Connect with us

Pregled

Split: Obilježena 30. godišnjica osnutka 141. brigade HV

Objavljeno

-

Foto: MORH/ T. Brandt

Polaganjem vijenaca na braniteljskom groblju na Lovrincu u petak je obilježena 30. godišnjica osnutka 141. brigade Hrvatske vojske u kojoj je tijekom Domovinskog rata bilo angažirano više od deset tisuća branitelja iz Splita i Kaštela.

Vijence su položili župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, zamjenik gradonačelnika Splita Bojan Ivošević, pročelnik županijskog Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Špiro Janović te predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i predstavnici braniteljskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata.

“Nikad ne smijemo zaboraviti doprinos ljudi koji su organizirali osnutak ove brigade prije 30. godina”, rekao je župan Boban. Pri tomu je istaknuo kako se na ovakvim proslavama uvijek sjećamo onih koji su dali svoje živote u stvaranju Hrvatske.

Predsjednik Udruge veterana 141. brigade Split Stanislav Vladušić je istaknuo kako je 141. brigada Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata obišla sva ratišta.

“Tužni smo zbog poginulih suboraca ali i ponosni što smo sudjelovali u povijesnom činu stvaranja Republike Hrvatske koju su sanjale generacije Hrvata,” poručio je Vladušić.

U povodu 30. godišnjice osnutka 141. brigade Hrvatske vojske služena je u samostanu sv. Ante na Poljudu misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari