Connect with us

Komentar

Srbija i Aleksandar Vučić ne strahuju za ‘region’, nego mu prijete

Published

on

Kosovo ne smije ručati dok mu Srbija ne dopusti

Aleksandar Vučić i Srbija, koji u UN-u strahuju za “region”, ponašaju se prema Kosovu ovako – Kosovo ne smije sjesti za stol i ručati dok mu to Srbija ne dopusti, a to Srbija nikad neće učiniti.

Također, Kosovo ne smije ići na počinak u krevet dok mu to Srbija ne dopusti, ne smije ništa proizvoditi, ne smije voditi svoju međunarodnu politiku i sudjelovati na međunarodnim sportskim natjecanjima…, ne smije živjeti bez dopuštenja Srbije.

No Kosovo je državni organizam koji kao i svi organizmi ima svoje najrazličitije potrebe, među ostalim i potrebu da se brani te da ima svoju vojsku. Vučić i Srbija niječu Kosovo kao državu, pa će onda nijekati i sve ono što ta država želi imati da bi bila država.

Na sličan su način ta prava nijekali i Hrvatskoj a još uvijek to čine Bosni i Hercegovini. Za njih Kosovo postoji kao iluzija nasuprot stvarnosti, iluzija da je Kosovo njihovo koju stvarnost neprestano poriče.

Tako će biti tisuću godina, a tako će biti u srbijanskim odnosima i s drugim susjedima, na što moraju računati. To je odavno stvorilo i još više će učvršćivati mentalitet nestvarnih očekivanja i zahtjeva, mentalitet zakinutosti kao biljeg cijelog naroda.

S tim biljegom, s tim samokresom za pojasom koji bi Srbija rado potegnula, ali ne smije, ili se možda jednom luđački ohrabri – živi cijeli “region”.

Milan Ivkošić / Večernji list

 

Hashim Thaci: Odluka o osnivanju kosovske vojske je nepovratna

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari