Connect with us

Politika

Splitski SDP-ovci zatečeni: Milanović raspustio splitski ogranak SDP-a

Objavljeno

-

Neslužbenu vijest da je Predsjedništvo SDP-a u subotu na zatvorenom sastanku u Crikvenici raspustilo splitski ogranak SDP-a koju su objavili neki mediji, zatekla je i veoma iznenadila splitske SDP-ovce, osobito zato što je odluka donesena na Dan Grada.

[ad id=”93788″]

Dogradonačelnica Splita Aida Batarelo vijest o raspuštanju splitskog ogranka doznala je od novinara i ostala zatečena. Rekla je da “nema pojma” ni o čemu takvome jer je u protokolu s premijerom i ostalim gostima na ručku u Lori.

“To znači, ako je to istina, da ja u ovom trenutku više nisam članica SDP-a. Ako su slučajno raspustili tijela, ja to ne znam jer nemam nikakvih informacija osim ovoga što ste mi vi rekli”, izjavila je novinarima koji su tražili potvrdu i komentar vijesti koju je objavio portal Novoga lista i preuzeli drugi mediji. 

“Znači da je članstvo tu, a da nisu članovi predsjedništva i gradskog odbora. Zaista moram vidjeti. Ne znam što se događa, a što se god dogodilo da dogodilo nije mi drago što je to na dan grada”, kazala je dogradonačelnica Batarelo.

Upitana može li se to shvatiti kao kazna za nepodupiranje, na nedavnim unutarstranačkim izborima, predsjednika stranke Zorana Milanovića već Zlatka Komadine, odgovorila da ne smatra to opomenom niti kaznom, već statutarnim pravom predsjednika.

“Zaista mi je ovo prvi glas i od ovoga vam više ništa zaista ne mogu reći. Naravno da ću sada i ja provjeriti o čemu se točno radi”, rekla je za Hinu dogradonačelnica.

Novi list je objavio u 15 sati neslužbenu informaciju da je Predsjedništvo SDP-a raspustilo tijela i organe gradske organizacije Split, a Glavnom odboru predložilo da se raspusti cjelokupno članstvo splitksoga ogranka, što bi, navodi se, značilo da 500-tinjak ljudi, zajedno s predsjednikom i gradonačelnikom Ivom Baldasarom, više nisu članovi stranke. Za povjerenika, koji ima zadatak ponovno učlanjivati u stranku, imenovan je Darko Parić, piše Novi list.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari