Pratite nas

Komentar

Srbi u Hrvatskoj ponovno u rukama velikosrpske imperijalističke politike

Objavljeno

na

Unisono su iz Beograda i Zagreba poslane poluprijeteće poruke srpskih predstavnika. Izgovorili su ih ni manje ni više već bivši četnički vojvoda Tomislav Nikolić i najpoznatiji etnobiznismen u Hrvata, pardon, prečanskih Srba Milorad Pupovac. Kvalifikacije izrečene iz ustiju ovog blagoglagoljivog dvojca nisu slučajno izrečene u isto vrijeme, piše Tomislav Stipić / Hrsvijet.net

Aktualni srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić nije ni slučajno izabrao niti publiku niti trenutak u kojem će ponovno Hrvatsku optužiti za genocid prema Srbima i potencijalnom novom genocidu. Izrekao je to kada su odnosi dviju zemalja ponovno u silaznoj putanji, a publika koja je imala priliku slušati urbi et orbi nekadašnjeg Šešeljevog pobočnika bili su mladi Srbi iz Hrvatske.

Srbijanska mladež dovoljno je istraumatizirana ratom u Hrvatskoj. Ponajviše zato jer je velika većina njihovih očeva sudjelovala u paravojnim formacijama u agresiji na Hrvatsku. I razumijem da im je teško jer nositi teret svojih predaka nije lako. No, djeca nikada nisu kriva i ne treba im oči mazati ideologijom. Oni žive u Hrvatskoj i Hrvatska im treba pružiti sve ono što pruža i pripadnicima većinskog naroda. I u to čvrsto vjerujem.

[ad id=”68099″]

No, srbijanski predsjednik upravo mladeži koja bi trebala biti neopterećena ratom i podjelama, ponovno nameće stigmu krivice i otvoreno poziva mlade ljude na otpor prema državi Hrvatskoj, koja je njihov dom, ili bi barem trebala biti. Govoriti ironično o Oluji i o nekakvom ponovnom pogromu Srba, Nikolić u mladog čovjeka izaziva mržnju i otpor prema domovini čiji je lojalni građanin, stvara sjeme novih podjela i razara ionako tanak suživot u rubnim područjima. Razumijem Srbe kad ne mogu slaviti Oluju. I oni oplakuju svoje mrtve, a nečije dijete koje je došlo na noge voždu Nikoliću, vjerojatno je u Oluji nekoga izgubilo.

Ali promatrati Oluju kao pogrom dijela stanovništva nije ni iskreno ni točno. Oluju su prouzročili upravo hrvatski Srbi, tj. političari koji su se kleli u Veliku Srbiju i četništvo, koji su poticali na etničko čišćenje trećine hrvatskog teritorija, i na koncu, oni koji su pozvali nejaki narod da se na traktorima upute ka Beogradu. Boli Nikolića činjenica što je Oluja bila blistava akcija jer je pripremana i provedena po svim pravilima međunarodnog ratovanja. Kolateralne žrtve bili su hrvatski Srbi, koji su se dali zavesti od strane svojih neinteligentnih čobana. Oluja je bila samo posljedica četverogodišnjeg terora nad hrvatskim pučanstvom.

nikolićŠteta što Nikolić nije iskoristio priliku pa mladim Srbima iz Hrvatske rekao istinu o svom ratnom putu u Hrvatskoj. Velika je šteta što Nikolić, umjesto da poziva na otpor prema Hrvatskoj, nije mladim Srbima rekao kako je i on sudjelovao u agresiji na Hrvatsku i kako se te svoje epizode srami. Pokazao bi tako tim mladim ljudima da je njihovo mjesto u Hrvatskoj i da im nikada više neće pasti na pamet ono što je palo njihovim očevima.

Što se tiče Pupovca, i on bi imao štošta reći mladim Srbima iz Hrvatske. Ponajprije bi im trebao razjasniti koja je njegova uloga u nesretnoj sudbini pakračkog liječnika dr. Ivana Šretera. Tog borca za hrvatsko pitanje, ali i tolerantnog čovjeka u Pakracu su oteli pobunjeni Srbi i sproveli ga u zloglasni logor Bučje. Svjedoci iz tog vremena govore kako je kod visokih dužnosnika došao Pupovac kako bi se založio za sudbinu nekolicine srpskih zarobljenih liječnika. Dogovoreno je da će se liječnici zamijeniti za dr. Šretera. Hrvatske vlasti ispoštivale su dogovor, ali dr. Šreter nikada više nije viđen. Mučen je i najvjerojatnije ubijen u Bučju, a njegovi posmrtni ostaci nikada nisu nađeni.

O tome Milorad Pupovac mudro šuti, iako bi ponekad trebao progovoriti o zlodjelima svojih sunarodnjaka a ne se samo praviti pametan i viriti u tuđa dvorišta. A mislim da bi bilo politički oportuno da mladim Srbima i članovima njegove stranke održi predavanje kako se ne treba ponašati u ekonomiji na primjeru Tesla banke. Mislim da bi takva edukacija mladim Srbima puno više značila od običnog huškanja na većinski narod.

Jasno je da se Hrvatska i Srbija nikada neće voljeti. Ali da može postojati uzajamno poštovanje i suradnja, to nitko ne spori. Ali Hrvatska nije zaboravila svoje mrtve, ranjene, silovane, nestale. Hrvatska nije nastala tek tako i neće nestati tek tako. To svakom Srbinu mora biti jasno. Prilikom dolaska u Vukovar Vlakom mira, predsjednik Tuđman je zavapio: „Narod koji ne zna praštati, sije klice novih razdora! A hrvatski narod to ne želi!“ Iako su ove Tuđmanove riječi prilično malo korištene u medijima, u njima je sva suština. Hrvatski narod je oprostio, dio Srba se vratio, ostvaruju se prava iz ustavnog zakona. Poštujte to!

Pravog mira i suživota bit će onda kad iz Srbije dođu informacije o svim našim nestalima, kad se izvrši povrat kulturnih dobara i kad srbijanska politika konačno kaže: oprostite, počinili smo agresiju. Pravi suživot dogodit će se onda kada predstavnici Srba u Hrvatskoj kažu: imamo informacije, pokopajte svoje mrtve! Tek tada i Srbi će dobiti poštovanje, a njihovi mrtvi neće se morati pokapati u tajnosti jer će i Hrvati doći na pokop. Pravog suživota bit će kad Pupovac i njemu slični priznaju Oluju kao legitimnu akciju i prestanu manipulirati osjećajima svojega življa. I konačno, pravi mir nastupit će onda kada neki etnički Hrvat u Srbiji bude uživao jednaka prava kao Srbin u Hrvatskoj, a politički predstavnik Hrvata bude bio predsjednik vanjskopolitičkog odbora srbijanske skupštine, kao što je Milorad Pupovac u Hrvatskom saboru.

I Nikoliću i Pupovcu uzor bi trebao biti veliki srpski pjesnik Jovan Jovanović Zmaj koji je jednom rekao: “Hrvat se ne bori da što otme kome, čuva sveti oganj na ognjištu svome. I dok tako čini i najteži dani i Bog i pravda na njegovoj su strani. A kuda će Srbin – zar da se dade putu na kom nema zakona ni pravde?” O Srbima ovisi u kojem će smjeru krenuti. Nitko ne bi htio niti želi da se ponovno upale traktori. Uvjeren sam da je njihov smjer biti lojalni građani RH. Bez čeznutljivog gledanja prema istoku i plakanja nad sudbinom takozvane Republike Srpske Krajine.

Tomislav Stipić

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marijan Knezović: Predlažem da se u ‘državi’ BiH ukinu sve institucije

Objavljeno

na

Objavio

Nakon protuustavne odluke SIP-a o popunjavanju Doma naroda FBiH koja omogućuje preglasavanje Hrvata i koje se ne bi postidili ni nacisti, predlažem da se u “državi” BiH ukinu sve institucije, počevši od ministarstava, agencija, parlamenata, sveučilišta, sudova uključujući i onaj ustavni, ukinimo i škole i bolnice, zabranimo i džamije i crkve, zapalimo ustav i jednostavno odlučimo prepustiti sve SIP-u, odnosno Bakiru Izetbegoviću, njegovoj doživotnoj i ne baš atraktivnoj hostesi, visokom predstavniku Valentinu Inzku i njihovom potrčku koji je zabrijao da je predsjednik – Željku Komšiću.

Notorne su gluposti teze kako Hrvati ili Srbi uništavaju BiH. To radi spomenuti trio, koji će bez pola muke i puno brže od lakrdija države napraviti pepeo državu. Držimo im fige.

 

Slaven Raguž: Ova odluka SIP-a je u biti krčenje puta za kreiranje nove Platforme

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Fra Mario Knezović: Komšić za zločinca Tita ima mjesto, a za zastavu Hrvata i Srba nema

Objavljeno

na

Objavio

Na razini cijele, kako je zovu, uljuđene Europe osuđeni su totalitarni sustavi: Fašizam, Nacizam, Komunizam. No, unatoč tomu i danas postoje zli duhovi koji promiču vođe totalitarnih i zločinačkih sustava.

Tako u uredu Željka Komšića, koji zbog zloporabe zakona obnaša dužnost člana Predsjedništva BiH, visi umjetnički portret Josipa Broza Tita. Po meni to je veće zlo nego to što je bez volje Hrvata biran u predsjedništvo.

Držati u uredu notornoga zločinca, kakav je bio Tito, znači obračunavati s demokracijom u koju se kune Komšić i po kojoj je izabran u predsjedništvo. Uz to, Komšić kaže da u predsjedništvu trebaju biti samo službena obilježja BiH koja su propisana uredbom.

Tako smatra da u zgradi Predsjedništva nema mjesta zastavama Hrvata i Srba. To bih čovjek u nekoj logici prihvatio da sam Komšić ne krši te odredbe jer nigdje ne piše da se zločinci, poput Tita, drže u službenim državnim prostorijama.

Tito, a to bi morao Komšić znati, premda on malo toga zna, je bio čovjek koji je, osim drugih naroda, zatvarao, protijerivao i ubijao muslimansku inteligenciju i političke vođe tadašnjih Muslimana, danas prozvanih Bošnjaka.

Ako bošnjački milje, koji je Komšića birao, smatra da je Alija Izetbegović najzaslužniji za očuvanje BiH, onda moraju znati da je upravo Tito na robiju slao tog istoga Aliju Izetbegovića i brojne druge koji su tražili veće prava za Bošnjake. Dakle, moraju se odlučiti za žrtvu Izetbegovića ili za zločinca Tita. Komšić je izabrao Tita.

Potpuno sam uvjeren, sa razboritošću i trezvenošću tvrdim, da su u današnjem vremenu, kad imamo mogućnost doći do podataka i istine, promicatelji Tita i komunizma opasniji od krvoločnih fašista i nacista koji su, mnogi od njih, zbog histerije, neznanja i ludila činili zločine koje osuđujem.

Danas je razvidno jasno da su komunizam i Tito bili totalitarni sustav koji je gušio slobodu, demokraciju, ljudska prava, vjersku praksu, drukčije mišljenje itd.

Stoga, svi koji misle da BiH s Titovim likom u BiH ima budućnost, srljaju u ideološku propast, nagoviješćuju zločin, promoviraju jednoumlje i niječu istinu.

Čudim se stranim izaslanicima, ako se uopće više tim tipovima i može čuditi, da pristaju održavati sastanke ispod Titove zločinačke slike?

 

Komšić je mahalaški titoistički prevarant koji uništava BiH

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari