Pratite nas

Reagiranja

Sramotno je da srpski “zečevi” brane Šešelja, a optužuju Tuđmana

Objavljeno

na

Srpski mediji javljaju da je Koalicija udruženja izbjeglica, koja djeluje u Srbiji, 16. studenoga, objavila priopćenje u kojem ističu da se ne slažu s ocjenom predsjednika Republike Hrvatske Josipovića da je politika radikala Vojislava Šešelja bila uzrok rata i svih stradanja, već da je režim Franje Tuđmana imao glavnu odgovornost za rat na području Hrvatske.(sic!)

FAH-Hb065936beogradseseljprosvjedRiječ je o jadnim ljudima, za koje je i njihov lider, balkanski krvnik Slobodan Milošević, svojedobno izjavio da su pobjegli kao “zečevi” te da bi ih manje stradalo da su ostali i branili tzv. Krajinu nego da su organizirano, čim su čuli “prvi hrvatski top” pokrenuli svoje traktore i put – Beograda. Vjerovali su da će ih nakon “bježanije” njihovi zemljaci, Srbi, dočekati raširenih ruku, kad tamo i od njih su dobili što su tražili. I oni su ih proglasili dezerterima i kukavicama, što ustvari i jesu.

Članovi Koalicije, na čelu s njihovim predsjednikom Miodragom Lintom, lažu, odnosno ne govore istinu da je “strateški cilj Tuđmanovog režima bilo stvaranje etnički čiste Hrvatske države bez ili sa što manje Srba”. Oni smatraju da je taj cilj mogao biti ostvaren samo ratom i podsjećaju da su Srbi na nasilan i nedomokratski način izbačeni iz Ustava 1990. kao konstitutivan narod i svedeni na manjinu.

Oni su potom uvjereni da Srbija treba voditi politiku aktivne zaštite ljudskih i nacionalnih prava Srba zapadno od Drine i Dunava, da izgrađuje najbliže odnose sa Republikom Srpskom i aktivno pomaže prognanim Srbima prigodom povratka njihovih imovinskih i drugih prava te da dobiju naknadu štete, kao i da se procesuiraju ratni zločini nad Srbima i riješi pitanje nestalih osoba.

Što na to odgovoriti jadnim “srpskim zečevima”? Kao prvo, oni namjerno zaboravljaju tko je u Domovinskom ratu bio agresor, ili što je uzrok, a što su posljedice. Kad spominju ratnog zločinca i krvnika Vojislava Šešelja također se ne sjećaju njegove uloge u ubojstvima, protjerivanju i zastrašivanju hrvatskih građana. Podsjetit ćemo “zečeve” tek na jednu od niza njegovih izjava izrečenu za vrijeme rata u Baranji, u Jagodnjaku, – “svakog tko kaže da to nije srpska zemlja treba ubiti kao kera”. Pored toga, taj krvnik je svoj zločinački ratni put na Hrvatsku počeo porukama o “budućoj zapadnoj granici Velike Srbije na relaciji Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica, a među nizom teškim optužbi našla se i ona o ubojstvima nevinih Hrvata (kojima nisu dozvolili da ni traktorima pobjegnu) na Ovčari, pokraj Vukovara.

Hrvatska država je već obnovila na tisuće srpskih kuća, oslobodila na tisuće srpskih ratnih zločinaca, a vi koji ste, kako je rekao Milošević, pobjegli poput “zečeva” tražite i da se procesuiraju i hrvatski branitelji, a ne tražite da se recimo procesuira Šešelj i njemu slični. Tko je, poštovani “zečevi” razorio Vukovar, Škabrnju, Osijek, Viroviticu, Đakovo, Novu Gradišku, Voćin, Vinkovce, Dubrovnik i još niz drugih gradova i sela. Tko je godinama obavljao zločine u Kninu, palio hrvatska sela, otuđivao hrvatska bogatstva? Koliko je samo nevinih Hrvata završilo u srpskim koncentracijskim logorima u Srbiji, Crnoj Gori i BiH?

Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman vas je pozvao da ostanete, da ne bježite poput “zečeva”, ali vi ste organizirano (!) odlučili otići, a po putu su vas gazili i srpski tenkovi! Sve ste to zaboravili. Ističete nekakvu suradnju s Republikom Srpskom. A iz te tzv. Republike koja je nastala na krvi baš vi, srpski “zečevi”, kad god ste mogli i imali prigode, istjerali ste na desetine tisuća nevinih Hrvata koji se još do danas ne mogu vratiti u svoje domove niti dobiti ikakvu odštetu.

I na kraju, usporedite današnji položaj Srba u Hrvatskoj i onih koji žive u Srbiji.

Mladen Pavković

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari