Connect with us

Balkan

Srbija čeka novo naoružanje iz Rusije, treba im ‘što prije’

Objavljeno

-

Foto: EPA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će iz Rusije uskoro stići nova vojna oprema.

Nakon susreta sa liderom Rusije Vladimirom Putinom u Sočiju 25. studenog, rekao je kako je “molio da određene stvari brže stignu u Srbiju”, ocjenjujući da je vojno-tehnička suradnja vrlo dobra, prenosi N1 pozivajući se na Slobodnu Evropu.

”Tako da ćemo prve neke stvari imati prije kraja godine u Srbiji. To nisu strateške, ali su veoma važne taktičke stvari. To su korneti, dakle lansirne rampe za kornete i rakete korneti za protivoklopna dejstva. Izuzetno važni na našem terenu”, rekao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je najavio još nabavki, ne precizirajući o čemu je riječ. ”Bit će i još drugih važnih većih stvari od strategijskog interesa za Srbiju u budućnosti, i to ne dalekoj budućnosti”, rekao je Vučić.

Zbog suradnje s Rusijom, Srbija je na meti kritika sa Zapada zbog toga što kao zemlja kandidat za članstvo u Europsku uniju još uvijek nije uskladila svoju vanjsku politiku s europskom. I vojna suradnja Srbije i Rusije brine Zapad.

U lipnju izvjestilac Europskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ocijenio da zajednička vojna vježba sa Bjelorusijom i Rusijom ne pomaže napretku Srbije u eurointegracijama.

Srbija se naoružava sa svih strana svijeta. No, što se zapravo krije iza toga

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari