Pratite nas

Hrvatska

SPLIT: PROSVJED PROTIV HNS-A

Objavljeno

na

‘Tražimo ostavku vodstva HNS-a, ako treba doći ćemo u Zagreb’, “Nije Mussolini, nije ni Tito, neće ni Mamić”, “nećeš razbojniče”, “s Beogradom nema pregovora”, samo su neke od poruka koje su nosili nezadovoljni navijači.

Više od 20 tisuća navijača okupilo se danas na splitskoj rivi kako bi izrazili nezadovoljstvo politikom Hrvatskog nogometnog saveza. Prosvjed je organizirala Torcida uoči utakmice Hajduka i Zagreba koja će se igrati na praznom Poljudu jer se splitski klub kažnjen, javlja Večernji List.

Baklje, transparenti i povici protiv HNS-a redali su se na zakrčenoj rivi. “Nije Mussolini, nije ni Tito, neće ni Mamić”, “nećeš razbojniče”, “s Beogradom nema pregovora”, samo su neke od poruka koje su nosili nezadovoljni navijači.

Okupljenima se prvo obratili bivši tajnik Torcide Stipe Lekić, tajnik udruge ‘Naš Hajduk’ Bojan Islamović te sociolog Benjamin Perasović.

– Svi znamo što nam rade i tražimo ostavke HNS-a. Neki svi odj***, skupa s Mamićem. Ako treba, otići ćemo u Zagreb – rekao je Lekić.

Posebne ovacije dobio je nekadašnji igrač Hajduka Ivo Bego (77) koji se svojedobno sukobio sa Zdravkom Mamićem u loži Poljuda.

Nakon toga su se na pozornicu popeli predsjednik Hajduka Marin Brbić, sportski direktor Goran Vučević, šefica nadzornog odbora Branka Ramljak, član nadzornog odbora Nikola KoceićBilan i predsjednik Skupštine Vinko Radovani.

– Ovo je glas za Hajduk i glas protiv nepravde. Ovo je jedno veliko dosta. Danas smo jedinstveni i ustali smo protiv nepravde. Obećavam da vam Hajduk neće okrenuti leđa. U povijesti smo pretrpjeli i veće nepravde pa ćemo i ovo – rekao je Koceić-Bilan.

VL/Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari