Connect with us

Politika

Split: Protivnici covid potvrda traže tematsku sjednicu Županijske skupštine

Objavljeno

-

Foto: Hina

Skupina građana nezadovoljna uvođenjem covid potvrde okupila se u petak ispred sjedišta Splitsko-dalmatinske županije te u razgovoru sa županom Blaženkom  Bobanom zatražila sazivanje tematske sjednice Županijske skupštine posvećene epidemiološkim mjerama.

Župan Boban im je kazao da postoji mogućnost sazivanja tematske sjednice Županijske skupštine i da je to regulirano poslovnikom o radu.

“Postoji pravilnik po kojem se saziva tematska sjednica i mogu vas uputiti na Poslovnik o radu županijske Skupštine u kojem se jasno vidi kako se sazivaju tematske sjednice županijske Skupštine,” rekao je  župan Boban skupini građana okupljenih ispred sjedišta Splitsko-dalmatinske županije.

Nezadovoljna skupina građana je županu Bobanu, između ostalog, rekla kako se uvođenjem covid potvrde diskriminiraju građani koji se ne žele cijepiti.

Boban im je uzvratio kako je on na izborima dobio legitimitet da kao župan zastupa sve stanovnike Splitsko-dalmatinske županije – one koji se žele ili ne žele cijepiti, koji imaju jedan ili drugi stav, ali i da je dužan provoditi odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

“Jednako tako, ja ili bilo tko drugi tko je izabran na izvršnu dužnost dužan je provoditi odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite ili bilo koje druge razine nadležne za javnu upravu – to je moja zakonska obveza”, poručio je župan.

Župan Boban je podsjetio kako je on “unatoč dva cijepljenja, imao covid, ali dva dana s fibrom 37” te da je zahvalan znanosti što je došla do cjepiva protiv covida.

Rekao je, pozivajući se na medijske napise i znanstvene izvore, da je prenosivost zaraze covidom 20 puta veća kod onih koji se nisu cijepili nego kod onih koji su se cijepili.

Nezadovoljni građani su, pak, rekli kako su “mediji pristrani kada se bave covid epidemijom” te su pozvali novinare i medije da objavljuju istinu, to jest sva stajališta i radove koji u vezi covid epidemije postoje.

Boban je također kazao kako se kao župan zauzima za dobrobit Splitsko-dalmatinske županije i istaknuo da je trenutačno “situacija u splitskoj bolnici kaotična”.

Zamoljen da komentira stajalište gradonačelnika Sinja Mire Bulja koji ne poštuje odluku o uvođenju covid potvrda, župan Boban je kazao kako je i Bulj izabran voljom građana, ali da je kao izabrani dužnosnik “također dužan poštivati odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite i zakone”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari