Connect with us

Kolumne

Specijalni rat protiv Tomislava Karamarka

Objavljeno

on

Kako iz dana u dan već dvije godine HDZ sve više kao politička stranka jača, to sve više i više jača specijalni rat protiv Tomislava Karamarka, uspješnog predsjednika HDZ-a u kojem se ne biraju sredstva.

Na čelu toga specijalnog rata je Zoran Milanović, predsjednik Vlade i predsjednik SDP-a, koji ne taji svoje namjere. On sebe smatra spasiteljem Hrvatske, lučonošom, čiji je povijesni zadatak spriječiti zločinačku organizaciju, kriminalnu zadrugu, tminu i zlo koju predstavljaju Karamarko i HDZ da dođu na vlast, piše Zdravko Tomac (Dnevno.hr)

Milanović ne taji da će upotrijebiti i nedemokratske metode što već vrlo uspješno i radi. Medijske “crvene brigade” topničkim udarima sustavno granatiraju Karamarka i HDZ i pokušavaju ih pretvoriti u opasnu ustašku stranku koja prijeti hrvatskoj demokraciji i koju treba zaustaviti svim sredstvima, ne samo demokratskim nego i nedemokratskim. Sustavno pokušavaju od Tomislava Karamarka napraviti pravo “strašilo” kojim plaše hrvatski narod. Idu tako daleko da ga proglašavaju ne samo opasnim hrvatskim Putinom (diktatorom), nego i mumificiranim Putinom te mu se rugaju da komunicira kao da je stalno na sedativima.

Optužuju ga da je neznalica i da ne zna razlikovati legitimno od kriminalnog, da je opasan za demokraciju i budućnost te da ga zato imaju pravo spriječiti svim sredstvima da dođu na vlast.

U specijalnom ratu ne biraju se sredstva. Pokušavaju ga proglasiti glupim i “nesposobnim za analitičko mišljenje”.

Kada u njegovim brojnim istupima ne mogu pronaći ni jednu rečenicu za svoje lažne tvrdnje, da je ustaša, a ne samo desni radikal, onda ga optužuju paušalno za prošlost i tvrde da mu ne vrijedi što je prestao biti radikalni ustaša jer je u prošlosti napravio nenadoknadivu štetu koja mu se ne može oprostiti.

Karamarkova domoljubna retorika i politika rehabilitacije domoljublja i povrataka Tuđmanovoj suverenističkoj politici najviše im smeta. Pokušavaju mu oduzeti pravo na tuđmanizam, čak pokušavaju Franju Tuđmana ukrasti HDZ-u, pozivati se na Tuđmana kad im treba i pokušati Franjom Tuđmanom napadati, svakako lažima i krivotvorinama, politiku sadašnjeg HDZ-a i Tomislava Karamarka koji su se istinski vratili suverenističkoj Tuđmanovoj politici. Dakle, koriste Tuđmana kad im treba, ali ustvari sustavno velikim medijskim topničkim udarima ponovno proglašavaju herojsko razdoblje 90- tih godina stvaranja i obrane hrvatske države mračnim dobom diktature i ne demokracije kojega se navodno trebamo sramiti. Plaše narod da će Karamarko i HDZ vratiti Hrvatsku u to mračno doba. Čak u svojim optužbama idu i dalje te kažu neće se samo vratiti u mračne 90- te godine nego će biti još i gore. Da bi slavne 90- te godine što više sotonizirali i polili silnim crnilom i lažima, optužuju na stotine načina Domovinski rat i hrvatske branitelje. 100% ratne invalide proglasili su vojnim krilom HDZ-a i opasnim pretorijancima koji u svojim invalidskim kolicima naoružani štakama prijete rušenju hrvatske demokracije i države. I tu optužbu ne iznosi bilo tko nego potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić, jedan od najvjernijih suradnika Zorana Milanovića, što potvrđuje gdje je centar u kojem se prave političke optužbe i priprema crveni teror. Ponovno su počeli progoni hrvatskih branitelja u Vukovaru. A spremaju se i optužbe protiv branitelja u Savskoj 66.

Ustvari, vodi se pravi specijalni rat protiv HDZ-a, a osobito protiv Tomislava Karamarka. Najdalje je u tom specijalnom ratu otišao Slavko Goldstein, osobni savjetnik predsjednika Vlade Zorana Milanovića koji optužuje HDZ da “ponovno pliva na valu ekstremnog nacionalizma”. Što je, prema njegovom mišljenju, za Hrvatsku opasno. Dakle, Goldstein ponavlja svoje optužbe, ne slučajno upravo sada, koje je iznio u svojoj knjizi “1991. godina koja se vraća”. Već sam više puta pisao o tim optužbama, posebno u svojoj knjizi “Crveni predsjednik”, te sam dokazao da se one bitno ne razlikuju od velikosrpskih optužbi koje cijelo vrijeme krivotvorinama optužuju da je Tuđmanova Hrvatska nastavak Pavelićeve Hrvatske, da je Tuđman ustaša, ali ne samo ustaša nego i fašist odnosno da je svaka ideja samostalne i suverene Hrvatske ustaška ideja i ustaška politika.

Na Međunarodnom sudu pravde protutužba Srbije potpuno je razgolitila takvu strategiju. U toj protutužbi Hrvati su lažno ponovno optuženi da su genocidni narod, da su kroz povijest stalno vršili genocide nad Srbima te da sada spremaju novi genocid hrvatski branitelji nad Srbima u Vukovaru. Te iste teze i lažne optužbe na neki način potvrđuju i Zoran Milanović i Stazić i Goldstein i posebno tzv. antiprosvjednici i perjanice pete kolone u hrvatskom novinarstvu koji pokušavaju specijalnim ratom proglasiti HDZ ustaškom strankom, a Karamarka opasnim čovjekom koji je navodno ekstremni desničar i koji je toliko opasan za demokraciju u Hrvatskoj da ga treba spriječiti da dođe na vlast svim ne samo demokratskim, nego i nedemokratskim sredstvima.

Piše ta peta protuhrvatska kolona npr. u Slobodnoj Dalmaciji da vjerojatno Karamarko i HDZ kada dođe na vlast neće baš klati Srbe po selima, ali da se logori i progoni ne isključuju. O tom specijalnom ratu i plašenju hrvatskog naroda “ustašom” Karamarkov sjajan članak je napisao Ivo Banac u jednom dnevnom listu. U tom članku Ivo Banac sjajno obrazlaže zašto lažni ljevičari danas pokušavaju Franju Tuđmana kojeg su mrzili i kojeg i danas mrze zlouporabiti kao autoritet u borbi protiv sadašnjeg HDZ-a i Tomislava Karamarka.

Hrvatski mediji preplavljeni su različitim Frljićima i Lovrićkama koji izražavaju silnu mržnju prema svemu što je hrvatsko. U specijalnom ratu koju vode protiv hrvatskog naroda, a posebno protiv hrvatskih branitelja ocrnjuju sve temeljne vrijednosti na kojima su branitelji stvarali hrvatsku državu. Frljić piše da “Karamarko sprema potpunu fašizaciju hrvatske kulture”. 100-postotni invalidi se proglašavaju klerofašističkim pretorijancima. Ono što je najopasnije je pokušaj da se provociraju fizički i ulični sukobi s braniteljima. Na sreću hrvatski narod je previše mudar i politički sazrio te vrlo mali broj ljudi nasjeda na Milanovićevu strategiju i specijalni rat protiv Karamarka i HDZ-a. Samo nekoliko desetina kukavičkih crvenih brigadista slom je Milanovićeve političke strategije. Sve više se razgolićuje i politički progon Bandića i Linića. Pobjeda Kolinde Grabar Kitarović znači rehabilitaciju domoljublja. To je i zajednička pobjeda nje i HDZ-a na čelu s Karamarkom. Upravo zato što je to bila rehabilitacija domoljublja pojačali su specijalni rat kako bi domoljubnu retoriku i borbu za istinu o Tuđmanu i Domovinskom ratu proglasili povratkom na ustašluk koji navodno imaju pravo zaustaviti svim sredstvima.

Sudjelovao sam u jednoj emisiji u kojoj je jedna mlada predstavnica antiprosvjedne grupacije koja branitelje tretira kao fašiste toliko pretjerala u svojim lažnim optužnicama da sam napustio emisiju jer joj nisam želio dati legimitet za njezine lažne optužbe i uvrede. Jer da sam ostao i dalje slušati njezine laži i grozne optužbe značilo bi da se slažem, da ima pravo javno takve optužne iznositi. Ustvari mlada osoba je tvrdila da je Karamarko kriminalac i nije odustajala od svojih optužbi ni nakon upozorenja da u demokratskoj državi ne može nitko biti javno optužen kao kriminalac bez sudske presude. Potpisao sam zajedno s Lustigom i Langom i drugima peticiju protiv političkog progona u Hrvatskoj. Smatram da su Milanović i Ostojić osobno odgovorni za politički kaos koji stvaraju te da nisu smjeli dozvoliti, a kamoli stimulirati tzv. antiprosvjednike da u koloni fizički krenu prema braniteljima da bi se s njima obračunali. Milanović ide prema političkom obračunu na nedemokratski način. To je sve vidljivije i sve opasnije. Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar Kitarović na sreću izbjegavaju ući u taj politički obračun i time Milanovića čine još nervoznijim. Ipak vjerujem da i na hrvatskoj ljevici ima dovoljno mudrih glava koje će shvatiti da je došlo vrijeme da izaberu novog lidera jer će Milanović upropastiti ne samo SDP nego i nanijeti ogromne štete Hrvatskoj.

Dakle, već danas se može reći da su Tomislav Karamarko i Kolinda Grabar Kitarović ne prihvaćajući politiku prljavih obračuna koje nameće Zoran Milanović ustvari do nogu porazili Zorana Milanovića.

[ad id=”40551″]

Autor: Zdravko Tomac

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari