Connect with us

Reagiranja

Sokol: Usporediti pobačaj s klanjem pilića je sumanuto i degutantno

Objavljeno

on

Tomislav Sokol

Doc. dr. sc. Tomislav Sokol, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, komentirao je najnovije medijske istupe Freda Matića:

Mada nisam želio dalje sudjelovati u javnom sukobljavanju koje potiče jedan zastupnik u Europskom parlamentu, moram osuditi najnoviji primitivni izljev frustracija, mržnje i gluposti Freda Matića u hrvatskim medijima.

Usporediti pobačaj s klanjem pilića je sumanuto i degutantno, ali očito dovoljno govori o mentalnom sklopu tog čovjeka i njegovom nedostatku ljudskosti i empatije. Proteklih nekoliko dana bilo je možda najburnije u mom dosadašnjem mandatu, zahvaljujući ideologiziranju jedne teške i ozbiljne teme od strane ljevičara u Europskom parlamentu.

Kao doktor znanosti s Katoličkog sveučilišta Leuven i sveučilišni profesor europskog i zdravstvenog prava morao sam dati svoj doprinos javnoj raspravi. Na žalost hrvatske javnosti, s druge strane našla se osoba za koju u Europskom parlamentu do prošlog tjedna nitko nije čuo, koja je u dvije godine na plenarnoj sjednici govorila čak pet puta i koja nema nikakve veze s temom za koju je sad postala „veliki stručnjak“.

Navedena osoba u Europski parlament nije ušla zahvaljujući preferencijalnim glasovima kao što sad lažno predstavlja javnosti, već isključivo zahvaljujući prolaznom mjestu na listi. Duguje li to mjesto svojoj stručnosti za bilo što, ili tome što se u unutarstranačkom ratu do istrebljenja u SDP-u u pravom trenutku našla na pravoj strani, neka svatko prosudi sam.

Moja egzistencija za razliku od Matićeve ne ovisi o politici već o mom znanstvenom i nastavnom radu, a svoj mandat u Parlamentu i dalje ću koristiti kako bih se u okviru Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača, Odbora za regionalni razvoj i Posebnog odbora za borbu protiv raka borio za interese hrvatskih građana, gdje, za razliku od lažnog borca za ženska prava (a zapravo čovjeka koji bi tuđa prava oduzimao), imam konkretne rezultate, napisao je Sokol.

Marija Selak Raspudić: Matićeva uporedba abortusa s klanjem pileta ili svinjčeta je monstruozna

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari