Pratite nas

Reagiranja

Sramotna i opasna presuda Suda BiH protiv Tvrtka Milovića

Objavljeno

na

Nečuvenu presudu donio je Sud BiH – osporili su imenovanje Tvrtka Milovića za urednika dokumentarnog programa na BHT1. U presudi se kaže kako “Milović nije ispunjavao niti jedan od uvjeta natječaja, a to je besprijekorno poznavanje novinarskog kodeksa, uređivačkih načela, svjetskih standarda novinarstva“.

Objašnjenje je to od kojega se svakom novinaru može samo smrznuti mozak! Naime, da bi bilo tko za bilo koga točno i nedvosmisleno mogao utvrditi da nešto poznaje ili ne poznaje potrebno je uraditi odgovarajuće testove. Kao na fakultetu, vaše znanje se ocjenjuje sukladno rezultatima koje ste pokazali na testovima znanja, piše Jurica Gudelj, Dnevnik.ba

Pouzdano znamo da Milović na Sudu BiH nije ispunjavao nikakve testove i stoga nije jasno temeljem čega je Sud BiH mogao donijeti ovakvu presudu.

No, ono što jest poznato je da je Milović postao žrtva hajke bošnjačko-građanske radikalne javnosti čim se počelo spominjati da će se prijaviti na natječaj za urednika dokumentarnog programa državne televizije. Miloviću je zamijerano sve i svašta, a najviše to što je upozorio da se uveličava broj djece stradale tijekom rata u Sarajevu. To je odmah označeno kao fašizam. Ta kako će drugačije?

Milović je naime dirnuo u omiljenu bošnjačku disciplinu – friziranje broja žrtava da bismo danas bili što jadniji i što veće žrtve pa da temeljem toga izvlačimo neki kapital od stranaca. I to im jako dobro ide. Zato je Milovićeva opaska bila opasna za bošnjačko-građansku javnost. Kao da ima neke razlike između jednog uzaludno nevino stradaloga čovjeka i cijelog čovječanstva…

Spomenuta hajka bila je žestoka – vodili su je bošnjački radikali šešeljevskog tipa poput Emira Suljagića i njegovih satelita okupljeni po opskurnim portali, ali i mainstream portali poput Klixa a jedna takva „veličanstvena hajka“ nije naravno mogla proći ni bez Federalne TV. Posebna je tu uloga bila portala Klix čije su stranice s komentarima bile pravo „blago“ mrziteljskih komentara, poziva na linč i ubojstvo ne samo Milovića nego Hrvata općenito. I Srba također.

Stvar je vrhunac doživjela kad se u priču uključila strukovna novinarska udruga BH novinari. Riječ je o udruzi koja bi trebala voditi računa o zaštiti novinara i novinarske neovisnosti kao i zaštiti same profesije. Međutim, umjesto da kolegu štite od hajke i poziva na linč, oni su se aktivno uključili u hajku.

BH novinari su čak tužili BHT Sudu BiH zbog imenovanja Milovića a Sud BiH je imenovanje osporio.

Objašnjenje je, kako smo vidjeli, naprosto debilno.

No, nije Milović kriv zbog nepoznavanja „novinarskog kodeksa, uređivačkih načela i svjetskih standarda novinarstva“ u što nas uvjerava Sud BiH, nego je kriv jer je politički Hrvat koji radi u Sivom domu u Sarajevu.

Milović nikad nije skrivao svoja politička stajališta, nego ih je, kao novinar s integritetom, uvijek jasno artikulirao. Uvijek je upozoravao da bez politički, pravno i ustavno jednakopravnih konstitutivnih naroda (uključujući i Hrvata) ne može biti ni stabilne BiH.

To je njegov glavni krimen.

U Sarajevu čovjek s takvim stavom nema što tražiti. To nam je pokazao i dokazao Sud BiH.

Također, Sud BiH je ovime legalizirao svaku buduću hajku na Hrvate. Umjesto da presuđuje onima koji vode hajke, ova institucija presuđuje žrtvi hajke!

To je previše čak i za BiH.

Jurica Gudelj/Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

Lili Benčik: Otvoreno pismo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

Objavljeno

na

Objavio

Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku

Poštovana g. Predsjednice!

Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku.

Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i  snagom vlasti agresivno namećete  izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju ” Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”

Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a , jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije( ( to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.

“Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističku( četničku) , nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.

Gđo Predsjednice moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, nezavisne , suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!

Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izžviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991.godine, kao i vas u Pazinu  na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam.

Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana , Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22.ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolo, pisao pismo sinu Miroslavu ( sva tri sina su mu svećenici Miroslav preminuo 2004,  Vjekoslav preminuo 2015 i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili. ubili i bacili u nepoznatu fojbu.
Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.

Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih , pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!

Sa poštovanjem Lili Benčik, Pula

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Reagiranja

Šajeta prozvao Škoru: Među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno

Objavljeno

na

Objavio

Šajeta: Znate li one strane tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj.

Popularni istarski kantautor Šajeta na svom Twitter profilu prokomentirao je predsjedničku kandidaturu svog estradnog kolege Miroslava Škore, objavljujući crticu iz života poslovno-estradnog svijeta.

Sudeći po sadržaju objave, Škoro na Šajetin glas ne treba računati.

– Znate li one STRANE tvrtke koje utjeruju dugove našim građanima, koje otkupljuju od banaka i sličnih? E pa Škoro se svojedobno gorljivo zalagao da i ZAMP svoje dužnike proda jednoj takvoj! Na sreću nije prošlo, jer među nama kompozitorima ima i onih koju Hrvatsku vole iskreno, napisao je na svom profilu Dražen Turina Šajeta, prenosi Novi list.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari