Connect with us

Herceg Bosna

Sportska Hercegovina: U Ljubuškom Boks, u Širokom Košarka

Objavljeno

-

Večeras će se u gradskoj dvorani u Ljubuškom održati istinski boksački spektakl. Ovo “spektakl” se često koristi za slične događaje, pa je postalo otrcano, no “Profi Boxing Night” uistinu zaslužuje takvu titulu. Naime, gledatelji u dvorani u Ljubuškom te oni koji će to pratiti preko Federalne televizije imat će priliku vidjeti čak devet boks mečeva,

a po prvi put na tlu Bosne i Hercegovine, vrlo vjerojatno i bivše Jugoslavije, čak dvije borbe bit će za svjetsku titulu.
– Osam profesionalnih borbi, jedan amaterski meč rijetko se mogu vidjeti na jednom mjestu. Potrudili smo se dovesti odlične borce, a ono što je najbolje jest to da će sve borbe biti izjednačene. Uvjeren sam da će sve borbe biti odlične, kazao je Mirko Skoko, poznati boksački promotor i “matchmaker”, jedan od najzaslužnijih što će se ovako nešto održati u Bosni i Hercegovine.
Svjetsku titulu u kruzer kategoriji po WBF verziji brani Marino Goleš, a hrvatskom boksaču protivnik će biti Mađar Peter Hagyes. Osim ove borbe za svjetsku titulu borit će se bosanskohercegovačka boksačica Irma Balijagić-Adler i Kenijka Jane Kavulani. Ulog je WBF titula prvakinje svijeta u perolakoj kategoriji, a meč je predviđen na 10 rundi. Domaća boksačica se nada da meč neće otići u svih 10 rundi, iako Kavulani u karijeri nije izgubila nijedan meč nokautom.
– Svi moji mečevi na domaćem tlu održani su upravo u Hercegovini. Od onog u kojem sam se borila zimus u Mostaru imala sam još jedan u Njemačkoj. Protiv Kenijke neće biti nimalo lako, jer radi se o iskusnoj boksačici, koja dobro zna što radi. Nadam se da ću uz potporu navijača osvojiti svjetsku titulu, istaknula je Sarajka.
Iako su ova dva meča borbe za svjetsku titulu, čak nisu ni šlager večeri. Prije Irme i Kenijke Kavulani u ring će izići mostarski boksač Emil Markić i Turčin koji boksa za Njemačku Ata Dogan.
– Radi se o vrlo iskusnom boksaču, koji vrlo dobro “stoji” u ringu. Niži je od mene i pokušat ću ga držati na distanci, kazao je Markić zahvalivši se unaprijed navijačima koji su zbog njega već pokupovali puno karata.
– Hvala svima koji će me bodriti, a hvala i organizatoru na pozivu i prilici da dođem do nove pobjede.
Posljednja borba večeri privlači i najviše pozornosti u Hercegovini. Nekadašnji višestruki državni prvak u olimpijskom boksu Damir Beljo više nego uspješno uplovio je u profesionalne vode. Mostarac je dobio svih svojih osam borbi, od čega šest nokautom. Međutim, meč protiv Nijemca Marcela Zellera u Ljubuškom bit će mu možda i najteži u dosadašnjoj karijeri.
– Bit će to meč u superteškoj kategoriji, a moj protivnik je više od 10 kilograma teži od mene. Zeller je poznato ime u boksu i nije protivnik kojeg smiješ podcijeniti. Stilovi su nam slični, ali nemam namjeru taktizirati. Ući ću u meč kao i dosad, agresivno od početka, a što meč bude više odmicao, smatram da su mi šanse veće, naglasio je Beljo.

 

Ulaznice se prodaju odlično, dolaze i hrvatski reprezentativci

 

Ulaznice za večerašnji spektakl puštene su u pretprodaju još početkom tjedna i to u dva mostarska kafića. Prema riječima organizatora Ante Primorca, do petka je prodano 700 ulaznica, što je pokazatelj da će dvorana u subotu navečer biti prepuna.
– Uvjereni smo da će biti puna dvorana, jer gledatelji će imati što vidjeti. Mjesec dana smo se pripremali za ovu subotu, doveli smo dobre boksače i sigurni smo da će svi vidjeti odlične mečeve, kazao je Primorac dodavši kako će posebni gosti u subotu navečer biti članovi hrvatske nogometne reprezentacije, jer je nekoliko reprezentativaca izrazilo želju pogledati uživo mečeve.

 

Raspored borbi
Domagoj Knez (HRV) – Jure Majić (BiH)    do 91kg, 3 runde*
Ante Šiljeg (HRV) – Miroslav Čembi (BiH)    do 76 kg, 4 runde
Peter Hagyes (MAĐ) – Marino Goleš (HRV)    do 91,7 kg, 12 rundi
Adill Susidi (SRB) – Semir Bajović (BiH)    do 72,5 kg, 4 runde
Aleksandar Kuvač (SRB) – Nikola Matić (BiH)    do 72,5 kg, 4 runde
Dejan Ismić (BiH) – Predrag Kovačević (SRB)    do 72,5 kg, 4 runde
Ata Dogan (TUR) – Emil Markić (BiH)    do 79,6 kg, 6 rundi
Jane Kavulani (KEN) – Irma Balijagić-Adler (BiH)    do 57,3 kg, 10 rundi
Marcel Zeller (NJEM) – Damir Beljo (BiH)    do 81,7 kg
* amaterski meč

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari