Connect with us

Nebuloze

SPC odlikovala Vojislava Šešelja

Objavljeno

-

Foto: Hina/ilustracija

Eparhija novogračaničko-srednjozapadnoamerička Srpske pravoslavne crkve dodijelila je odličje Svetog vladike Mardarija vođi radikala Vojislavu Šešelju, priopćila je Srpska radikalna stranka.

Visoko crkveno odlikovanje Šešelju je u ime vladike Longina dodijelio vladika Irinej, koji je, kako se navodi u priopćenju, rekao da mu je “pripao dio časti i ugodna dužnost da u ime cijenjenog vladike Longina uruči ovo divno odličje u ime divnog Božjeg tješitelja, sveca, našeg gotovo suvremenika, Svetog brata Mardarija”.

Šešelj je izrazio kako mu je zadovoljstvo i čast “kao nedostojan” primiti ovo visoko crkveno odlikovanje, dodaje se u priopćenju.

Vođa radikala dodao je kako je, dok je boravio u Americi, Kanadi i Australiji, zatekao Srbe tamo “podijeljene, zavađene krvlju i nožem”.

“Pokušao sam, na svakom mjestu gdje sam ostao, prevladati ovaj rascjep, ujediniti crkvu i imao sam dosta uspjeha. Prvi put su dolazili jedni drugima u crkvene domove, crkve, samostane, a onda je dolazak na čelo srpske crkve patrijarha Pavla uvelike otvorio put da se to doista postigne”, rekao je Šešelj.

Podsjetimo, Vojislav Šešelj je 2018. osuđen na deset godina zatvora od strane Haškog suda zbog poticanja na progon, deportaciju i prisilno raseljavanje Hrvata u vojvođanskom selu Hrtkovci 1992. godine, prenosi N1

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas