Connect with us

Šport

Sramota je preblaga riječ za ovo

Objavljeno

-

Jučer su se vrlo jasno mogle primijetiti dvije vrlo indikativne činjenice:

Prvo – nacionalni nogometni savez HNS je pri odluci o domaćinstvu utakmica hrvatske nogometne reprezentacije opet (očekivano i još prošle godine najavljeno) zaobišao Maksimir i glavni grad svih Hrvata. Hrvatska metropola je ostala bez hrvatske reprezentacije. Hoće li i bez Dinama?

Zagreb je valjda jedina europska metropola bez adekvatnog stadiona za odigravanje međunarodnih utakmica najviše razine. Sramota je preblaga riječ za to!

A drugo – Hrvatska je vjerojatno jedina država na svijetu gdje ljudi bježe sa stadiona kad je prolom oblaka. Ovo se zorno pokazalo na sinoćnjoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka između Dinama i ciparske Omonije, kad su ionako malobrojni gledatelji na zapadnoj maksimirskoj tribini mahom bježali kad je počeo ljetni pljusak.

Hoće li i kada odgovornima u Gradu Zagrebu i u gradskoj Skupštini zazvoniti alarm za uzbunu i hitno djelovanje?

Uljuđeni, natkriveni, moderni, samoodrživi stadion s pratećim sadržajima nije luksuz, to je civilizacijsko pitanje! A GNK Dinamo ga je voljan riješiti bez zadiranja u sredstva poreznih obveznika.

Mi u inicijativi za stadion “Dinamo za Maksimir” uskoro još intenzivnije nastavljamo sa svojim djelovanjem i aktivnostima na ostvarenju cilja oko kojeg smo se i okupili. Prava borba tek počinje, najavili su iz Inicijative Dinamo za Maksimir.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari