Pratite nas

Pregled

SRAMOTNA ŠUTNJA: Ovakvu Hrvatsku stvorila je UDB-a

Objavljeno

na

Takozvani ‘zakon o Perkoviću’ pokazao je svu bijedu i sramotu hrvatskih takozvanih udruga koje se navodno bore za ljudska prava, ali i hrvatskih medija koji šute o sramoti koju je pogodila Hrvatsku pod krinkom borbe za hrvatske branitelje, a zapravo je riječ o zaštiti okorjelih udbaša kojima se sada kao olakotna okolnost uzima to što su surađivali s Tuđmanom, kao da je on imao izbora, ovi danas ga imaju, prvi predsjednik je morao razgovarati s Miloševićem, ovi to, upravo zahvaljujući Franceku, ne moraju.

[dropcap]K[/dropcap]ad je trajao progon generala Gotovine sve udruge, štetočine koje su na jaslama hrvatskih građana, su urlikale kako Hrvatska ne smije biti talac samo jednog čovjeka,  naravno, neusporedivo je uspoređivati hrvatske časnike s jednim, bilo kojim,  udbašem.  Danas šuti Josipović,  to je najznakovitije budući da pojedini mediji zapravo njega vide glavnom sivom eminencijom operacije spašavanja Perkovića i to ne samo zato što su uz Josipovića notorni Dejan Jović i sin velikoga Jože, Saša Perković. Šuti čak i HHO.

Čime ih to stari udbaš drži u šaci i da li je doista udbaška hobotnica toliko moćna danas u 21. stoljeću da čitavu zemlju drži u rukama na vratima Europske unije i ako je tome tako što bi se dogodilo da se kojim slučajem za vrijeme Domovinskog rata krenulo obračunavati s mračnom prošlošću?  Koliko je samo hrvatskih branitelja osuđeno zbog zločina iz vremena velikosrpske agresije da bi danas ratni profiteri branili udbaše pod izlikom da se njihovim procesuiranjem ugrožava antifašistički pokret, što je stupidno budući kako su udbaši bili najmanje zaslužni za slom fašizma.

Zašto smo onda izručivali hrvatske branitelje i koje će to smrdljivo fašističko smeće, ujedno i ratni profiteri, reći da su hrvatski branitelji manje važni od udbaša i da je njih, za razliku od udbaša, trebalo izručiti? Zar izručenje hrvatskih branitelja nije bilo ugrožavanje Domovinskog rata?  Prvi klavirist Domovinskog rata, najpoznatiji ZAMP-ovac u Hrvata, Ivo Josipović u čitavom ovom cirkusu odigrao je najskandalozniju ulogu, a mediji, uključujući i takozvanu javnu televiziju kuma Radmana, šute, šute udruge, zapomažu samo građani.

tinolovkanews

facebook komentari

Pregled

VELIKO TRGOVIŠĆE: Vijenci kod rodne kuće dr. Tuđmana – najvećeg sina Hrvatskog zagorja i cijele Lijepe Naše!

Objavljeno

na

Objavio

Photo: Zagorje International

Predstavnici HDZ-a iz šest sjeverozapadnih i središnjih županija (Krapinsko-zagorske, Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke) zajednički su u povodu 18. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položili vijence i zapalili svijeće kraj njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću.

Zlatnim slovima u knjizi povijesti

Predsjednik međimurskog HDZ-a i (nacionalni) potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat naglasio je da je na svima nama, koji danas uživamo u slobodi, njegovati povijesnu istinu i prenositi je našoj djeci:

A istina je jedna i jedina: moderna hrvatska država temelji se na Domovinskom ratu te učenju i djelu dr. Franje Tuđmana! Da nije bilo hrvatskih branitelja i dr. Tuđmana, ne bi bilo ni naše slobode!

Član Predsjedništva HDZ-a i gradonačelnik Zaprešića (Zagrebačka županija) Željko Turk istaknuo je da je sloboda nešto najsvetije, a ime prvoga hrvatskog predsjednika zlatnim je slovima upisano u knjigu naše nacionalne povijesti.

S trajnom zahvalnošću

Krapinski gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Krapine Zoran Gregurović – ne skrivajući emocije – govorio je o najvećem sinu Hrvatskog zagorja i cijele Lijepe Naše:

Moramo njegovati uspomenu na prvoga hrvatskog predsjednika, da se s trajnom zahvalnošću prisjećamo svega što je za Hrvate napravio, ali i da poučavamo mlade ljude o tome kako je nastala naša država i koliko je nemjerljiva bila povijesna veličina dr. Tuđmana.

Neizmjerno ponosni na dr. Tuđmana

S neizmjernim ponosom mi Zagorci i svi Hrvati prisjećamo se našega dr. Tuđmana – izjavio je za hdz.hr Alen Gerek, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije:

Dr. Tuđman najveći je državnik kojeg smo mi Hrvati imali u svojoj burnoj i slavnoj povijesti. Samostalna Hrvatska njegov je trajni spomenik!

U župnoj crkvi u Velikom Trgovišću proslavljena je potom sveta misa zadušnica za pokojnog predsjednika Franju Tuđmana.

JARNJAK: I TEŠKO BOLESTAN, NIJE MOGAO PRESTATI RAZMIŠLJATI O BUDUĆNOSTI HRVATSKE!

U Velikom Trgovišću bio je i Ivan Jarnjak, jedan od najbližih suradnika pokojnog predsjednika. Prisjetio se dana kada je s dr. Tuđmanom prije 18 godina, nekoliko mjeseci prije njegove smrti, posjetio rodno mu mjesto:

Kroz glavu mi prolaze misli o svim susretima s pokojnim predsjednikom i svemu što je učinio za Hrvatsku. A učinio je najviše! Zajedno smo ovdje, kod njegove rodne kuće, bili 1999. godine. Poslije toga dr. Tuđman više nikad nije bio u Velikom Trgovišću.

Preplavljuju me osjećaji – upravo smo na ovom mjestu toga poslijepodneva proveli divne trenutke, razgovarajući o Zagorju, o našim prekrasnim bregima, našoj Hrvatskoj, o tome što još trebamo napraviti. I kada je znao da je teško bolestan, nije mogao prestati razmišljati o budućnosti hrvatske države.

Dr. sc. Franjo Tuđman – Veličanstven čovjek u strašnom vremenu

Predsjednica: S ponosom se sjećamo prvog predsjednika

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Predsjednica: S ponosom se sjećamo prvog predsjednika

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u nedjelju je, u povodu godišnjice smrti Franje Tuđmana, istaknula je kako se hrvatski narod u domovini i diljem svijeta, i svi hrvatski državljani s poštovanjem i zahvalnošću sjećaju svojega prvog predsjednika.

“Duboko vjerujući u svoj narod, ujedinio je domovinsku i iseljenu Hrvatsku na programu ostvarenja povijesnog cilja – stvaranja slobodne i neovisne hrvatske države. Bio je čovjek jasne političke vizije, strateg i državnik”, stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

S obzirom da je danas i Međunarodni dan ljudskih prava, ustanovljen kao spomen na donošenje Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, predsjednica naglašava kako su stvaranjem neovisne države, hrvatski narod i svi građani dobili politički okvir za njezino ispunjenje i za stvaranje društva u kojemu će dostojanstvo i prava svake osobe biti zaštićena, u zajedničkoj odgovornosti promicanja općega dobra.

Predsjednica je jutros položila vijenac i zapalila svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika u povodu 18. obljetnice njegove smrti. (Hina)

Dr. sc. Franjo Tuđman – Veličanstven čovjek u strašnom vremenu

Plenković: Tuđmanova ostavština je vizionarska okupljajuća politika u nezahvalnim međunarodnim okolnostima

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari