Connect with us

Komentar

Sramotno i žalosno: Zbog neznanja Milanovićeve vlade na proslavi Oluje diplomatski poentira Srbija!

Objavljeno

on

Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač sinoć je telefonom za televiziju N1 iz Washingtona komentirao istupe Aleksandra Vučića i Milorada Dodika vezano za proslavu 20. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja, odnosno vojni mimohod u Zagrebu 4. kolovoza. Ali i reakcije pojedinih ministara Milanovićeve vlade.

[ad id=”68099″]

Donosimo ključne poruke dr. Kovača:

Vučić jako dobro zna da je izvorište zla rata u Hrvatskoj bilo u Miloševićevoj Srbiji koja je na Hrvatsku pokrenula oružanu agresiju. Hrvatska je morala vojnim putem vratiti okupirana područja. Oluja je donijela mir! Spriječila je mogući genocid u Bihaću i bila je najvažnija osnova za potpisivanje Daytonskih sporazuma.

Vjerujem da ćemo jednog dana dostići neku platformu koja će omogućiti da Srbija vrlo jasno shvati što je radila 90-ih u Hrvatskoj i da će taj dijalog dovesti do boljih odnosa dviju zemalja. Žalosno je i sramotno da je Vlada RH svojim neznanjem dovela do toga da umjesto da poentira na diplomatskom planu proslavom Oluje – sada poentira Srbija. Ova vlada ne samo da nije sposobna riješiti gospodarske probleme, već je Hrvatsku dovela u diplomatski „ćorsokak“. To je loše za imidž Hrvatske!

Kotromanović je rekao ono što sam i ja rekao – da je Oluja bila oslobodilačka i donijela mir. Te omogućila postizanje mirovnih sporazuma iz Daytona. Gospodin Karamarko je – kao predsjednik HDZ-a – upozoravao da ovo nametanje vojne parade neće dobro završiti jer za tako nešto treba obaviti temeljite pripreme i diplomatske konzultacije. A ne ovako – vrlo neprofesionalno.

Ne bih se opterećivao porukom međunarodne zajednice – nego sam prisiljen konstatirati da se Vlada pokazala toliko nespretnom u diplomatskoj priči da je dovela sebe u situaciju da joj se otkazuje dolazak na takvu jednu proslavu. To je – nedopustivo!

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari