Connect with us

Politika

Splitski SDP i neovisni vijećnik A. Franić osudili Ivoševićeve prijetnje novinarki

Objavljeno

-

Verbalne prijetnje koje je zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević uputio urednici gradske rubrike Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić oštro su u odvojenim reakcijama osudili splitski SDP i neovisni vijećnik Ante Franić koji je zatražio i ostavku zamjenika gradonačelnika.

“SDP Split oštro osuđuje svaki oblik nasilja, a kada takvo nasilje dolazi s pozicije vlasti i kada je usmjereno prema novinarima, riječ je o vrlo opasnom činu s ciljem zastrašivanja i ušutkavanja,” napisao je splitski SDP na svojoj Facebook stranici.

Napominju da je Split ozbiljan grad i zaslužuje minimum digniteta od onih koji ga predstavljaju.

Neovisni vijećnik Ante Franić ocijenio je da zamjenik gradonačelnika Ivošević još jednim u nizu divljačkih napada ozbiljno narušava dignitet funkcije koju obnaša.

“Nakon antisemitskih napada, prijetnji prebrojavanjem obiteljskih stabala zaposlenih u gradskim službama, vrijeđanja i ismijavanja s ljudima na tržnicama, Facebook komentara kojima se prijeti i ruga dvoznamenkastom broju otkaza koje planira uručiti zaposlenicima gradskih službi, došao je red i na novinare.” napisao je Franić na svojoj Facebook stranici.

Od gradske vlasti zatražio je da pozove Ivoševića na ostavku. “Vrijeme je za odgovornost, prvenstveno gradonačelnika Puljka (i onog trećeg, ako ga se išta pita), te koalicijskih partnera, osobito Mosta i (ne)Pametno koji se uvijek iščuđavaju i traže alibije, da uskrate podršku Bojanu Ivoševiću i pozovu ga na ostavku!,” istaknuo je Franić.

Zbog teksta koji je u utorak objavila “Slobodna Dalmacija” o posađenom stablu u Park-šumi Marjanu nakon 30-ak godina, zamjenik gradonačelnika Ivošević verbalno je zaprijetio urednici Nikolini Lulić, priopćile su u srijedu te splitske dnevne novine.

Slobodna Dalmacija ocijenila je da je riječ o potpuno neprihvatljivom obliku komunikacije te o nedopustivom pritisku na taj dnevnik i zaposlenike.

Zamjenik gradonačelnika Ivošević napisao je na društvenoj mreži grada Splita da je posađeno prvo stablo na Marjanu, i to u posljednjih 30- ak godina, te da je to prvi put u njegovu životu da se u toj park-šumi organizirano sade stabla.

Nakon toga u Slobodnoj Dalmaciji objavljen je tekst u kojem se navodi tko je, kada i zašto još prije sadio stabla na Marjanu, nakon čega je Ivošević nazvao redakciju i verbalno se grubo obrušio na urednicu Lulić zaprijetivši im da će im se “napiti krvi”. (Hina)

Gnjusan ispad splitskog dogradonačelnika, Ivošević prijetio novinarki: ‘Napit ću vam se krvi’

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari