Connect with us

Komentar

Špijun kojeg nitko nije volio: Ante Tomić nije bio među uzvanicima na inauguraciji

Objavljeno

on

I dva dana od inauguracije nove hrvatske predsjednice, Kolinde Grabar Kitarović, glavna je tema inauguracija, razlog tome je, naravno, sjajan inauguracijski govor hrvatske predsjednice kojim je iznenadila mnoge, ali i  skandalozan način na koji je inauguraciju popratila takozvana javna televizija, prije svega cinična i nedorasla Elizabeta Gojan te naravno neki ljevičarski mediji, sumanuti portali i prije svega predstečajno spašavani Novi i Jutarnji list.

Svojim svinjarijama na inauguraciju pljunuli su nepravomoćno osuđeni mrzitelj, ponekad podnapiti Boris Dežulović te megaloman Ante Tomić, s kojim očito nešto nije u redu posljednjih tjedana. Je li problem isključivo psihičke naravi, ili se radi o fizičkim problemima zasad nije poznato. To ipak trebaju procijeniti stručnjaci, prije svih liječnici.

Dežulović, kao nepravomoćno osuđeni mrzitelj, nije mogao drugačije, da ne mrzi ne bi imao nepravomoćnu presudu kojom bi, u slučaju da ona postane pravomoćna, mogao osakatiti ‘svoju’ Slobodnu Dalmaciju za više od 300 000 kuna, što je, dakako, dobra vijest, no, Tomić je enigma. Mnogi će reći da se radi o ‘književniku’ koji je frustriran činjenicom da zahvaljujući raspadu Jugoslavije nije uspio ostvariti vojnu karijeru u JNA čiji je bio pitomac te sada napada sve one koji su mu oduzeli planirani generalski čin, a kasnije vjerojatno i čin maršala.

Ante Tomić na Trgu svetog Marka nije bio među uzvanicima kako se posljednjih sati pogrešno misli i kako je konstatirao komunistički svjedok i takozvani analitičar, profesor Žarko Puhovski, kada je uvrijedio Tomislava Merčepa usporedivši ga sa spomenutom individuom.  Merčep je sve samo ne pitomac komunističke JNA, Merčep, naravno, još uvijek nije pravomoćno osuđen.

Naime, Tomić se u centar Zagreba dovukao samoinicijativno, ili po nalogu gazda, posve nevažno, zajedno sa štekom cigareta i u ofucanom šeširu je pratio inauguraciju s bolesnim osmijehom na licu shvaćajući da je zapravo predmet poruga i podsmijeha okupljenih koji nisu krili svoje sažaljenje prema ovom takozvanom književniku koji misli da je Antun Gustav Matoš, ili barem njegova reinkarnacija, iako zarađuje skoro kao Todorić.

Primjerice, na Trgu svetog Marka bio je i Nino Raspudić, koji je dobio pozivnicu i koji uopće nije htio pogledati Tomića, a kamoli s njim razgovarati, što je posebno pogodilo ‘Matoša’ iz EPH i uzrokovalo mu dodatne probleme koji se posljednjih dana gomilaju, a koji se vide i na njegovom zdravstvenom stanju. Nažalost, hitna služba nije se uspjela probiti do Trga svetog Marka te se Tomić bez liječničke pomoći vratio u svoje selo što se kasnije odrazilo na njegovom ‘izvještaju s Trga svetog Marka.’

Možemo nagađati, no, na marginama se govori da je Tomića strašno pogodilo to što nije bilo Ninoslava Pavića i Davora Butkovića, barem ih nitko nije zamijetio, moguće je da su baš tog dana, s obzirom da se radilo o nedjelji i da je vrijeme posjeta, bili u audijenciji kod Ive Sanadera u Remetincu? Nažalost, ako su i bili u Remetincu, nisu tamo ostali.

Gdje je bio Miljenko Jergović ne znamo, no, uvjereni smo da će se ‘Sumnjivo lice’ vrlo brzo samo javiti, i to iz ratom opustošenog Sarajeva, čiji je on bio branitelj, kako bi iznio svoje dojmove iz sedme ruke o inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari