovor policijski su šefovi potvrdili predrasude koje građani imaju prema njima.

Kojim su se to motivima vodili za munjevitu akciju pravne države? Ima li možda taj strašni Raspudić neki deblji policijski dosje u kojemu se skriva njegova mračna prošlost, a za koju javnost ne zna? Je li možda do jučer bio šef hercegovačke mafije u Zagrebu, a onda se s kupljenom diplomom i doktorskom titulom ubacio na Filozofski fakultet?

Mora biti nešto od toga jer, da nije tako, ne bi policija bez vraga pokrenula tako ozbiljnu akciju. Kao što su svojedobno u komunizmu za svakog Titova posjeta nekom provincijskom gradu preventivno zatvarali sve protivnike režima, tako i sada nakon atentata izmetom na Antu Tomića privode na razgovor kolumnista koji je s potonjim prije nekoliko mjeseci imao jednu, doduše malo oštriju ali pristojnu polemiku. Ili im je možda kao trag poslužio jedan satirički članak sociologa Slavena Letice koji je kao glavnog osumnjičenog naveo upravo Raspudića.

Nino Raspudić sve zna. On tako djeluje na televiziji. Možda ga je policija pozvala jer misli da je vidovnjak…

Policija je sve doslovno shvatila i zaključila da je “govnarski atentator” došao iz Zagreba. Nisam uspio provjeriti iz visokih policijskih krugova jesu li kod “atentatora” Raspudića tražili i rukavice i ostale alate kojima je kao potencijalni napadač uzeo izmet. Možda policija zna da nema veze s time, ali, opet, desničar uvijek izaziva ozbiljnu sumnju i oprez. Tanka je nit koja razdvaja pristojnog desničara, ako takav uopće postoji, i atentatora. Dr. Ivo Banac prvo je pomislio da je riječ o zakašnjeloj prvotravanjskoj šali.nino small

– Još ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Ja sam zapravo šokiran. Čini se da su u Splitu zaboravili na naše mediteranske tradicije kada su se bokarini puni govana bacali na nepopularne ljude. Tko god da je odlučio da se ide u ovu akciju, tomu glava nije na pravome mjestu – komentirao je Banac s velikom dozom sarkazma akciju “specijalne policije” u Zagrebu. Još je, potpuno ozbiljno, rekao da pretpostavlja kako u zemlji ima važnijih problema koji zahtijevaju pozornost policije od splitskih događaja.

Ništa nelogično

Psihijatar dr. Miro Jakovljević ne vidi ništa nelogično u tome što su pozvali Raspudića.

– Raspudić sve zna. On tako djeluje na televiziji. On ima ideje i možda uvijek ne zna da zna – kaže Jakovljević dodajući kako možda policija misli da je Raspudić vidovnjak. Moguće je i da se državne institucije koriste za privatne obračune te kako je Tomić njemu poslao poruku koliko je jak.

To bi me jako razočaralo – zaključuje Jakovljević.

 

Obavijesni Razgovor
Što je obavijesni razgovor? Obavijesni ili bivši informativni razgovor, neformalna je metoda kojom policija dolazi do određenih saznanja od svakog za koga smatra da joj može dati određene informacije, u vezi s počiniteljem ili kaznenim djelom. Informacije dobivene na taj način kasnije mogu dovesti do kriminalističkog istraživanja, izvida, naloga za pretragu… Kako je riječ o neformalnom razgovoru, ne može biti korišten u sudskom postupku. (Ivana Jakelić)

VecernjiList

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Predrag Peđa Mišić: Što u biti znači biti dosljedan, što su uopće ideali?

Objavljeno

na

Objavio

FENIX

Što u biti znači biti dosljedan, što su uopće ideali.
Te 91′ bilo je nekako najlakše, koliko god to zvučalo čudno.
Imao si neprijatelja, znao si cilj, svrhu, sad je to sve upitno.

Ako mi danas raspravljamo o domovinskom ratu, o HOS-u, jesmo li ili nismo za “Dom spremni” čemu onda sve.
Sve se svelo na neke domjenke, lampaše, svijeće, vijence.
Imali i jedan političar jasan stav oko svega gore nabrojanog.

Iskreno, ne zamjerajući, mislim da niti ili mali broj od njih nije bio na prvoj crti, osjetio miris krvi, raskomadana ljudska tjela.
Oni me i ne čude, čudi me da roditelji, braća, sestre, djeca još uvijek takve podržavaju, daju im glas, pravdaju ih.
Neću tupit, pitam se što ja tu radim,

Moji stavovi su jasni i javni, nikad se nisam krio iza nikoga. Bio sam za Škoru, drugi krug za Kolindu, to su moji stavovi, ja nisam podložan tuđim. NE HVATAJTE ME NA EMOCIJE, NE DAM VIŠE

Mnogi su mi pisali, javno izgovorili, oni te samo iskorištavaju, kad im ne bude trebalo otpisat će te.
Analizirajući sve do sada, shvatio sam, ja zbog svojih poginulih prijatelja neću odustati.
Jesu li to ideali ili ne, ne znam.

Znam
HOS da
ZDS da
NESTALI da
SRBIJA NE

Jesam li u krivu to će narod reći. Putujem diljem lijepe naše, vlakovima, autobusima, bez putnih naloga o svom trošku uz pomoć dobrih ljudi.
Ja ću sebi dati za pravo mali odmor i razmisliti hoću li dalje ili ne.

Nisam se umorio ali ako nešto ne ide onda ne ide
Kasno je da se mijenjam
HVALA VAM

Predrag Peđa Mišić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

Mitropolit SPC Amfilohije odbacio poziv vlasti Crne Gore za dijalog

Objavljeno

na

Objavio

SPC se protivi crnogorskom zakonu o pravu vlasništva nad vjerskim objektima izgrađenim u Crnoj Gori do 1918. godine.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije odbacio je poziv vlasti Crne Gore za dijalog o provedbi zakona o slobodi vjeroispovijedi u toj zemlji.

Srpska pravoslavna crkva može voditi dijalog s državom samo ako se povuče ovaj zakon, kazao je mitropolit Amfilohije u Podgorici, nakon protestne šetnje.

Ponovio je da je za crkvu taj zakon bezakonje i pokušaj otimanja svetinja te pozvao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da posluša, kako je rekao, glas naroda.

Crnogorski predsjednik ponovio je kako povlačenje zakona nije opcija o kojoj se može razgovarati.

“Da smo smatrali da taj zakon treba biti povučen, sigurno ga ne bismo donosili. Sve argumente koje smo čuli protiv tog zakona, čuli smo u prethodne četiri godine”, izjavio je Đukanović.

Mitropolit Mihailo: Srbija i SPC nikada se nisu pomirili s tim da je Crna Gora postala nezavisna država

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari