Connect with us

Događaji

Split: Obilježena 28. godišnjica pogibije Josipa Vranića

Objavljeno

-

Foto: HRM / M. Siriščević

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na spomen-obilježju u splitskoj uvali Kašjunima u utorak je obilježena 28. godišnjica pogibije Josipa Vranića, prvoga poginulog pripadnika Hrvatske ratne mornarice u Domovinskom ratu.

Vijence su položila izaslanstva Hrvatske ratne mornarice, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije te članovi Vranićeve obitelji i predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Josip Vranić poginuo je u obrani Splita 24. rujna 1991. u uvali Kašjunima od projektila ispaljenih s agresorskog broda Jugoslavenske ratne mornarice.
Josipov otac Roko Vranić je istaknuo kako je pogibija njegova sina najveća tragedija što može biti. “On se svim srcem angažirao u Hrvatskoj ratnoj mornarici”, rekao je Roko Vranić.

Prvi zapovjednik Josipa Vranića, umirovljeni brigadir Nikola Bokšić je rekao kako je za vojnike najteži gubitak pogibija suboraca.
“Mi vojnici – kad gubimo ljude – to nam je najteže jer kad izgubimo teritorij ili objekt na terenu, znamo kako imamo šansu to vratiti, ali kad izgubimo čovjeka – povratka nema”, rekao je Bokšić. (Hina)

 

Znate li tko je Josip Vranić?

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari