Pratite nas

Vijesti

‘Srbi još uvijek sanjaju osvajanje Hrvatske do Karlobaga; s četiri S razorili su Vukovar, a naša Vlada pritisnuta zapadnim silama žali za bratstvom i jedinstvom’

Objavljeno

na

“Ovo je još jedna drskost Srba, oni su sa četiri slova S napali i razorili Vukovar, to su slova pod kojima su divljački uništavali taj grad”, kaže Šibl te dodaje kako Srbi nisu dovoljno kažnjeni premda su prouzorčili sve ratove na Balkanu, stoga naš sugovornik razumije ogorčenje Hrvata. Neki Srbi još uvijek sanjaju da osvoje Hrvatsku do Karlobaga, a pokazatelj toga su i nedavni povici na košarkaškom prvenstvu koje se održalo u Vukovaru “Ovo je Srbija”. Što su gore od toga mogli napraviti, pita se čelnik Jedino Hrvatske.”Ovaj narod zna što su mu Srbi radili, a naši političari nisu niti svjesni što rade”, poručio je Milovan Šibl.

Reakcije na prosvjede u Vukovaru zbog uvođenja dvojezičnih natpisa među mnogim predstavnicima srpske vlasti ne jenjavaju. Po ovom pitanju ponovno se oglasio jedan od njih. Riječ je o Milošu Aligrudiću, članu delegacije Skupštine Sribije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Europe. I on je također imao potrebu iskritizirati Hrvatsku povodom prosvjeda u gradu na Dunavu.

“Mnogi od vas i ne znaju da su hrvatski i srpski jezik dva toliko slična jezika da se razumjemo bez ikakvog prijevoda, a da je ćirilično pismo bilo cijenjeno i prihvaćeno čak i od strane hrvatskih katoličkih monaha- franjevaca u 19. stoljeću”, kazao je Aligrudić na plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine Savjeta Europe u Strasborugu. U priopćenju Demokratske stranke Srbije čiji je član on je također govorio i o tome da, osim verbalnog zalaganja, hrvatske vlasti nisu učinile konkretne korake da se događaji kao što su nasilno skidanje ploča s ćiriličnim pismom ne ponove. Podsjetio je i na poštivanje prava nacionalnih manjina, kao i na njihovo pravo na službenu uporabu njihova jezika i pisma u sredinama i mjestima u kojima žive u značajnijem  broju vrijednost tekovine suvremenih demokratskih sistema.

Na ove ponovne prozivke od strane srpskih političara oglasio se čelnik Jedino Hrvatske Milovan Šibl. “Ovo je još jedna drskost Srba, oni su sa četiri slova s napali i razorili Vukovar, to su slova pod kojima su divljački uništavali taj grad”, kaže Šibl te dodaje kako Srbi nisu dovoljno kažnjeni premda su prouzorčili sve ratove na Balkanu, stoga naš sugovornik razumije ogorčenje Hrvata. Neki Srbi još uvijek sanjaju da osvoje Hrvatsku do Karlobaga, a pokazatelj toga su i nedavni povici na košarkaškom prvenstvu koje se održalo u Vukovaru “Ovo je Srbija”. Što su gore od toga mogli napraviti, pita se čelnik Jedino Hrvatske.

Osvrnuo se i na tezu da su srpski i hrvatski slični jezici. “Svi slavenski jezici su slični, ali to ne treba gledati na taj način jer naš se jezik za razliku od srpskog sastoji i od narječja”, objašnjava naš sugovornik. Dodaje kako Srbi imaju hegemonijalne težnje te vjeruju da su Hrvati zapravo Srbi katoličke vjere. Naši političari trebali bi prozivkama od strane srbijanskih političara stati na kraj, ali Šibl vjeruje kako se to neće dogoditi. “Naši političari poslušnici su zapadnih centara moći koji ponovno žele stvoriti Jugoslaviju pod imenom Zapadni Balkan, ali ovaj put umjesto Slovenije doći će Albanija”, strahuje naš sugovornik te dodaje kako je taj termin politička izmišljotina. Pita se Šibl i s kojim smo susjedima toliko bliski kao sa njima te pojašnjava kako Slovenci neće biti dio Zapadnog Balkana jer je EU jasno postavila granicu između njih i Hrvatske, a njegovoj tezi u prilog ide i to što je Slovenije prije Hrvatske postala članicom Unije, dok se težilo tome da mi i Srbi uđemo istovremeno, što se na koncu na sreću ipak nije dogodilo radi nereda u Srbiji zbog Kosova.

Međutim, svaka Josipovićeva rečenica i sada počinje tako da ćemo se mi pobrinuti da u EU uđu i ostali koji još nisu, a sve je to dodaje odredio zapad. Zbog svega navedenog naši su političari blagi prema Srbima. Nikolić je, objašnjava Šibl, četnik i time se ponosi, a našem Josipoviću smeta ustaško znakovlje kod nekolicine dječaka u Čavoglavama i na Thompsonovom koncertu. “Ovaj narod zna što su mu Srbi radili, a naši političari nisu niti svjesni što rade”, poručio je Milovan Šibl. S njegovim tvrdnjama suglasna je i pravašica Ruža Tomašić. Čelnica HSP-a dr. A. Starčević pita se je li ovaj srpski političar prijavio EU i srpska rušenja po Vukovaru. “Zločini se moraju očistiti i razjasniti bez toga stvari u Vukovaru ne mogu krenuti dalje”, uvjerena je naša sugovornica te dodaje kako joj se čini da nitku iz Vlade ne reagira na ovakve srpske izjave zato što im je izgleda žao što je nestalo bratstvo i jedinstvo.

“Srbi žele prikazati da smo svi jednako krivi i odgovorni za rat i pri tom štite svoje interese”, kaže Tomašić te naglašava da po Vukovaru još uvijek slobodno šetaju silovatelji i oni koji su činili zločine. “Mi imamo problema samo s jednom manjinom, ali Srbi u Hrvatskoj moraju prihvatiti da demokracija znači i odgovornost. Ako je ovo njihova država neka je poštuju, ako nije neka idu u Srbiju i tamo rade što god hoće”, poručila je Tomašić za kraj.

IvaM/dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Krvnici Karadžić i Mladić žderu prasetinu u Haagu

Objavljeno

na

Objavio

Prije dva dana bili smo svjedoci opskurne kazališne predstave koju je uz pomoć svojih odvjetnika Tribunalu u Den Haagu i publici priredio balkanski mesar, krvnik i zločinac optužen za genocid i etničko čišćenje, Ratko Mladić. 

Kako bi izbjegao čitanje presude, taj ljudski šljam kojega Srbi nazivaju „narodnim herojem“ (to mogu samo oni, nitko drugi) Ratko Mladić, poduzeo je sve: od kuknjave zbog lošeg zdravlja, do pokušaja prekida zasjedanja galamom i na kraju napuštanjem sudnice, u nadi da će izricanje biti odloženo. Međutim, za divno čudo, ovoga puta Sudsko vijeće nije nasjelo i krvniku je pročitana osuđujuća presuda i to najteža – doživotna robija. Mada i 10 takvih kazni ne bi bile dovoljne za krvnika tog kalibra, žene iz Srebrenice i preživjele žrtve njegovih pokolja zadovoljne su što su doživjele kakvu-takvu zadovoljštinu.

Kako pišu srbijanski mediji s ponosom veličajući glavne protagoniste genocida u B i H Radovana Karadžića i Ratka Mladića – jer genocid je u zadnjih 150 godina sastavnica srpske nacionalne ideologije i ponos nacije, ili točnije pretežitog dijela te nacije – dvojica krvnika provela su večer uoči izricanja presude Mladiću u gozbi, odnosno krkanju prasetine, a povodom slave Radovana Karadžića „Aranđelovdana“. (http://www.alo.rs/ratko-i-radovan-jeli-pecenje-pred-presudu/132406).

Kojemu se to bogu klanjaju i u što vjeruju monstrumi poput njih zna valjda samo Srpska pravoslavna crkva koja poslovično, već stoljećima prednjači u ideologiji genocida i osvajanja zemalja drugih naroda, što je protivno i Bogu i kršćanskoj vjeri.

I ne samo to. Srpska pravoslavna crkva tradicionalno posvećuje krvnike, koljače i zločince, pa je za očekivati da u dogledno vrijeme i ova dvojica monstruma postanu njezini „svetitelji“ (kao što su već postali fašist, antisemit i antikrist Nikolaj Velimirović Žički, njegov kolega također fašist i zločinac Joanikije Lipovac, četnički koljači Milorad Vukojičić Maca, Slobodan Šiljaki mnogi drugi). Četnički vođa i koljač Draža Mihailović već se s njima nalazi na ikonama Srpske pravoslavne crkve, a to je siguran put ka „posvećenju“. Dakle, to je kod njih tako. I tu pomoći nema.

Nakon što se nakrkao prasetine (s Radovanom) i nalokao brlje, krvnik Mladić se ujutro pojavio pred Sudskim vijećem žaleći se na visoki krvni tlak. U njegovu korist lagali su, naravno i odvjetnici koji ga brane, ali provjerom je utvrđeno da se nikako ne radi o kritičnom stanju i da je tlak zločinca Ratka Mladića normalan (unatoč krkanju prasetine).

Tako je taj ljudski smrad na kraju ipak osuđen, nažalost, bez spominjanja brojnih masovnih zločina što ih je počinio u Hrvatskoj. Kakva-takva zadovoljština za narod iz Srebrenice, ali daleko je to od pravde.

Srbija likuje što je još jednom kilavi i nemušti Haag zažmirio i nije pogledao istini u oči, te izbjegao dati joj zasluženo mjesto u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Birokratima u Den Haagu najvažniji su, naravno, interesi velikih sila koje u vuku konce u Tribunalu.

Nama pak ostaju Dodik, Vučić, Dačić, Vulin, Šešelj i ostala srpska bagra sastavljena od nekoliko milijuna sljedbenika Ratka i Radovana, kojima su krvnici i izvršitelj genocida nacionalni junaci i ponos!?

Daj Bože da ne bude tako, ali svi su izgledi da će s njima ipak imati posla i naša djeca.

Zlatko Pinter

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Haški sud proglasio Ratka Mladića krivim i osudio ga na DOŽIVOTNI zatvor!

Objavljeno

na

Objavio

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu donio je nepravomoćnu presudu Ratku Mladiću i odredio mu doživotnu kaznu zatvora za Ratka Mladića.

Ratni zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, osoba čije je ime postalo sinonimom za najteže ratne zločine počinjene na europskom tlu nakon Drugog svjetskog rata, konačno se danas suočio s pravdom na koju se čekalo više od dva desetljeća.

Haški sud proglasio ga je, između ostalim, krivim za genocid te osudio na doživotnu kaznu zatvora.

Raspravno vijeće Haškoga suda u utorak je proglasilo krivim zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora

 

Mladić je proglašen krivim za deset od 11 točaka optužnice. Oslobođen je odgovornosti za prvu točku koja ga je teretila za genocid u šest općina istočne BiH jer je vijeće utvrdilo da zločini počinjeni u tim općinama ne predstavljaju genocid. Proglašen je krivim za genocid u Srebrenici, za progon, istrebljenje, ubojstva, deportacije i nečovječna djela kao zločine protiv čovječnosti te za ubojstva, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje pripadnika UN-a za taoce kao ratne zločine. Zločini su se događali na području BiH od 1992. do 1995.


Ratko Mladić je zbog ometanja postupka izbačen iz sudnice. Pogledajte trenutak izbacivanja Ratka Mladića iz sudnice:

 

General Rahim Ademi: Mladićev veliki vojni poraz kod Šibenika

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari