Pratite nas

Pregled

Šola: Nakon odluke o ratifikaciji konvencije ne možemo govoriti o dijalogu (VIDEO)

Objavljeno

na

Teolog i komunikolog Ivica Šola za HRT-ov Studio 4 izjavio je da iz velikog intervjua koji je nadbiskup Puljić dao Hrvatskom katoličkom radiju nije prenesena ključna izjava. “On (nadbiskup Puljić) pozdravlja interpretativnu izjavu ako ima pravnu važnost i težinu.

Dakle, on nije nikako skrenuo s kursa, već je stavio fokus na ono čime se Plenković želio ograditi, a nema pravnu valjanost, a to je interpretativna izjava.”

Ponovio je kako to nije skretanje s kursa, već čisti spin. Nije manipulirana samo izjava nadbiskupa Puljića tijekom ovoga nerazumnog inzistiranja na ratifikaciji Istanbulske konvencije. Naveo sam 14 primjera gdje papa Franjo govori protiv rodne ideologije te o njoj govori kao ideološkoj kolonizaciji.

Nakon odluke o ratifikaciji konvencije ne možemo govoriti o dijalogu. Ako Crkvu nedemokratskim metodama i automatizmima stavite pred gotov čin, tu dijalog nema smisla. Imamo dobro zakonodavstvo i nije potrebno uvoditi sasvim nejasan neznanstveni pojam roda koji će biti obvezujući za naš obrazovni i pravni sustav, rekao je Šola.

Uzrok tenzijama vidi u tome što se ne govori istina te kaže kako u samoj Konvenciji stoji kako interpretativna izjava nema nikakvog pravnog učinka.

Na konstataciju urednika Vlahova da se uskoro otvara još jedno ideološko pitanje – pitanje Zakona o pobačaju, Šola odgovara da to nije ideološko pitanje, već pitanje života i smrti te obrane najnezaštićenijih, nerođenih te majki.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Pregled

Djevojčica u plavom kaputiću – potresan simbola Vukovara

Objavljeno

na

Objavio

Slika djevojčice u plavom kaputiću, koja u suzama izlazi iz razorenoga grada 19. studenog 1991. jedan je od najpotresnijih simbola stradanja Vukovara.

Djevojčica je danas žena, koja neumorno i dalje dijeli svoju priču, odajući tako počast svim vukovarskim žrtvama.

Najtužnije oči na svijetu djevojčice u plavom kaputiću u koloni protjeranih Vukovaraca nitko ne zaboravlja. Danas je ona 33-godišnja žena i majka. Svoju djevojčicu s ponosom će ponovno voditi na Kolonu sjećanja, prenosi HRT

Željku Mitrović Jurić danas je ugostila Ekonomsko-turistička škola u Daruvaru.  Željka je iskreno ispričala svoj potresni put.

Danas s obitelji živi u Berku pokraj Vukovara, na mjestu logora u kojemu je ubijeno 56 ljudi. Svoju rijeku suza pretočila je u zbirku pjesama i posvetila je, kaže, svojim anđelima – hrvatskim braniteljima. Jedan je od njih njezin suprug.

Mladima je poručila da vole Hrvatsku. Baš kao i Tamara Rubčić iz vukovarskog Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Ovakav sat povijesti mladi neće zaboraviti.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Pregled

Projekcije proračuna za 2020. i 2021. – Smanjuju se sredstva za mirovine pripadnicima HV-a a povećavaju sudionicima ‘NOB’-a?

Objavljeno

na

Objavio

Sjednica odbora za ratne veterane

Saborski Odbor za ratne veterane raspravljao je o prijedlogu državnog proračuna za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021.

Iako protiv prijedloga proračuna nije bio nijedan član Odbora, iznesene su projekcije prema kojima se smanjuju sredstva za mirovine pripadnicima Hrvatske vojske, a povećavaju sredstva sudionicima “Narodnooslobodilačke borbe” pa je HDZ-ov potpredsjednik Sabora Milijan Brkić zatražio objašnjenje.

 

NIKOLA KAJKIĆ: MA DOSTA JE VIŠE!!!! Pa koliko su ti ‘likovi iz NOB-a’ imali godina 1941-1945???

 

 

Mladen Pavković: Dokle će još partizanske mirovine biti nasljedne?

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari