Pratite nas

Najave

Spomen područje Jasenovac – Komemoracija za žrtve komunističkog režima stradale nakon 1945. g.

Objavljeno

na

Komemoracija za žrtve komunističkog režima stradale nakon 1945. g., odn. nakon završetka Drugog svjetskog rata

U ponedjeljak, 01. svibnja 2017. g., na blagdan Svetog Josipa Radnika, zaštitnika Hrvatske, bit će u 10:30 sati, održana svečana komemoracija za sve žrtve logora Jasnovac stradale od partizanskih i komunističkih zločinaca nakon 1945. godine, odn. nakon završetka Drugog svjetskog rata.

Na komemoraciji, u kojoj će uz saborskog zastupnika generala Željka Glasnovića sudjelovati pučki tribun Božidar Alić, predstavnica Koordinacije braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Zorica Gregurić, predsjednik Srpske pravedne stranke Nenad Vlahović i drugi, bit će izgovorena molitva, položeno cvijeće i zapaljene svijeće te će, uz prigodno slovo i kulturno-umjetnički program, biti odana počast svima na ovome mjestu umorenim Hrvatima, Nijemcima, Romima, Židovima i Srbima.

Nakon toga bit će također odana počast hrabrim vitezovima HOS-a koji su položili svoje živote u obrani domovine tijekom Domovinskoga rata, te će biti položeno cvijeće i zapaljene svijeće kod spomen ploče u njihovu čast.

P R O T O K O L

– 08:00h – Okupljanje i polazak ispred KD Vatroslava Lisinskog;

– 09:45h – Dolazak u JUSP Jasenovac;

– 10:30h – Molitva za umorene žrtve komunističkog režima (Predmoli Z. Gregurić);

– 10:35h – Polaganje vijenca i paljenje svijeća;

– 10:45h – Antun Gustav Matoš: Kip Domovine (govori B. Alić)

– 10:40h – Kratko prigodno slovo (general Ž. Glasnović…);

– 11:20h – Polaganje cvijeća i paljenje svijeća kod spomen-ploče stradalim pripadnicima HOS-a

– …

– 11:30h – Povratak u Zagreb

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Najave

MLADI USTALI ZA SLOBODU, A PROTIV CENZURE: Sami uz predstavu organiziraju i zabranjeno predavanje Julienne Bušić

Objavljeno

na

Objavio

U srijedu 12. prosinca 2018. godine s početkom u 19:30 sati, u kinu Forum u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić, održat će se predavanje Julienne Bušić i kazališna predstava ”Tko je ubio Zvonka Bušića” nastala prema tekstu novinara i kolumnista Tihomira Dujmovića.

Tekst predstave je scenski adaptirao Robert Kurbaša, koji u predstavi nastupa zajedno s Anom Vilenicom kojoj je alternacija Lucija Dujmović. Riječ je o iznimnoj, emotivnoj, ljubavnoj i domoljubnoj priči, koja svjedoči o uzvišenim idealima te bezuvjetnoj ljubavi prema domovini, ali i o nevjerojatnoj ljubavi dvoje velikih ljudi, te je već polučila uspjeh i kod publike i kod kritike.

Prije predstave, mladi i svi drugi zainteresirani, imati će priliku poslušati i predavanje o kojem se već jedno vrijeme govori u medijima, a to je neodržano i za neke očito sporno predavanje Julienne Bušić koje se trebalo održati u srednjoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu 26. studenog.

Julienne Bušić održati će predavanje na temu ”Za što ste se spremni žrtvovati?” Organizator događaja je ZKHS (Zavičajni klub hercegovačkih studenata,) a podržali su ih i drugi kolektivi mladih kao što je inicijativa Hrvatski studenti protiv nepravde.

Svoj dolazak najavili su predstavnici drugih studentskih udruga, a organizatori posebno pozivaju učenike srednje škole Vladimir Prelog. Prije predavanja i predstave studenti će dijeliti edukativne materijale vezane za slučaj Zvonka i Julienne  Bušić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Najave

Prosvjedni hod protiv Marakeškog sporazuma

Objavljeno

na

Objavio

U nedjelju 09.12. u 12 sati, u Splitu, održati će se prosvjedni hod protiv Marakeškog sporazuma s polaznim mjestom Trg Gaje Bulata (ispred crkve Gospe od Zdravlja), hodom Marmontovom ulicom do Rive.

Prosvjedni hod je u organizaciji grupe građana grada Splita i inicijative Hrvatski Bedem.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari