Connect with us

Vijesti

Split – Evakuacija umirovljenika iz Doma za starije i nemoćne osobe

Objavljeno

-

index.hr

Zbog sumnje na koronavirus od sinoć traje evakuacija umirovljenika iz jednog splitskog Doma za starije i nemoćne osobe u kojem ih je smješteno 350. Ovo je prvi slučaj da je zaraza ušla u dom za umirovljenike u našoj državi što dodatno otežava borbu protiv koronavirusa.

– Doznaje se kako je 10 pozitivnih, a 16 ima temperaturu s drugog kata zgrade na kojem je smješteno 50 umirovljenika u domu u Vukovarskoj ulici. Još traje evakuacija u bolnicu na Križinama u Splitu.

Pretpostavlja se da će se testirati svih 50 štićenika i pretpostavljam 20 djelatnika s tog kata. Dom ima prizemlje i 4 kata, iz Splita je javila novinarka HRT-a Vedrana Krstić Ivanišević.

– Upitno je da je kod djelatnika prije nekoliko dana je primjećena povišena temepratura, a upravitelj doma Ivan Škaričić sinoć je izjavio da sumnja da postoji mogućnost i da je netko od djelatnika zaražen. Čim su počeli problemi s širenjem koronavirusa zabranjene su posjete i nitko nije mogao komunicirati između katova. Sada je vidljivo da je bolest ušla u sustav, tu će biti dosta ozbiljnih posljedica. Treba testirati umirovljenike i djelatnike, a postoji mogućnost da je virus ušuljao i na druge katove, vidjet ćemo hoće li se testirati svi, dodala je.

Noćas je Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban noćas je razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem.  Jutros su iz Zagreba krenuli ministar zdravstva Vili Beroš te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kako bi vidjeli što se da učiniti i kave sve mjere treba poduzeti da se ova nepogoda sanira na najbrži i najpogodniji mogući način.

U Hrvatskoj je jučer bilo 60 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što znači da ih je ukupno tisuću 282. Umrla su još dva bolesnika, ukupno 18. Izliječeno je 167 osoba. (HRT)

SDP-ovom Ranku Ostojiću majka je smještena u splitskom domu:

“Evo kako nas lažu! Ušutkavaju novinare! Bravo HDZ! To se od vas i očekuje. Niste bez razloga tamo stavili “poraženog” gradonačelnika Omiša koji za Novu TV izjavi – deset dana imaju simptome. To se prevede u “par” dana! Istina je da 15 dana znate da su ljudi ugroženi! I čekali ste da vam se ne pokvari statistika.

Majka mi je u tom domu i nikad nismo prekršili pravilo ni upute. Vama na dušu! Kako je Božinović rekao – nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi!”, napisao je Ostojić na Facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari