Connect with us

Pregled

Šola: Zašto je Milanović za počasnog konzula RH postavio šefa njemačke energetske tvrtke?

Objavljeno

on

“Gdje god su energenti – tu je Milanović. Ja smatram da tu nešto nije čisto. Ne vidim razloga da se nekog imenuje počasnim konzulom, osim poveznice s tim energetskim biznisom”, upozorio je izv. prof. dr. sc. Ivica Šola, teolog, komunikolog, prevoditelj i publicist, gostujući u emisiji Press klub Tihomira Dujmovića, na Z1 televiziji.

U emisiji je pokazan i ekskluzivni dokument koji jasno govori o “povezanosti hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića sa stranim financijerima stranke “Možemo“” iz čega se vidi koje nesebične poteze predsjednik, faktički iza zavjese, izvan očiju javnosti, vuče i kako aktivno pomaže i podupire cijeli projekt, piše Narod.hr

Zoran Milanović imenovao počasnim konzulom RH u Njemačkoj Andreasa Röriga, jednog od čelnih ljudi njemačkog EON-a. EON je tvrtka za distribuciju električne energije koja je sada kupila slovenski RWA.

Andreas Rörig od siječnja je predsjednik Uprave EON-a Hrvatska, jedne od vodećih energetskih tvrtki u Hrvatskoj, koja također posluje u Sloveniji, a već u veljači ga je Milanović postavio za počasnog konzula.

“Milanović nije objasnio zašto ga je imenovao počasnim konzulom. Andreas Rörig će dobiti svoj diplomatski ured u Kölnu gdje uopće neće stolovati – dobit će diplomatske tablice, za njega je nadležna Bečka konvencija… Ali gledajući cjelokupan tijek Vrdoljaka – Milanovićeve vlade, Milanovićevog brata Kreše Milanovića koji je bio dio CEMP-a koji je povezan s aferom potpisivanja ugovora zadnjeg dana godine za poskupljenje struje. Odakle je Andreas Rörig počasni konzul Hrvatske – kakve on veze ima s Hrvatskom? Ja to ne mogu ne povezati s kontinuitetom Milanovićevog odnosa prema energentima – gdje god vidite da je riječ o energentima – tu je njegova vlada – tu je njegov Vrdoljak, tu je njegov pokojni brat. Tu je i njegova afera u JANAF-u. Gdje god su energenti – tu je Milanović. Ja smatram da tu nešto nije čisto. Ne vidim razloga da se nekog imenuje počasnim konzulom, osim poveznice s tim energetskim biznisom”, ističe Šola.

“Kad je Milanović tako grčevito branio Možemo, meni se samo upalila lampica…”, kazao je Šola.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari