Connect with us

Kolumne

Šola: Kolinda u srazu protiv tri ‘motorizovana’ muškarca logično – izgubila

Objavljeno

on

Bitka koju je vodila Kolinda Grabar Kitarović bila je osuđena na neuspjeh. Najveći protivnik nije bio niti Škoro, niti Zoran Milanović, već Andrej Plenković.

Ući u predsjedničku kampanju u trenutku kada HDZ zahvaljujući Andreju Plenkoviću skreće ulijevo, radi koaliciju s HNS–om, kao i svjetonazorski salto mortale sa sasvim nepotrebnom Istanbulskom (imamo već zakonsku regulativu) i Marakešom (kada su nas susjedi iz EU već ogradili žicama i zidom), značilo je potjerati svoju izbornu bazu bleferu Škori, piše Ivica Šola u kolumni za tiskano izdanje Slobodne Dalmacije.

Europski izbori potvrdili su da HDZ – ova baza ne želi Plenkovića, baza koja Plenkovića i tako ne zanima, njegove oči su uprte “negdje drugdje”, Hrvatska mu je samo usputna stanica.

Ne čudi stoga da su i Škoro i Milanović svoje otrovne strelice na početku kampanje usmjeravali prema Plenkoviću, kao da je on predsjednički kandidat HDZ – a, a ne Kolinda. Da sam ih savjetovao i ja bih i Škori i Zoki savjetovao takvu strategiju. Plenković je Kolindi bio najžešći protivnikom u kampanji za Pantovčak.

Drugi alfa mužjak kojeg je stvorio Plenković svojim unutarnjim uništavanjem HDZ – a i širenjem nezadovoljstva u desnoj bazi je operetni tip Miro Škoro zvan Pelikan. Okružen medijskim krkanima Bujci i Radeljićima, on je svoj posao odradio, ciljano fragmentirao desnicu, kao kada je Josipović uz pomoć Vidoševića i Primorca ni kriv ni dužan došao na vlast. Tu bitku Kolinda nije mogla dobiti u takvim okolnostima.

I na kraju joj ostaje Zoki. On je imao samo jednog protukandidata, Milanović je morao pobijediti Milanovića, svoje japajakanje, prgavost i, očito, neke karakteristike koje nisu u mojim kompetencijama, već za neke druge kute. Je li točno da je ušao u bivšoj državi u komunističku partiju ili ne, baš me briga.

No činjenica je da je JNA služio u Beogradu, točnije Motorizovanoj gardijskoj mehanizovanoj brigadi kojoj je tada važna karika bio Mile Mrkšić, osuđen u Haagu zbog zločina na Ovčari, a koja je ojačana jurišala na Vukovar i Trpinjsku… e, sad, ćirilica u Vukovaru, Lex Perković… i sve drugo što je novi gospon Predsjednik radio, je li slučajno?

Budući da novi Predsjednik RH, kada je Kolinda pobijedila Josipovića, nije joj želio čestitati, ja ću njemu. Dakle, Plenkovići, Bujanci i Škore, čestitam Vam na novom Predsjedniku!, zaključuje Ivica Šola u kolumni za tiskano izdanje Slobodne Dalmacije od ponedjeljka.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari