Pratite nas

U potrazi za Istinom

Srbi su topništvom pomagali Bošnjacima protiv Hrvata u napadu na Mostar!

Objavljeno

na

Arif Pašalić - ilustracija: Kamenjar.com

Danas je 15. rujna a to znači da je prošlo točno 25 godina od nastanka ovog dokumenta na 4 stranice, a riječ je o dokazu iz predmeta šestorke kojeg je uvela obrana generala Praljka pod brojem 3D00740, odnosno o zapovjedi “Komandanta 4, korpusa Armije BiH” Arifa Pašalića za napad na Mostar. (dokument možete vidjeti u nastavku teksta)

Dakle, kao i svaku jugo-oficirski dokument počinje kenjažama i halucijanacijama o nekakvom “dejstvovanju ustaške artiljerije” kako bi se izmislio povod za napad, a onda im izdaje zapovjed za napad na Mostar. Ono što je zanimljivo kod ovog dokumenta je točka 4. na trećoj stranici ovog dokumenta gdje jasno piše:

“4. Dejstva jedinica 4. korpusa podržava artiljerijska skupina iz rejona Rošci planine i raspoloživa artiljerijska jedinica dejstvom po planu artiljerijskih vatri i po zahtjevu podčinjenih na novouočene ciljeve”

Postoji još par videa koji cenzura nije makla s you tubea iako ih je dobro “sakrila” pa primjerice do ovog videa ne možete doći preko pretraživača, tu je odmah na početku objašnjeno o čemu je riječ:

Dakle ta “artiljerijska grupa iz rejona Rošci planine” su Srbi, odnosno tzv. VRS (vojska republike srpske).

Po muslimanskoj liniji zapovjedanja Pašalić kao “Komandant korpusa” trebao bi biti svega jednu kariku udaljen od Izetbegovića (ne po tada važećem Ustavu BiH da se razumijemo, sad pričam o tome što je bilo u stvarnosti, a u stvarnosti je Armija BiH bila muslimanska vojska kojom je zapovjedao Alija Izetbegović) samo “glavni štab” odnosno Rasim Delić.

Dakle , ova dva dokumenta (14.19. 1993. osim pokolja u Uzdolu dogodio se još jedan vrlo bitan događaj za pravilno tumačenje cijele situacije. Naime, tog dana Tuđman i Izetbegović u Ženevi su potpisali dva sporazuma, jedan javni:
http://www.slobodanpraljak.com/…/PLANOVI_SPORAZUMi_…/156.pdf  I drugi, tajni sporazum
http://www.slobodanpraljak.com/…/PLANOVI_SPORAZUMi_…/157.pdf )

u kojima Izetbegović potpisuje s Tuđmanom prekid vatre, isti dan događa se masakr u Uzdolu, a već sutradan drugi čovjek ispod njega u vojnom lancu zapovjedanja (opet, koji je sve samo ne legalan i legitiman, jer tu treba svakako spomenuti u “načelnika generalštaba” Sefera koji nje tu negdje stalno, a formalno kao nije nigdje, ia ta teleća priča prođe haški sud i on bude oslobođen za ova dva pokolja u Grabovici i Uzdolu) izdaje zapovjed za napad i na službeni dokument stavlja da će ih srpsko topništvo poduprijeti u napadu.

This slideshow requires JavaScript.

Zapamtite dakle taj odnos Izetbegovića prema Hrvatima, jer vidjet ćete kako se ponašao nakon sporazuma sa Srbima kojeg će potpisati na sutrašnji dan prije 25 godina.

U isto vrijeme, dok se sprema opći muslimanski napad uz potporu srpskog topništva (ali i srpsku logistiku, o tome nešto više idućih dana), u Republici Hrvatskoj, kod Gospića se odigrava zapravo ne odigrava, događa se što se nikad nije dogodilo, a to je nepostojeća bitka kanadskog bataljuna UNPROFOR-a protiv 9. gardijske brigade HV-a. ( https://www.jutarnji.hr/…/sablasti-medackog-dzepa-…/3238748/ )

Interesantan je termin izmišljanja nepostojeće bitke od strane Kanađana. Za Kanađane nije sporno da su više od svih unproforaca od Srba popušili spiku o “genocidnim ustašama” i tako su se ponašali.

Ne samo u Hrvatskoj, vi ste nekoć mogli gledati snimke kako zapovjednik kanadskih snaga u BiH general Lewis MacKenzie s Karadžićem krevelji na brdima iznad Sarajeva odakle se dolje u gradu ubijaju civili a čak je bio optuživan da se Srbima znao pridružiti u silovateljskim poduhvatima, ali svejedno, i možda baš zbog toga, to se dogodi dan nakon pokolja u Uzdolu koji i dalje nije dovoljan onom što se kolokvijalno naziva međunarodnom zajednicom da počne razmatrati muslimanske zločine nad Hrvatima u BiH “od Bugojna do Mostara”, nego i dalje pritišće Hrvatsku zbog nepostojećih ratnih zločina, a od danas i zbog nepostojeće bitke koja je tad bila tumačena kao “napad na snage UN-a”, što vam u međunarodnoj zajednici tešklo može donijeti dobar image.

Na kraju, 17.-og HV se povukla iz Medačkog džepa a Srbi i Muslimani krenuli su svom silom na Hrvate u Mostaru pa neretvom sve do Jablanice i onda dalje preko Prozora i Uskoplja sve do Bugojna…

Predrag Nebihi/Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

U potrazi za Istinom

Video – Iskaz Marka Juriča u DORH-u

Objavljeno

na

Objavio

Protiv Marka Juriča, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog navodnog “pozivanja na nasilje i mržnju”…  Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič upozorio Zagrepčane na opasnost od širenja četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu. Povod je bilo poznato pjevanje pjesme prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolitija Porfirija, koji je u toj pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Močila Đujića.

Donosimo video snimku iskaza

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

BiH

Ovo je diplomat koji je kardinalu Puljiću rekao: ‘Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite’

Objavljeno

na

Objavio

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u svojim javnim istupa kada god je govorio o ulozi međunarodne zajednice u obespravljivanju Hrvata uvijek je spominjao kako mu jedan zapadni diplomat rekao: “Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite”.

No kardinal nikada nije želio otkriti ime tog diplomata. No, Hrvatski Medijski Servis od pouzdanog izvora otkrio je o kojem je diplomatu riječ. “Vi Hrvati ili se asimilirajte ili iselite”, doslovno tako kardinalu je rekao američki veleposlaniku u BiH Thomas Miller, otkrio je izvor HMS, koji je zamolio da mu se ne otkriva identitet.

Miller je bio veleposlanik SAD-a u vrijeme kada je na čelu OHR-a bio Wolfgang Petritsch, a na čelu OESS-a američki diplomata Robert Barry. Barry je netom prije izbora predložio je izmjene Pravila i propisa Privremenog izbornog povjerenstva, koje je Povjerenstvo usvojilo 14. listopada 2000., mjesec dana prije održavanja izbora. Te izmjene poznate su kao Barryevi amandmani.

Njima je omogućeno da čak trećinu izaslanika u Klub Hrvata Doma naroda parlamenta FBiH izaberu Bošnjaci, iz većinski bošnjačkih županija, što je ustavni sud BiH, 2016. po apelaciji Bože Ljubića proglasio neustavnim i izbrisao iz Izbornog zakona BiH.

Istovremeno je tadašnji visoki predstavnik Wolgang Petritsch nametnuo ustavne amandmane prema kojima je bilo omogućeno da se uz pomoć jedne trećine izaslanika u nacionalnim klubovima, umjesto do tada polovice, može izabrati predsjednik i dopredsjednici FBiH i Federalna vlada  bez stranaka za koje je glasovala većina Hrvata. Uz to dotadašnji paritet u Vladi FBiH je izmjenjen, pa je umjesto polovice određeno da Hrvati imaju tek trećinu ministarskih pozicija u Vladi FBiH.

Thomas Miler osobno se angažirao u sastavljaju Vlade FBiH, koju je činila tzv “Alijanse za promijene”, predvođena SDP-om, u kojoj su umjesto HDZ-a, stranke za koju je tada glasovala većina hrvatskih birača izašlih na izbore, Hrvate predstavljali minorna stranka Krešimira Zubaka Nova hrvatska inicijativa i Lijanovići.

Cilj projekta bio je napraviti vladu s unitarno-građanskim strankama koja bi provodila američke interesa u Bosni i Hercegovini, a u to vrijeme došlo je i do slabljenja utjecaja Europske unije.

Odgovor HDZ BiH, ali i ostalih prohrvatskih stranaka bio je osnivanje Hrvatskog Narodnog sabora u Novom Travniku i najava proglašenja Hrvatske samuprave. Milerov i Petritschew odgovor bio je smjena tadašnjeg lidera HDZ BiH i hrvatskog člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića, tenkovsko uništavanja Hercegovačke banke i pokretanje montiranih sudskih procesa protiv hrvatskih političara./HMS/

Kardinal Puljić: Jedan mi je veleposlanik rekao: Hrvati, ili ćete se iseliti ili asimilirati

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari