Connect with us

Iz Svijeta

Spriječen teroristički napad tijekom vojne parade u Londonu

Objavljeno

-

Britanska policija spriječila je u subotu teroristički napad pripadnika Islamske države tijekom vojne parade povodom Dana oružanih snaga u Londonu, nakon što je od novinara dobila podatke plana, piše britanski tisak.

[ad id=”68099″]

The Sun navodi da je jedan od vođa ogranka Islamske države dao zadatak novinaru tog lista, koji se lažno predstavio kao terorista, da izvrši napad tijekom vojne parade.

Britanski premijer David Cameron rekao je novinarima da će mjere sigurnosti biti pojačane tijekom javnih skupova, kao što je vojna parada i godišnja gay parada, koja će također biti održana u subotu, prenosi agencija AP.

Šef policijske antiterorističke službe Mark Rowley rekao je da su mjere sigurnosti pojačane “u svjetlu posljednjih događaja, a ne kao odgovor na neku određenu pretnju.

U Britaniji je i dalje na snazi drugi najviši stupanj opasnosti od terorizma, što znači da se teroristički napad smatra veoma vjerojatnim.

Obavještenje o planu terorista tijekom Dana oružanih snaga uslijedilo je dan nakon što je u napadu u Tunisu ubijeno 39 osoba, od kojih su najmanje osmoro Britanci.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari