Connect with us

Vijesti

Srbi se ‘saglasili’

Objavljeno

-

Stav Vlade Republike Srpske (RS) je dati uvjetnu suglasnot za potpisivanje ugovora o graničnim prijelazima s Republikom Hrvatskom i sporazum o pograničnom prometovanju s Hrvatskom, ali da se nakon toga izvrše korekcije i ispoštuju interesi RS-a, potvrdila je entitetska premijerka Željka Cvijanović.[pullquote_right]Vlada RS dala “uvjetnu suglasnost” za potpisivanje ugovora s Hrvatskom[/pullquote_right]
Naglasila je kako se ovim pitanjem jučer i jutros bavila entitetska vlada zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem te ocijenila kako je došlo do različitih zlouporaba kada su u pitanju procedure koje su prethodile pripremama za potpisivanje ovih ugovora.

“Predstavnici RS-a nisu bili uključeni u taj proces i nisu uvaženi interesi njenih gospodarstvenika i poljoprivrednika imajući u vidu gdje su raspoređeni prijelazi” kazala je ona. Stav Vlade RS-a je izvršiti korekcije.

“Ali, znajući kako je 1. srpanj veoma blizu i kako bi to moglo imati negative posljedice po sve, stav Vlade RS-a je uvjetno dati suglasnost da se potpišu ugovori, ali nakon toga ide u ozbiljnu korekciju kako bi se ispoštovali interesi RS-a koja je oštećena strana i želimo da se to ispravi” kazala je Cvijanović.

Dnevnik.ba

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari