Pratite nas

Najave

Spomen područje Jasenovac – Komemoracija za žrtve komunističkog režima stradale nakon 1945. g.

Objavljeno

na

Komemoracija za žrtve komunističkog režima stradale nakon 1945. g., odn. nakon završetka Drugog svjetskog rata

U ponedjeljak, 01. svibnja 2017. g., na blagdan Svetog Josipa Radnika, zaštitnika Hrvatske, bit će u 10:30 sati, održana svečana komemoracija za sve žrtve logora Jasnovac stradale od partizanskih i komunističkih zločinaca nakon 1945. godine, odn. nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Na komemoraciji, u kojoj će uz saborskog zastupnika generala Željka Glasnovića sudjelovati pučki tribun Božidar Alić, predstavnica Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Zorica Gregurić, predsjednik Srpske pravedne stranke Nenad Vlahović i drugi, bit će izgovorena molitva, položeno cvijeće i zapaljene svijeće te će, uz prigodno slovo i kulturno-umjetnički program, biti odana počast svima na ovome mjestu umorenim Hrvatima, Nijemcima, Romima, Židovima i Srbima.

Nakon toga bit će također odana počast hrabrim vitezovima HOS-a koji su položili svoje živote u obrani domovine tijekom Domovinskoga rata, te će biti položeno cvijeće i zapaljene svijeće kod spomen ploče u njihovu čast.

P R O T O K O L

– 08:00h – Okupljanje i polazak ispred KD Vatroslava Lisinskog;

– 09:45h – Dolazak u JUSP Jasenovac;

– 10:30h – Molitva za umorene žrtve komunističkog režima (Predmoli Z. Gregurić);

– 10:35h – Polaganje vijenca i paljenje svijeća;

– 10:45h – Antun Gustav Matoš: Kip Domovine (govori B. Alić)

– 10:40h – Kratko prigodno slovo (general Ž. Glasnović…);

– 11:20h – Polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod spomen-ploče stradalim pripadnicima HOS-a

– …

– 11:30h – Povratak u Zagreb

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

Predstavljanje knjige ‘Neretva 93’ i obrana Vrdi autora Marinka Sose Zvijezde

Objavljeno

na

Objavio

U utorak 12. veljače 2019. godine u kinodvorani u Grudama u 18 sati upriličit će se predstavljanje knjige „NERETVA 93“ i OBRANA VRDI, autora brigadira Marinka Sose Zvijezde, ratnog zapovjednika brigade Viteza Ranka Bobana Grude.

Knjigu će predstaviti fra Ante Marić, Ivan Šimić, Petar Majić i Marinko Sosa. U glazbenom dijelu programa nastupit će učenici OGŠ Grude, a program će voditi Ivana Bošnjak.

Ova knjiga je izašla u nakladi Matice hrvatske – Ogranak Grude. Opisuje ratne strahote iz minuloga Domovinskog rata, kad su hrvatski branitelji, osobito bojovnici Vrdi i grudske brigade stali u obranu Domovine i spasili i obranili planirani veliki prodor mudžahedinskih snaga na zapadnu Hercegovinu, Dalmaciju i dolinu Neretve sve do mora.

Između ostaloga u uvodu u knjigu autor je napisao: „Ovo su priče sudionika zbivanja 1993. godine, tijekom zločinačkog nauma Armije BiH da akcijom – napadom „Neretva 93.“ izađu u selo Vrdi, ovladaju Mostarom i rijekom Neretvom, te tako okupiraju sve zaključno s Neumom.

Zato sam i odlučio u ovu našu knjigu staviti zapovijed koja se temelji na već izdanoj i odobrenoj akciji „Neretva 93.“ potpisanoj od zločinca Sefera Halilovića.

Kako ćete moći pročitati, „Odbrane narodnih prava Vrdi 93“ potpisuje drugi zločinac Zuka Ališpago. Znamo da smo Božjom pomoći i našom hrabrošću spriječili zločince u njihovoj zlokobnoj namjeri.

Možete zamisliti što bi hrvatski puk čekalo i kakav zločin nakon Uzdola i Grabovice bi doživjeli tisuće onih koji bi se našli na putu ovih zločinaca.“

Ostalo zanimljivo štivo možete pročitati u ovoj vrijednoj knjizi!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

Predstavljanje knjige Marlona Macanovića ‘Viktor, kardinalova pobjeda’ u Splitu na Stepinčevo

Objavljeno

na

Objavio

U povodu 120. obljetnice rođenja Alojzija Viktora Stepinca (8. svibnja 1898.) i 20. godišnjice njegova proglašenja blaženim (3. listopada 1998.), u Splitu će biti predstavljena knjiga Marlona Macanovića “Viktor, kardinalova pobjeda”.

Predstavljanje knjige će se održati na Stepinčevo, 10. veljače, u 20 sati u Franjevačkom klerikatu o. Ante Antića na Trsteniku.

Uz uvod mr. sc. don Šimuna Doljanina i završnu riječ vjeroučitelja Mirka Jurića, autor na 232 stranice donosi sve bitne događaje iz blaženikova života (rođenje, mladost, školovanje, ređenje, imenovanje za zagrebačkog nadbiskupa i kardinala, zbivanja uoči Drugoga svjetskog rata, te samoga rata i poraća, utemeljenje Caritasa, osnivanje Karmela u Brezovici, uzništvo u Lepoglavi i Krašiću, itd.).

Knjigu “Viktor, kardinalova pobjeda” predstaviti će doc. dr. fra Domagoj Runje, prof. Mate Šimundić te autor Marlon Macanović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari