Connect with us

Iz Svijeta

Spriječili atentat na Zelenskog: ‘Uništili smo čečensku skupinu ubojica’

Objavljeno

-

Foto: facebook (ilustracija)

Iz Kijeva su priopćili da su informaciju o specijalnom odredu poslanom da ubije predsjednika Ukrajine, dobili od – ruskih obavještajaca…

Tajnik Ukrajinskog nacionalnog vijeća za sigurnost i obranu Oleksiy Danilov kazao je kasno sinoć na državnoj televiziji da su ukrajinske sigurnosne snage dobile informaciju o pokušaju ubojstva predsjednika Volodimira Zelenskog. Vijest prenose brojne zapadne agencije, kao i službeni ukrajinski državni izvori na društvenim mrežama, prenosi RTL

“Elitna skupina Kadrovita, koja je došla ovdje s isključivom namjerom da eliminira našeg predsjednika, uništena je direktnim udarom”, kazao je Danilov, a onda iznio posebnu informaciju:

“Mogu vam reći da smo informaciju (o skupini poslanoj da ubije predsjednika, op.a.) primili od predstavnika FSB-a koji nemaju želje sudjelovati u ovom krvavom ratu.”

“Kadroviti” su inače paramilitarna organizacija iz Čečenije, poznata po brojnim zločinima, odana čečenskom predsjedniku Ramzanu Kadirovu, a koji je pak potpuno lojalan vlastima Vladimira Putina.

O Kadrovitima i njihovim postrojbama posljednjih dana stizale su što službene, što neslužbene vijesti da ih se šalje u Ukrajinu. Prije tri dana pojavila se vijest da je u Ukrajini ubijen Magomed Tušaev, general specijalnih snaga iz Čečenije.

Navodilo se da je Tušaev poginuo kad su snage Ukrajine kod aerodroma Hostomela otvorile žestoku paljbu po konvoju od 56 tenkova, pritom ga “desetkujući”. Među poginulima, navodilo se, bio je i Tušaev.

Također, na samom početku invazije vojske Ruske Federacije na Ukrajinu, u Groznom, glavnom gradu Čečenije, upriličena je smotra elitnih jedinica snaga tamošnjeg predsjednika Kadirova, o čemu je posvjedočilo nekoliko agencija, između ostalog AP sa svojim fotografijama, prenosi RTL

O planovima ubojstva Zelenskog se inače u Kijevu upozoravalo još od prvih trenutaka invazije što ju je naredio Putin. U tom kontekstu predsjednik Ukrajine čak je svojim kolegama, šefovima država članica EU-a, prije nekoliko dana poručio da je “ovo možda posljednji put da ga vide uživo”.

Američki dužnosnik: Ruski napad na Kijev u zastoju, znakovi niskog morala

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari