Connect with us

Politika

Srb poručio Ćoriću, Tepešu i Đapiću: Nemojte se kandidirati, neću ni ja

Objavljeno

on

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Danijel Srb poručio je u petak kako pravaši, odnosno stranke desnice trebaju zajedno izaći na prijevremene parlamentarne izbore, ali bez onih koji su zapreka tom zajedništvu, a to su čelnici pravaših stranaka koje je pozvao da odustanu od kandidiranja.

„Spreman sam na svaki oblik osobne žrtve za uspjeh HSP-a i vrijednosti koje zastupam, no za okupljanje hrvatske desnice to, nažalost, neće biti dovoljno ukoliko to ne učine i drugi, pa ponavljam svoju poruku Ćoriću, Đapiću i Tepešu“, rekao je Srb i spomenute pozvao da se ne kandidiraju na parlamentarnim izborima.

„Tada neću ni ja i ostvarit će se svi uvjeti za zajedništvo. To je put kako možemo zajedno izići na parlamentarne izbore“, izjavio je Srb na konferenciji za novinare u Osijeku.

Taj prijedlog, tvrdi, nije prihvatljiv samo onima koji gledaju sebe i vode politiku sebe radi, a ne radi poreznih obveznika, Hrvata koje načelno predstavljaju.

“Od svojih stavova neću odstupiti“, bio je decidiran Srb.

Predsjednik HSP-a je također upozorio na pojavu internetske peticije i plakata s porukom „Nacionalni interes je priznanje, a ne laž“, u organizaciji „petokolonaša s ciljem osude operacije Oluja i zahtjevom za isprike Srbiji i Srbima za Oluju“.

“Nedopustivo je da takvo nešto imamo u javnom prostoru i to treba hitno ukloniti! Pa kome se mi više imamo ispričavati i dodvoravati“, upitao se Srb, priopćili su iz HSP-a.

Peticiju isprike žrtvama vojno-redarstvene operacije ‘Oluje’ koja se spominje u priopćenju HSP-a, pokrenula je Inicijativa mladih za ljudska prava u Hrvatskoj. U pismu koje su u petak uputili uredništvima, objašnjavaju da se radi o simboličkom aktu jer je, kako ističu, bez obzira na kontekst, činjenica da su u ‘Oluji’ ubijeni brojni civili i nevini ljudi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR