Connect with us

Iz Svijeta

Španjolska strahuje od dolaska migranata

Objavljeno

-

migranti

Španjolske vlasti boje se pojačanog pritiska migranata na španjolske afričke enklave Ceuta i Mellila, nakon što je EU donijela odluku o ukidanju njihove balkanske rute prema srednjoj Europi.

[ad id=”93788″]

“Kad se jedna vrata zatvore, mafija koja krijumčari ljude potražit će druga vrata – ti ljudi su opaki, ali nisu glupi”, kazao je u petak u razgovoru za javni televizijski servis RTVE Fernando Diaz, ministar unutarnjih poslova.

Dvije španjolske enklave koje graniče s Marokom dobro su čuvane pred nekontroliranim ulascima migranata, ali treba ostati oprezan jer bi se to moglo promijeniti, upozorio je Diaz, dodavši da EU treba naći cjelovito rješenje za migracijsku krizu, te donijeti zajedničku imigracijsku politiku jer bi se u suprotnom mogla otvoriti i ruta za ilegalne dolaske u Europu preko zapadnog Mediterana.

Kako bi spriječila krijumčarenje i ilegalne ulaske ljudi, Španjolska već niz godina dijelove svoje granice prema Maroku štiti 6 metara visokom dvostrukom ogradom s bodljikavom žicom, uz stalne policijske kontrole, piše Hina.

Španjolski premijer Mariano Rajoy je najavio da će podržati definitivan dogovor EU-a i Turske koji bi trebao spriječiti daljnje dolaske migranata iz Turske u Grčku i veću kontrolu vanjskih granica EU-a, a njegova je vlada na odlasku u četvrtak donijela i odluku o prihvaćanju izbjeglica iz Sirije i Iraka koji su sada u Grčkoj i Italiji, u okviru dogovorene kvote za njihovu relokaciju po europskim državama.

[ad id=”93788″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas