Pratite nas

Najave

Spomen područje Jasenovac – Komemoracija za žrtve komunističkog režima stradale nakon 1945. g.

Objavljeno

na

Komemoracija za žrtve komunističkog režima stradale nakon 1945. g., odn. nakon završetka Drugog svjetskog rata

U ponedjeljak, 01. svibnja 2017. g., na blagdan Svetog Josipa Radnika, zaštitnika Hrvatske, bit će u 10:30 sati, održana svečana komemoracija za sve žrtve logora Jasnovac stradale od partizanskih i komunističkih zločinaca nakon 1945. godine, odn. nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Na komemoraciji, u kojoj će uz saborskog zastupnika generala Željka Glasnovića sudjelovati pučki tribun Božidar Alić, predstavnica Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Zorica Gregurić, predsjednik Srpske pravedne stranke Nenad Vlahović i drugi, bit će izgovorena molitva, položeno cvijeće i zapaljene svijeće te će, uz prigodno slovo i kulturno-umjetnički program, biti odana počast svima na ovome mjestu umorenim Hrvatima, Nijemcima, Romima, Židovima i Srbima.

Nakon toga bit će također odana počast hrabrim vitezovima HOS-a koji su položili svoje živote u obrani domovine tijekom Domovinskoga rata, te će biti položeno cvijeće i zapaljene svijeće kod spomen ploče u njihovu čast.

P R O T O K O L

– 08:00h – Okupljanje i polazak ispred KD Vatroslava Lisinskog;

– 09:45h – Dolazak u JUSP Jasenovac;

– 10:30h – Molitva za umorene žrtve komunističkog režima (Predmoli Z. Gregurić);

– 10:35h – Polaganje vijenca i paljenje svijeća;

– 10:45h – Antun Gustav Matoš: Kip Domovine (govori B. Alić)

– 10:40h – Kratko prigodno slovo (general Ž. Glasnović…);

– 11:20h – Polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod spomen-ploče stradalim pripadnicima HOS-a

– …

– 11:30h – Povratak u Zagreb

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

Pohod kardinala Vinka Puljića Slavoniji

Objavljeno

na

Objavio

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić pohodit će sa svojim suradnicima u utorak, 24. rujna 2019. godine Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju.

Kardinala Puljića će tom prigodom u uredu gradonačelnika Vinkovaca u 12 sati primiti gradonačelnik Ivan Bosančić. Prije toga susreta kardinal će posjetiti i dvije obiteljske vinkovačke tvrtke. Nakon toga kardinal Puljić odlazi u Vukovar gdje će se u Palači Srijem sastati s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem.

Iz Vukovara nadbiskup Puljić odlazi u Osječko-baranjsku županiju gdje je u 15 sati predviđen posjet tvrtci Saponia d.d. Osijek i susret s predsjednikom uprave Damirom Skenderom. U sjedištu Osječko-baranjske županije u 16 sati kardinala će primiti župan Ivan Anušić na čiji poziv kardinal dolazi u grad Osijek.

U velikoj vijećnici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije nakon sastanka sa županom  s početkom u 17 sati kardinal Puljić održati će tribinu o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, te će se nakon tribine susresti sa  gradonačelnicima i načelnicima, lokalnim gospodarstvenicima, te vijećnicima Županijske skupštine.

Nakon završetka tribine kardinal Vinko Puljić predvoditi će svetu misu u 18,30 sati u župnoj crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Osijeku u zajedništvu s domaćim župnikom Ivicom Martićem.

Antun Ivanković

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

Branitelji iz cijele Hrvatske okupljaju se sutra u Vukovaru zbog suđenja Marijanu Živkoviću

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji se okupljaju sutra u Vukovaru, prosvjeduju zbog suđenja Marijanu Živkoviću.

POZIV SVIMA – VIDIMO SE U VUKOVARU!

Sutra u 9 sati ujutro u Vukovaru na Općinskom sudu, sudi se hrvatskom heroju Marijanu Živkoviću. Sudi mu se za razbijanje mrske ćirilične ploče, a terete ga i za rušenje ustavnopravnog poretka i napad na službenu osobu.

Zaprijećena kazna zatvorom je 12 godina. Treba li napomenuti kako Marijan ima 80 godina, kako su dva njegova sina poginula za Hrvatsku i kako za jednim još uvijek traga.

Ova nakaradna vlast jednako onoj prošloj uložila je 4 godine truda, resursa i javnog novca kako bi progonila Marijana zbog opravdanog čina razbijanja protuustavno postavljene ćirilične ploče, umjesto da sav napor uloži i otkrivanje ratnih zločinaca ubojica Marijanovih sinova i pronalazka drugog Marijanovog sina.

Ne smijemo šutiti,, ne smijemo dopustiti da ovako postupaju s našim očevima. Dođimo sutra u što većem broju, dajmo podršku i stanimo uz našeg Marijana! Zagreb stiže!

Zorica Gregurić

 

Karolina Vidović Krišto: Nećete vjerovati, opet su Marijana pozvali na ročište – Agresija se nastavlja kroz hrvatske vlasti

 

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari